Windows vs. Mac OS X vs. Linux

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување

Windows vs. Mac OS X vs. Linux?

• Windows

Гласови: 14 66,7%
  • Mac OS X

Гласови: 3 14,3%
  • Linux

Гласови: 4 19,0%

• Вкупно гласачи
    21
  • Гласањето е завршено на .

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Локација
Југославија
Се подразбира јас за кого гласав... За најдобриот :)

Не сум користел Mac, затоа и незнам што систем е. Гласав за линух, бидејќи е побезбеден за разлика на виндовс. Виндовс е далеку подобар за мултимедија но затоа е многу изложен на напади од интернетот. Линухот иако нема толку голем избор на програми, сепак може да се работи и на него исто како и на виндовсот, но далеку е побезбеден

Мац не сум користел па затоа не коментирам.

Линукс користам на школо и што знам не е нешто нај нај, а од Виндоусот сум презадоволен и ќе продолжам да го користам :)

што поставувате глупи анкети кога Windowsot ке биде прв уште долго долго време

за игрите/програмите виндоус... линукс неам стаено ни мац ос...али плаинрам да ги испробам...

Мислам дека сите три оперативни системи, во главно, имаат конкретно различни намени и според тоа тешко е да се направи споредба. Windows како Windows во последниве години се обидува некако да се извади пред другиве и веројатно тоа го прави повеќе насила. Мислам дека навиката е таа која што останува, но позитивна е онаа поддршка која ја нуди за алатките/апликациите.
За Мекинтош само најдобри зборови. Од поглед на графиката која што е незаменлива, и која ја користат најсофистицираните дизајнерски куќи може да се каже дека последниве години има значителен напредок и дефинитивно според мене Мекинтош е најдобра алтернатива во однос на виндоус.
За линукс мислам дека е одличен за тестирање и за сурфање но не нуди многу, доколку барате совршен оперативен.
На крај сепак, сите се ориентираме според потребите и побарувањата :helou:

Јас користам 7ца. Според мене Виндоус се најдобри.

Maverick оживеал тема од 2009та, а ја те цитирав и отпосле видов дека е стара тема :D

Меѓу другото додека сме тука пак Windows е нај користен ОС на светот :P

Сигурноста на мац почна да тоне, сега прават едно посрано вирувче заразуваат 1 000 000 комјутери и чао.

Иако бил најсигурен испадна дека е 10 години назад за разлика од другиве. (Според Касперски и останати сигурности компании)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom