Релација Скопје - Провинција

• Креатор на темата Забавата е во Кругот
  • Време на започнување
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
ме етикетираа како ,,мразач на провинцијалци,,.
Срам да му е на тој така што те етикетирал.:mad:

Има избор на многу други етикети for fuck's sake, па за да мора толку да го стеснува изборот...

1.Пhума -- менува име и презиме кога и се сака, ама за сопругот нема да и се сака, за инает.
2.Пhума -- поддржува "рекреативен абортус"
3.Пhума -- ВМРОвец и силен идеолошко-политички десничар кој силно стои во поддршка на геј браковите, абортусот, е атеист и се бори против сите религии.
4.Пhума -- која го брани убиецот на Мартин Нешковски, поради нејасност на околностите, но ги осуди на смрт убијците на негови врсници на Смиљковско, иако и таму сеуште нема судски процес
5.Пhума -- го мрази bystander ефектот, смета дека го има најмногу меѓу кинезите и затоа пропагира на кинезите да им се изврши геноцид бидејќи се "бесчуствителни говеда".

:)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Срам да му е на тој така што те етикетирал.:mad:

Има избор на многу други етикети for fuck's sake, па за да мора толку да го стеснува изборот...

1.Пhума -- менува име и презиме кога и се сака, ама за сопругот нема да и се сака, за инает.
2.Пhума -- поддржува "рекреативен абортус"
3.Пhума -- ВМРОвец и силен идеолошко-политички десничар кој силно стои во поддршка на геј браковите, абортусот, е атеист и се бори против сите религии.
4.Пhума -- која го брани убиецот на Мартин Нешковски, поради нејасност на околностите, но ги осуди на смрт убијците на негови врсници на Смиљковско, иако и таму сеуште нема судски процес
5.Пhума -- го мрази bystander ефектот, смета дека го има најмногу меѓу кинезите и затоа пропагира на кинезите да им се изврши геноцид бидејќи се "бесчуствителни говеда".

Разиеле, па ти всушност си ме сакал, се си запамтил :love:
Само не зезај за 4ката, јас барам поширока одговорност, а не само од една личност ;) Ај сеа да не одиме офтопик ;)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Нема. За неа не се зборува.
А бидејќи ти си ги знаела дискотеките, кафичите, стварно многу си дознала :facepalm:
На твоја несреќа, немам никој надвор од Скопје. А за тебе не знам.
Изгледа ти си била од ,,новите,, кои не успеале да се вклопат.
Да, јас сум од невклопените, неразбраните, несреќните...
Ни дискотеки ни кафичи знам, или бар не доволно. Во мое време нешљокиц фаците седеа: на коцка (основно кога бев), пред соборна (почеток на средно), Лејди (средина)... А свирките беа во Вулкан. И тиња места како парк низ целото ова време просперираа, секако.
Негде пропушти дека сум од Скопје, го сакам Скопје (колку што може да биде сакано...) и поради истото го критикувам. Зашто од бабите родени и пораснати во Скопје што уште ДобардАн ти викаат во лифт научивте да бидете надмени лигави скопски шмизли. И толку ве удри во глава тоа што почнавте да верувате во некаква супериорност на градот, па како се згадувате кога некој зборува на Беровски или на Прилепски во веце на дискотека. И сте просто шокирани кога „она као стаила едно фустанче со гул грп за на кафе, тешка сељанка бе... И со менѓуши, цигански! Шо висат онакви, со светлуцкаво! И као сина СЕНКА, човече!“. Мизерија неопеана... А една од причините што темава постои и што воопшто сме на баналниов муабет е токму овој твој супериорен „мојот кур е најголем“ став, на кој си и екшли горда. Ти и останатите првоборки, де.

Не е моја несреќа што немаш никој надвор од Скопје. Твоја е.

Ајт.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
станаа децава и почна караницата
да не знае некој,ова момче што почина во Ново Лисиче
дали е тукашно или од надојдени (или како е по ваше)
бог да му душа прости и лесна му земја.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Да, јас сум од невклопените, неразбраните, несреќните...
Ни дискотеки ни кафичи знам, или бар не доволно. 4 Во мое време нешљокиц фаците седеа: на коцка (основно кога бев), пред соборна (почеток на средно), Лејди (средина)... А свирките беа во Вулкан. И тиња места како парк низ целото ова време просперираа, секако.
Негде пропушти дека сум од Скопје, го сакам Скопје (колку што може да биде сакано...) и поради истото го критикувам. Зашто од бабите родени и пораснати во Скопје што уште ДобардАн ти викаат во лифт научивте да бидете надмени лигави скопски шмизли. И толку ве удри во глава тоа што почнавте да верувате во некаква супериорност на градот, па како се згадувате кога некој зборува на Беровски или на Прилепски во веце на дискотека. И сте просто шокирани кога „она као стаила едно фустанче со гул грп за на кафе, тешка сељанка бе... И со менѓуши, цигански! Шо висат онакви, со светлуцкаво! И као сина СЕНКА, човече!“. Мизерија неопеана... А една од причините што темава постои и што воопшто сме на баналниов муабет е токму овој твој супериорен „мојот кур е најголем“ став, на кој си и екшли горда. Ти и останатите првоборки, де.

Не е моја несреќа што немаш никој надвор од Скопје. Твоја е.

Ајт.
Морам болд по болд, за да се разбереме :)

1. Јас не сум згадена од никаков дијалект, напротив. Ми пречи кога на шалтер во банка слушам дијалект (вклучително и скопскиот). Во неформалната комуникација дури ми се интересни дијалектите и ги терам луѓето околу мене да зборуваат на својот дијалект. После 3 години во Тетово, мислам дека солидно зборувам тетовски :)

2. Сељачизмот е сељачизам, дал на Скопјанка, Битолчанка, Белграѓанка или Солунчанка.

3. Ни тоа не е вистина. Го сакам Скопје, како што Битолчани ја сакаат Битола. Ништо друго. Ако одам во Битола и се однесувам поинаку него повеќето луѓе таму (пример, пијам кафе во најобични фармерки и патики, а околу мене се сите дотерани) не смее да ме лути фактот што ,,ќе ме гледаат наопаку,,. Се издвојувам, за мене по добро, за нив по лошо. Тоа не значи дека Битола е шугав град, а Битолчанки сељандури.

4. Не мешај нешљокиц со хипстери, металци, рапери.... не е исто ;)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Морам болд по болд, за да се разбереме :)

1. Јас не сум згадена од никаков дијалект, напротив. Ми пречи кога на шалтер во банка слушам дијалект (вклучително и скопскиот). Во неформалната комуникација дури ми се интересни дијалектите и ги терам луѓето околу мене да зборуваат на својот дијалект. После 3 години во Тетово, мислам дека солидно зборувам тетовски :)

2. Сељачизмот е сељачизам, дал на Скопјанка, Битолчанка, Белграѓанка или Солунчанка.

3. Ни тоа не е вистина. Го сакам Скопје, како што Битолчани ја сакаат Битола. Ништо друго. Ако одам во Битола и се однесувам поинаку него повеќето луѓе таму (пример, пијам кафе во најобични фармерки и патики, а околу мене се сите дотерани) не смее да ме лути фактот што ,,ќе ме гледаат наопаку,,. Се издвојувам, за мене по добро, за нив по лошо. Тоа не значи дека Битола е шугав град, а Битолчанки сељандури.

4. Не мешај нешљокиц со хипстери, металци, рапери.... не е исто ;)
Од 1 до 4 пробуваш да смириш топка што ваљда е океј ама е некохерентно со останатите ти постови. После коментар во стил на „кога ќе ја видам дотерана за на кафе знам дека е проста провинцијалка“ не можеш да шириш пис лав и хепинес на меѓуградска основа. Ако сметаш дека провинцијалките се сељанки и дека во Скопје МНОЗИНСТВОТО на селанки се провинцијалки, стик ту ит или извини се и кажи дека не беше во право. Тоа што го разводнуваш првобитниот ти исказ лошо кажува за тебе.

бај д веј, во Битола одам на кафе во фармерки. Никој не ме гледал наопаку. Не ќе да е до фармерките, за тебе...

поздрав4е

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Знаете ли колку глупо изгледате вака кога некој од страна ве гледа како се "расправате", а живеете во Македонија, еден гз земја, нема каде да се свртиш да прднеш, а притоа пола Македонија да не слушне.
--- надополнето: 19 мај 2012 во 12:58 ---
Лугето се делат на добри и зли, секој што прави различна поделба од оваа е тешка сељачана.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Тема за лечење комплекси...

Approved !!! Popcorn mode on...

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Знаете ли колку глупо изгледате вака кога некој од страна ве гледа како се "расправате", а живеете во Македонија, еден гз земја, нема каде да се свртиш да прднеш, а притоа пола Македонија да не слушне.
--- надополнето: 19 мај 2012 во 12:58 ---
Лугето се делат на добри и зли, секој што прави различна поделба од оваа е тешка сељачана.
И јас така мислев ама извесни настани (средби со луѓе од други градови во Македонија) направија да размислувам поинаку. Зошто? Затоа што имав можност да видам како размислува младината во Македонија и заклучив дека ова држава нема никаква иднина. Мое мислење за нивното размислување значи се однесува и на Скопјани и на "провинцијалците", ама повеќе на овие вторите:
1. Плитко размислување (не го познаваат поимот the bigger picture of a situation и размислуваат само на теми кои им се наложени и гледаат само право)
2. Неписменост (немаат речиси никакви познавања од историја, филозофија, социологија и слично)
3. Индиферентност (во една прилика една девојка од западна Македонија коментираше дека не ја интересира ништо околу идентитетот, историјата, името, културното наследство на Македонија - цитирам " Мене ич не ми е гајле како ќе се вика државава, дали Македонија, Фиром или нешто слично")
4. Непотребно компетиторство (не можеш да дојдеш до збор од нив бидејќи тие се најпаметни и тие се знаат али уствари кога ќе ги ислушаш сваќаш дека ненормално тресат глупости)
5. Екстремно низок коефициент на емоционална и академска интелегенција (значи мораш да им повторуваш по 16 пати едно исто за на крај пак да не те сфатат)
6. Претерана доверба (мислам дека поголемиот дел од Скопјани не спаѓаат тука) значи веруваат во се што ќе слушнат.
Секоја чест на исклучоците на оние Македонци што не ги имаат овие карактеристики и ако некој се пронајде немој да ме плука или вреѓа или пцуе или слично туку нека му биде јасно дека зборувам во глобала за сите млади на Репиублика Македонија не само за еден град. И поентата е дека глупите луѓе без разлика дали се од Скопје, Прилеп, Битола, Тетово, Охрид, Куманово и слично се оние што шират стереотипи и не разликуваат идиот со акцент од Македонец

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Лол, мдр, рофлмао итн итн. Кромањонска скопјанке, раскажи ми го мирисот на Скопје, жити очи. Јас последно кога бев таму, зимоска, мирисаше на чад и лајна.
Мирисот на Скопје да ти го раскажам...? -Зар ти буквално го сфати поимот "мирис на градот"...?
-Очигледно да...
Не вреди да трошам енергија и да ти објаснувам...Ај иди прошетај малку и не ме цитирај со вакви глупости, кои се директна рефлексија на твоето запрепастувачко IQ... :)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Мирисот на Скопје да ти го раскажам...? -Зар ти буквално го сфати поимот "мирис на градот"...?
-Очигледно да...
Не вреди да трошам енергија и да ти објаснувам...Ај иди прошетај малку и не ме цитирај со вакви глупости, кои се директна рефлексија на твоето запрепастувачко IQ... :)
Ах, ти мирисот како јазична фигура ли го искористи? Оф...
Директна рефлексија на моето запрепастувачко IQ? Зошто моето? На галено? Коефициентче? лол
/ме оди да прошета. Дем, не е во Скопје, не вреди ни да се шета ако не е тоа на ул Македонија

Kajgana Shop

На врв Bottom