eden kup bible imate covece. sea neznam za koja bilba ti e zborot tebe za orginalot ili za ovie sto se prepisani?
mene zborot mi bese za falsifikatite. ne orginalot.
ako covek cepka vo sveta kniga toa vekje nemozes da ja smetas za sveta!
orignalot znam deka e slicen so Kuranot .
pa duri vo originalot se najavuva doagjanjeto na posledniot prorok MUHAMMED s.a.v.s.
Нормално е да не разбирате полно работи, бидејќи ви е испран мозокот. Во спротивно немаше да се колнете во замислениот пријател АЛах, да го подредувате животот според она што напишал некој бандит, љубител на деца пред 1400 години. Жално е тоа пријателе.
А сега околу библијата и Исус.
Прво.
Хриситјанството се повеќе зборува за Исус и го става во позадина Бог, бидејќи е 600 години понапред од вас, и полека преминува кон отфрлање на религијата или преминува кон атеизам. ВИдете ги само сите западни земји кад епорано било христијанството доминантно, каде одат? За жал тој повисок степен на цивилизација, вие го искористивте да се обидете да наметнете ИСлам и онаму каде што не треба да постои, во Европа.
Второ.
Секако дека виситнската библија што и да ти значи тоа е речиси идентична со Куранот, бидејќи тоа е една иста книга, една иста приказна, еден ист начин за ширење едноумие меѓу широките народни маси. А богами кај вас муслиманите и те како успева перењето мозок.
Сфати дека истите приказни ги има и во нордиската митологија, во старогрчката митологија, во индиската итн..
Се е едно те исто, бог, син и на крајот жена која заебуе све.
Кај Грците била Пандора, кај другите Ева.
Кај Христијаните Исус е спасител, кај вас Мухамед, кај Грците Прометеј.
итн.
Еден куп сличности, ама треба барем завршено осмо одделенеи за да се приметат. Се слагаш нели?