Релација Скопје - Провинција

• Креатор на темата Забавата е во Кругот
  • Време на започнување
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
hang on a minute.
Не ни иам слика за тебе
Ама шо ти е муабетот?
Не држиш монопол на Скопје.
Кој сака нека се досели и нека се понаша као што сака.
Па кај реков да не се доселуваат или да не се понашаат како сакаат?!
Ај кажи ми еден fucking пост каде што сум го рекла тоа?!

Напротив, реков дека ми е мило кога квалитетни луѓе доаѓаат, затоа што тие се прогресот на оваа земја.
А оние неквалитетните, не можам да ги спречам да дојдат. А тие нема да ме спречат мене да ги исмевам.
Мое лично право, исто како нивното.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Provincijalkite se odlicno sretstvo za provod. Obicno vo periodot septemvri-oktomvri koga doagjaat u skopje da studiraat se taka zamaeni, taka lekoverni. Dovolno e samo edno ligavo muabetce i edna pijacka da im pustis - i prilicno se tvoi.
Se razbira, nikogas seriozno ne bi razmislil da bidam so provincijalka vo seriozna vrska. Za toa tuka se moite sogragjanki. Nieden skopjanec sto se pocituva sebesi ne bi bil vo ozbilna vrska so seljacana. Provincijalkite se samo za provod ;)
Nivo podole od provincijalkite se provincijalcite. Jedino manje od niv se samo ship....te i "romite".
Пеер , сигурно има тема за невини у Љубов и секс, си ја утнал овде темата.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Па кај реков да не се доселуваат или да не се понашаат како сакаат?!
Ај кажи ми еден fucking пост каде што сум го рекла тоа?!

Напротив, реков дека ми е мило кога квалитетни луѓе доаѓаат, затоа што тие се прогресот на оваа земја.
А оние неквалитетните, не можам да ги спречам да дојдат. А тие нема да ме спречат мене да ги исмевам.
Мое лично право, исто како нивното.
Taка делуваш, надмено.
Може и ја погрешно сфатив, ама ко да сакаш да кажеш дека си над другите. Не ме разбирај погрешмо, у реду?

А квалитетни луѓе не доаѓаат, само ајдуци. Затоа и скопјани мразат провинсија, затоа на фејзбук имаш статуси на велигден, божиќ анти птовинсијалски

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Taка делуваш, надмено.
Може и ја погрешно сфатив, ама ко да сакаш да кажеш дека си над другите. Не ме разбирај погрешмо, у реду?

А квалитетни луѓе не доаѓаат, само ајдуци. Затоа и скопјани мразат провинсија, затоа на фејзбук имаш статуси на велигден, божиќ анти птовинсијалски
Не е вистина дека не доаѓаат квалитетни луѓе, јас познавам мн квалитетни луѓе.
А анти религиозни статуси, секогаш сум имала и ќе имам :)

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Не е вистина дека не доаѓаат квалитетни луѓе, јас познавам мн квалитетни луѓе.
А анти религиозни статуси, секогаш сум имала и ќе имам :)
па не доаѓаат. Секоја чес на исклучосите, ама углавно у Ск се луѓе шо не се чивствуваат удобно дома.

анти религиозни?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
па не доаѓаат. Секоја чес на исклучосите, ама углавно у Ск се луѓе шо не се чивствуваат удобно дома.

анти религиозни?
Па грешиш, и тоа многу. Доаѓаат, затоа што во Скопје имаат можност за подобра едукација и просперитет. Тука нема ништо лошо, освен што би требало во своите родни места, или поблиску, да имаат такви можности. Такви луѓе се потребни.

А тоа муабетот за Велигден и Божиќ. Не ставам антипровинцијалски (глупост е тоа) туку антирелигиозни.
Што не е исто :)

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Па грешиш, и тоа многу. Доаѓаат, затоа што во Скопје имаат можност за подобра едукација и просперитет. Тука нема ништо лошо, освен што би требало во своите родни места, или поблиску, да имаат такви можности. Такви луѓе се потребни.

А тоа муабетот за Велигден и Божиќ. Не ставам антипровинцијалски (глупост е тоа) туку антирелигиозни.
хау јес ноу.
Ај кажи ми шо нуди Ск поише од било кој друг град у МК освен криење на пороците.
Ај да те видам
Неам против луќето ама ме наведе погрешно
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:11 ---
-„Конечно Скопје на скопјани“ ти е анти религиозно?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Ајде на пример вака. Во Дојран, нема факултет никаков. Дојранчани мораат да бираат каде ќе студираат, надвор од нивното родно место.
Ако студираат нешто неприменливо во нивниот град, мораат да бараат работа таму каде што е применливо.

Скопје нуди можност за вработување, далеку повеќе, од било кое село.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:13 ---
-„Конечно Скопје на скопјани“ ти е анти религиозно?
Тоа никогаш го немам напишано.
И делува доста идиотски.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Ајде на пример вака. Во Дојран, нема факултет никаков. Дојранчани мораат да бираат каде ќе студираат, надвор од нивното родно место.
Ако студираат нешто неприменливо во нивниот град, мораат да бараат работа таму каде што е применливо.

Скопје нуди можност за вработување, далеку повеќе, од било кое село.
А зшто дојранчани не се занимаваат со туризам?
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:14 ---
Тоа никогаш го немам напишано.
И делува доста идиотски.
не ти, скопјани
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:15 ---
И пред да напишеш наредно, зборуваме за мнозиството, зашто мнозиството од провинцијалци сакаат да бидат скопјани

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
А зшто дојранчани не се занимаваат со туризам?
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:14 ---

не ти, скопјани
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:15 ---
И пред да напишеш наредно, зборуваме за мнозиството, зашто мнозиството од провинцијалци сакаат да бидат скопјани

Затоа што никој никому не смее да одредува со што тој ќе се занимава.
Скопјанка сум и јас, и немам никаков проблем со ,,провинцијалците,, . Имам проблем со сељачизмот, често изразен во луѓе од внатрешноста. Не е тоа едно исто.
И не би рекла дека баш сакаат скопјани да бидат. Би рекла дека сакаат подобар живот од тој што го имаат дома. Што е добро, значи дека се амбициозни.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Скопјанка сум и јас, и немам никаков проблем со ,,провинцијалците,, . Имам проблем со сељачизмот, често изразен во луѓе од внатрешноста. Не е тоа едно исто.
И не би рекла дека баш сакаат скопјани да бидат. Би рекла дека сакаат подобар живот од тој што го имаат дома. Што е добро, значи дека се амбициозни.
Па тоа е проблемот, во Скопје не добиваат подобар живот. Скопје не им нуси просперитет, им нуди да бидат конобари за 200 динара, киријата да си ја платат и да пијат кафе у тренд на -20 надвор, да продадат имотот и да бидат мангупи 2 месеца у градов. Ајде пак ќе те прашам, шо нуди Скопје поише од било кој град у МК?
А шо е сељачизам? Тоа што е според тебе неприфатливо, као борба со кучиња?

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Пума дедо ти и баба ти од кај се доселени , само тоа ме интересира ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Пума дедо ти и баба ти од кај се доселени , само тоа ме интересира ?
Од никаде, очигледно. Грешиш кога мислиш дека сите се ,,доселени,,. Скопје не постои откако е УКИМ отворен.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:31 ---
Па тоа е проблемот, во Скопје не добиваат подобар живот. Скопје не им нуси просперитет, им нуди да бидат конобари за 200 динара, киријата да си ја платат и да пијат кафе у тренд на -20 надвор, да продадат имотот и да бидат мангупи 2 месеца у градов. Ајде пак ќе те прашам, шо нуди Скопје поише од било кој град у МК?
А шо е сељачизам? Тоа што е според тебе неприфатливо, као борба со кучиња?
Сељачизам имам објаснето што е, а кучињата не се тема овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom