Баш го прочитав интервјуто што го имаше ти поставено. Федерер го истакна токму тоа финале како едно од трите најзначајни моменти во својот живот.
АО е беше преголем излив на емоции, ама нејсе, луѓе се и искрено такви моменти даваат на знаење дека не се машини. Башка човекот има страшна смисла за хумор, значи знае за баланс, што го прави голем како личност.
Знаеш мене што ми е забавно, не знам дали го имам ова пишано. Пред доста години во време на најголемата доминација на Федекс, читав интервју со него. Човекот сам си кажуваше дека во почетокот кога почнал сериозно да тренира тенис и да настапува по турнири, најслаба работа му биле нервите. Плачел, мавал рекети од земја, нервоза го мавала среде поени. Напомена притоа еден човек ( мислам рече му бил тренер во тоа време, само не можам да се сетам кој беше) кој рече дека е најмногу задолжен заради фактот што си ги смирил нервите. Човекот психолошки го зајакнал. И богами според она што можевме да го видиме низ годините одлична работа завршил.
Патем феноменот кратки нерви, почесто го имаат послабите тенисери од овие во топ 3. Мислам на факторот кршење рекети и испади. И Новак знаеше да направи нешто такво некогаш, ама го гледам овие две години човече, мува не го лази, таква концентрација и ладнокрвност тоа чудо едно. Речиси до перфекција го има доведено тој домен.
Ми остана во памет една реченица на Русевски додека коментираше тенис на Телма. Рече, Надал можеби е единствениот тенисер кој не мавнал рекет од земја. И јас не се сеќавам на такво нешто ( додуша не ми текнува ни Роже да има).
Ако некој има приказ на такво нешто баш би сакала да го видам.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 00:03 ---
Се тоа во ред. Твојот коментар се однесуваше на мене, а не на играчот. Да не се правиме на три и пол сега.