Internazionali BNL d'Italia - Rome 2012

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Рим 2012?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 9 32,1%
  • Рафаел Надал

Гласови: 10 35,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 6 21,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Жо-Вилфред Тсонга

Гласови: 2 7,1%
  • Томаш Бердих

• Јанко Типсаревиќ

• Некој друг (ќе наведам во коментар кој)

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу добра игра од страна на Новак, такви силни удари тешко дека некој ќе ги вратеше, а ете се виде дека и Федерер нема решение за тоа.
Како и да е, многу тешко ќе биди утре во финалето, игра добро Надал, додуша и Федерер играше добро се до овој меч, ме изненади слабата игра од негова страна, или пак Новак толку му допушти...
Се надевам на добро финале, па подобриот нека победи :)

Аман бе од каде ова дека Роже не покажувал емоции? Па се скина од плачење кога изгуби на Вимблдон во 2008 година. Не знам што за вас се емоции, ама поголем доказ од солзи не верувам дека има.

Да не мислиш на AO 2009? :)

Многу пати покажувал емоции другар, многу.....само како што реков неможете да приметите дека не го знаете доволно добро...фацата му се слекува надоле, загледај убаво каков му е изразот кога губи на некој слем, микс на трема-нервоза-депресија, така би го опишал тој израз.....можам да го приметам одма! денес ништо од тоа немаше, немаше желба...да не ја развлекуваме работава, знам како изгледа дека сакам да се правдам, и со право мислите така, не е фер вака да се однесувам, ама неможам да ја скријам вистината, јас гледам да бидам реален, секогаш...ама денес за жал реалноста е онаа која изгледа како негативност/невистина од поглед на некој кој не е фан на Федерер, и ги чита моите мислења.

Се извинувам ако испорвоцирав некого со дискусијава, и честито победа до фановите на Новак.

Се согласувам со тебе, дури го немаше ни она самободречко C'mon!!! Тие што не го следат Федерер не можат да ги знаат неговите емоции.

aXSONNN не се обидувај да ми го вметнеш тоа дека Феде немал против кој да игра, оти во 2009 кога Федерер ги згази сите рекорди и се врати на прво место играше во ерата на Џокович, Надал, Мареј, Дел Потро и Родик(со кој играше трилер финале на Вимблдон!) Или ќе речеш дека тогаш сите беа нешто повредени па не можеа да играат?? Заборави ли што му направи Федерер на Џокович 2009та на Флешинг Медоуз? Се сомневам дека воопшто си гледал. Или пак минатогодишниот РГ?
Кога Федерер почна да освојува сеуште играа Агаси и Сампрас, а Надал веќе одамна имаше почнато да го освојува РГ. Федерер има 30 години, наскоро 31, а Џокович само 24, Надал околу 25, Федерер има семејство, неговиот живот веќе не е само тенисот, негова цел е уште златен медал на Олимпијада во синглс и толку. А Џокович и Надал уште 20 години да играат не ќе можат да го достигнат она ниво на игра и карактер што го има Роџер.

Не, не, на Вимблдон мислам. Уште ми иде сликата кога седеша на столчето со насолзени очи. Се смрзна човекот во место мислам тогаш.

Хахахахах, сигурно мисли на тоа. Е тоа е кога реплицираат ликови што не ни гледаат тенис, туку слушнале/виделе дека Федерер некогаш плачел, а тогаш треба да знаат дека он плачел и кога освојувал грен слем по грен слем. Она што не знаат е дека додека игра, он е човек од кој ни воздишка не се слуша!

Не, не, на Вимблдон мислам. Уште ми иде сликата кога седеша на столчето со насолзени очи. Се смрзна човекот во место мислам тогаш.

Исто како и секој тенисер кога ќе изгуби грен слем финале. :свиркам:

Хахахахах, сигурно мисли на тоа. Е тоа е кога реплицираат ликови што не ни гледаат тенис, туку слушнале/виделе дека Федерер некогаш плачел, а тогаш треба да знаат дека он плачел и кога освојувал грен слем по грен слем. Она што не знаат е дека додека игра, он е човек од кој ни воздишка не се слуша!

Не златна, си мислам тоа што си кажав. Од каде изникнаа бе вакви фаци на подфорумов. Го снижувате нивото на дискусија на мизерно ниво. Жалосно!

Toа е ништо во споредба со AO 2009 :)

Иначе што е до мене тоа е сосема нормално, 90% од спортистите при значајни моменти од своите кариери плачат, без разлика дали се работи за победа или пораз, премногу имаат воложено и неможат да се воздржат...за мене нема разлика која е причината за солзите дали е пораз или победа не е битно, Федерер плачеше и после првиот освоен Wimbledon вс Филипузис.

Еве пример денеска е Баерн вс Челзи :)

Исто како и секој тенисер кога ќе изгуби грен слем финале. :свиркам:

Не не, не ја знаеш довoлно RocknRolla не греши душа, не е хејтер она верувај ми. :)

Не златна, си мислам тоа што си кажав. Од каде изникнаа бе вакви фаци на подфорумов. Го снижувате нивото на дискусија на мизерно ниво. Жалосно!

Не знаев дека на подфорумов примате само “фаци“ кои треба да се согласат со вашето мислење и не смеат да си дозволат да ве корегираат. Јас си го познавам играчот и ќе го бранам и критикувам доколку е потребно баш на ниво на кое заслужува. Не гледам како тоа би го снижило нивото на дискусија.

Не знаев дека на подфорумов примате само “фаци“ кои треба да се согласат со вашето мислење и не смеат да си дозволат да ве корегираат. Јас си го познавам играчот и ќе го бранам и критикувам доколку е потребно баш на ниво на кое заслужува. Не гледам како тоа би го снижило нивото на дискусија.

Oк тоа, ама не смееш да истакнуваш мислење за одредени членови кои не ги познаваш доволно, мислењето кажи си го ти, нема проблем, ама не критикувај некого ако не го познаваш доволно, во овој подфорум од секогаш имало приземна дискусија, имало некогаш искри ама сепак на крај све било на ниво.

Toа е ништо во споредба со AO 2009 :)

Иначе што е до мене тоа е сосема нормално, 90% од спортистите при значајни моменти од своите кариери плачат, без разлика дали се работи за победа или пораз, премногу имаат воложено и неможат да се воздржат...за мене нема разлика која е причината за солзите дали е пораз или победа не е битно, Федерер плачеше и после првиот освоен Wimbledon вс Филипузис.

Еве пример денеска е Баерн вс Челзи :)

Баш го прочитав интервјуто што го имаше ти поставено. Федерер го истакна токму тоа финале како едно од трите најзначајни моменти во својот живот.:)

АО е беше преголем излив на емоции, ама нејсе, луѓе се и искрено такви моменти даваат на знаење дека не се машини. Башка човекот има страшна смисла за хумор, значи знае за баланс, што го прави голем како личност.

Знаеш мене што ми е забавно, не знам дали го имам ова пишано. Пред доста години во време на најголемата доминација на Федекс, читав интервју со него. Човекот сам си кажуваше дека во почетокот кога почнал сериозно да тренира тенис и да настапува по турнири, најслаба работа му биле нервите. Плачел, мавал рекети од земја, нервоза го мавала среде поени. Напомена притоа еден човек ( мислам рече му бил тренер во тоа време, само не можам да се сетам кој беше) кој рече дека е најмногу задолжен заради фактот што си ги смирил нервите. Човекот психолошки го зајакнал. И богами според она што можевме да го видиме низ годините одлична работа завршил.

Патем феноменот кратки нерви, почесто го имаат послабите тенисери од овие во топ 3. Мислам на факторот кршење рекети и испади. И Новак знаеше да направи нешто такво некогаш, ама го гледам овие две години човече, мува не го лази, таква концентрација и ладнокрвност тоа чудо едно. Речиси до перфекција го има доведено тој домен.
Ми остана во памет една реченица на Русевски додека коментираше тенис на Телма. Рече, Надал можеби е единствениот тенисер кој не мавнал рекет од земја. И јас не се сеќавам на такво нешто ( додуша не ми текнува ни Роже да има). Ако некој има приказ на такво нешто баш би сакала да го видам.:)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 00:03 ---

Се тоа во ред. Твојот коментар се однесуваше на мене, а не на играчот. Да не се правиме на три и пол сега.

Баш го прочитав интервјуто што го имаше ти поставено. Федерер го истакна токму тоа финале како едно од трите најзначајни моменти во својот живот.:)

АО е беше преголем излив на емоции, ама нејсе, луѓе се и искрено такви моменти даваат на знаење дека не се машини. Башка човекот има страшна смисла за хумор, значи знае за баланс, што го прави голем како личност.

Знаеш мене што ми е забавно, не знам дали го имам ова пишано. Пред доста години во време на најголемата доминација на Федекс, читав интервју со него. Човекот сам си кажуваше дека во почетокот кога почнал сериозно да тренира тенис и да настапува по турнири, најслаба работа му биле нервите. Плачел, мавал рекети од земја, нервоза го мавала среде поени. Напомена притоа еден човек ( мислам рече му бил тренер во тоа време, само не можам да се сетам кој беше) кој рече дека е најмногу задолжен заради фактот што си ги смирил нервите. Човекот психолошки го зајакнал. И богами според она што можевме да го видиме низ годините одлична работа завршил.

Патем феноменот кратки нерви, почесто го имаат послабите тенисери од овие во топ 3. Мислам на факторот кршење рекети и испади. И Новак знаеше да направи нешто такво некогаш, ама го гледам овие две години човече, мува не го лази, таква концентрација и ладнокрвност тоа чудо едно. Речиси до перфекција го има доведено тој домен.
Ми остана во памет една реченица на Русевски додека коментираше тенис на Телма. Рече, Надал можеби е единствениот тенисер кој не мавнал рекет од земја. И јас не се сеќавам на такво нешто ( додуша не ми текнува ни Роже да има). Ако некој има приказ на такво нешто баш би сакала да го видам.:)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 00:03 ---

Се тоа во ред. Твојот коментар се однесуваше на мене, а не на играчот. Да не се правиме на три и пол сега.

Има. Роџер го скрши рекетот во Мајами(сепак) против Џокович 2009. :)
http://www.youtube.com/watch?v=v9X48FqmoJI

А, и Џокович вчера го скрши ми се чини.

Леле Роже, ама ми е интересно да го гледам во вакво издание, јас не се сеќавам на овој момент. Изгледа потегов му бил еднаш и никогаш повеќе.:ROFLMAO:

Ова сега што го прави Ноле не е ништо. Порано беше полошо, кога и да го гледав очекував да го искрши рекетот. Таман си е сега.

Добро, значи останува уште Надал. Ако некој успее да најде линк кај што крши рекет, баш би било интересно да го видам тоа, макар што чисто се сомневам дека има нешто такво. Сум го видела да се инати, расправа, ама да мава рекети не.:cool:

Период кој Федерер имаше проблеми со Моно, беше болен, изјави и за ова дека неможел никако неможел да се сконцентрира, бил нервозен, му се треселе рацете, паметот не му бил таму....а незнаел зошто, после цели 3/4 месеци дозналe дека е заради болестa.

Надал се нервира кога ќе промаши на 7-6;5-0 и 40-0 за него...
Рекети не крши.

Надал е многу бесен кога греши, тоа се гледа по неговото лице често пати, но никогаш не крши рекети, трошок е.......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom