Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Значи вака, исус христос е син бозји, значи не го создал тој светот, него татко му .
„Тој (Исус Христос) е образ на невидливиот Бог, Првороден на секое создание, зашто во Него е создадено сè што е во небесата и на земјата; видливо и невидливо, било престоли, или господства, или началства, или власти; сè е создадено преку Него и за Него. И Тој е пред сè и сè во Него има свое сплотување.“ (Колошаните 1:15-17, Библијата)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
so doagjanjeto na prorokot Muhammed i svetiot Kuran, Biblata stana nevalidna za covectvoto!
inace mislam na orginalot koj vekje i taka ne e validen tuku ima nekoi kopii koj se prepisani od covek kako sto sakale oni.
svetiot Kuran za lugjeto e "kako treba da gi ziveat nivnite zivoti i vo sto treba da veruvaat"
Библијата е писмено предание на Бог во неговата Црква(заедница на Бог и луѓето), така да има есхатолошка валидност.
Куранот се разбира има своја мисија, но по својата содржина и порака е сенка на Стариот Завет со примеси од Христијанството.
Голем успех на Куранот е што голем дел од човештвото, преведе од незнабоштво и политеизам во монотеизам.
Меѓутоа во однос на самиот Бог, не дава конкретен одговор, Кој е Бог.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
covece tie se samo nekoi individi koi imaat omraza kon islamot i kon nasiot prorok!
primer Barsa e najaka ekipa no na nekoi individi ne im se svigja pa kazuvaat grdi zborovi za nea :)
ziveat razni cudovishta niz svetot, sto zapnale deka poteknuvaat od majmun pa takvi potezi i pravat ;)
ne mi deli pamet tuka koga i samiot nemas dovolno da gi svakjas rabotite kako sto se.
У принцип многу побрзо реагирам на друг начин со персони како тебе:P ама некако ми се виде наивно симпатичен, со размислувања кои се темелат нормално на Куранот а не се ниту на ниво на мојот 5 годишен син.:)

Ама ти полека почнуваш да ја претеруваш работата.

Не одговори на еден куп прашања за Исламот, а сега не прифаќаш кога некој друг ти нуди одговори за друга религија.

Оттргнете с емалку од тоа јаремот на религијата, ќе видиш колку е поубаво и посреќен ќе бидеш.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
naprotiv jas nemam nisto protiv hrisitjanstvoto, jas samo sakav da vi kazam deka e izmislena od covecki pamet i deka biblata vi e prepisana.
sto znaci "gola voda e se"
Tоа значи и дека сите работи кои ги има во Куранот а се исти со Библијата - не важат?!
Индиректно кажа дека 80% од Куранот е гола вода.
Срам да ти е.

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Bilo koj, poradi neakumulirano znaenje, sekogas postavuva prasanja na koi i tie sto odgovaraat ne go znaat vistinskliot odgovor.

EDNO KONRETNO PRASANJE:

Od koi pricini denes vo pravoslavieto i vo site drugi religii koi pripadjaat na Hristijanstvoto, povece se govori za Isus, a osnovata BOG od Staroto pismo kako da e potisnato vo vtor plan?

Dali ste slusnale ili procitale SEPTUAGINTA?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Tоа значи и дека сите работи кои ги има во Куранот а се исти со Библијата - не важат?!
Индиректно кажа дека 80% од Куранот е гола вода.
Срам да ти е.
eden kup bible imate covece. sea neznam za koja bilba ti e zborot tebe za orginalot ili za ovie sto se prepisani?
mene zborot mi bese za falsifikatite. ne orginalot.
ako covek cepka vo sveta kniga toa vekje nemozes da ja smetas za sveta!
orignalot znam deka e slicen so Kuranot .
pa duri vo originalot se najavuva doagjanjeto na posledniot prorok MUHAMMED s.a.v.s. :)

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Nitu SEPTUAGINTA nitu vo VULGATA ne se spomenuva Isus-Isa ili Muhamed-Mu-Ham-Mad.

.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
eden kup bible imate covece. sea neznam za koja bilba ti e zborot tebe za orginalot ili za ovie sto se prepisani?
mene zborot mi bese za falsifikatite. ne orginalot.
ako covek cepka vo sveta kniga toa vekje nemozes da ja smetas za sveta!
orignalot znam deka e slicen so Kuranot .
pa duri vo originalot se najavuva doagjanjeto na posledniot prorok MUHAMMED s.a.v.s. :)
Нормално е да не разбирате полно работи, бидејќи ви е испран мозокот. Во спротивно немаше да се колнете во замислениот пријател АЛах, да го подредувате животот според она што напишал некој бандит, љубител на деца пред 1400 години. Жално е тоа пријателе.

А сега околу библијата и Исус.

Прво.
Хриситјанството се повеќе зборува за Исус и го става во позадина Бог, бидејќи е 600 години понапред од вас, и полека преминува кон отфрлање на религијата или преминува кон атеизам. ВИдете ги само сите западни земји кад епорано било христијанството доминантно, каде одат? За жал тој повисок степен на цивилизација, вие го искористивте да се обидете да наметнете ИСлам и онаму каде што не треба да постои, во Европа.

Второ.
Секако дека виситнската библија што и да ти значи тоа е речиси идентична со Куранот, бидејќи тоа е една иста книга, една иста приказна, еден ист начин за ширење едноумие меѓу широките народни маси. А богами кај вас муслиманите и те како успева перењето мозок.

Сфати дека истите приказни ги има и во нордиската митологија, во старогрчката митологија, во индиската итн..

Се е едно те исто, бог, син и на крајот жена која заебуе све.

Кај Грците била Пандора, кај другите Ева.

Кај Христијаните Исус е спасител, кај вас Мухамед, кај Грците Прометеј.

итн.

Еден куп сличности, ама треба барем завршено осмо одделенеи за да се приметат. Се слагаш нели?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Нормално е да не разбирате полно работи, бидејќи ви е испран мозокот. Во спротивно немаше да се колнете во замислениот пријател АЛах, да го подредувате животот според она што напишал некој бандит, љубител на деца пред 1400 години. Жално е тоа пријателе.

А сега околу библијата и Исус.

Прво.
Хриситјанството се повеќе зборува за Исус и го става во позадина Бог, бидејќи е 600 години понапред од вас, и полека преминува кон отфрлање на религијата или преминува кон атеизам. ВИдете ги само сите западни земји кад епорано било христијанството доминантно, каде одат? За жал тој повисок степен на цивилизација, вие го искористивте да се обидете да наметнете ИСлам и онаму каде што не треба да постои, во Европа.

Второ.
Секако дека виситнската библија што и да ти значи тоа е речиси идентична со Куранот, бидејќи тоа е една иста книга, една иста приказна, еден ист начин за ширење едноумие меѓу широките народни маси. А богами кај вас муслиманите и те како успева перењето мозок.

Сфати дека истите приказни ги има и во нордиската митологија, во старогрчката митологија, во индиската итн..

Се е едно те исто, бог, син и на крајот жена која заебуе све.

Кај Грците била Пандора, кај другите Ева.

Кај Христијаните Исус е спасител, кај вас Мухамед, кај Грците Прометеј.

итн.

Еден куп сличности, ама треба барем завршено осмо одделенеи за да се приметат. Се слагаш нели?
site veri se lazni osven Islamot, i prorokot Muhammed e vistiniski najdobar covek sto ja pamti zemjata i ke bide najdobar se do sudniot den.
toa sto uci islamot ne e perenje mozok, toa e visitnata samo preku islamot mozes da dojdes do vistinikiot gospod. vie nemate poima koj ve sozdal nemate pojma zs ste vo ovaa planeta, sigurno ke dojde denot i vie ke go doznaete toa no za vasa zal mozebi vo drugiot svet.
vie zborete sto sakate, Islamot e cista vera i nasiot prorok e cist, a nasata vera se povekje se mnozuva i se mnozuva, lugjeto ne se slepci.
moze i da puknete ama toa e toa
ima pametni lugje intelektualci sto zborat dobro za nasiot prorok i nasata vera, toa ni e dovolno i bas mi e milo sto bas pametnite se na nasa strana :)
Professor Keith Moore, one of the world’s prominent scientists of anatomy and embryology. University of Toronto, Canada It has been a great pleasure for me to help clarify statements in the Qur’aan about human development. It is clear to me that these statements must have come to Muhammad from God, or 'Allah', because almost all of this knowledge was not discovered until many centuries later. This proves to me that Muhammad must have been a messenger of Allah

"Muhammed is the most successful of all Prophets and religious personalities. " Encyclopedia Britannica

"have studied him - the wonderful man - and in my opinion far from being an anti-Christ he must be called the saviour of humanity. " George Bernard Shaw

"If a man like Muhammed were to assume the dictatorship of the modern world, he would succeed in solving its problems that would bring it the much needed peace and happiness." George Bernard Shaw

Professor Yushudi Kusan
: Director of the Tokyo Observatory,

I can say, I am very mush impressed by finding true astronomical facts in the Qur’aan.

"My choice of Muhammad to lead the list of the world's most influential persons may surprise some readers and may be questioned by others, but he was the only man in history who was supremely successful on both the religious and secular level." --Michael H. Hart, THE 100: A RANKING OF THE MOST INFLUENTIAL PERSONS IN HISTORY, New York: Hart Publishing Company, Inc.,

"The religion of Islam is growing faster than any other religion in the world." MIKE WALLACE, 60 MINUTES

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
site veri se lazni osven Islamot, i prorokot Muhammed e vistiniski najdobar covek sto ja pamti zemjata i ke bide najdobar se do sudniot den.
toa sto uci islamot ne e perenje mozok, toa e visitnata samo preku islamot mozes da dojdes do vistinikiot gospod. vie nemate poima koj ve sozdal nemate pojma zs ste vo ovaa planeta, sigurno ke dojde denot i vie ke go doznaete toa no za vasa zal mozebi vo drugiot svet.
vie zborete sto sakate, Islamot e cista vera i nasiot prorok e cist, a nasata vera se povekje se mnozuva i se mnozuva, lugjeto ne se slepci.
ima pametni lugje intelektualci sto zborat dobro za nasiot prorok i nasata vera, toa ni e dovolno i bas mi e milo sto bas pametnite se na nasa strana
:)

У што е најдобар, таканаречениот пророк?

Имаш право, веќе не е перење на мозок, бидејќи се е испрано.

А демек вие преку Куранот дознавте зашто сте на оваа планета, ама з аинат не ни кажувате, ако не се конвертираме:pos:

Пукаме, и тоа ептен, имаш право, ама од смеа.

Има паметни луѓе интелектуалци 10 пати повеќе кои говорат против исламот и перењето мозок, ама не слушате. Таквите ќе ги терминирате како непријатели на чистата вера и пророкот, согласно Куранот.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
ima pametni lugje intelektualci sto zborat dobro za nasiot prorok i nasata vera, toa ni e dovolno i bas mi e milo sto bas pametnite se na nasa strana :)
Што ќе биде со оние кои не се во Исламот?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
so doagjanjeto na prorokot Muhammed i svetiot Kuran, Biblata stana nevalidna za covectvoto!
inace mislam na orginalot koj vekje i taka ne e validen tuku ima nekoi kopii koj se prepisani od covek kako sto sakale oni.
svetiot Kuran za lugjeto e "kako treba da gi ziveat nivnite zivoti i vo sto treba da veruvaat"
Од кај ти е на тебе оваа информација? -.-

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Koњот на аватарот го претставува се она што би сакал да бидеш.....а тоа е слободен, без некој да ти мрчи како да живееш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom