Ivica^
Confident Liar
- Член од
- 14 август 2007
- Мислења
- 11.406
- Поени од реакции
- 16.646
Не бе златна, ти не ги заќутуваш. Ти ги напаѓашПа добро де, јас не ги заќутувам, таман работа.
Не бе златна, ти не ги заќутуваш. Ти ги напаѓашПа добро де, јас не ги заќутувам, таман работа.
Видиш како си паметенНе бе златна, ти не ги заќутуваш. Ти ги напаѓаш
Срам да му е на тој така што те етикетирал.ме етикетираа како ,,мразач на провинцијалци,,.
Срам да му е на тој така што те етикетирал.
Има избор на многу други етикети for fuck's sake, па за да мора толку да го стеснува изборот...
1.Пhума -- менува име и презиме кога и се сака, ама за сопругот нема да и се сака, за инает.
2.Пhума -- поддржува "рекреативен абортус"
3.Пhума -- ВМРОвец и силен идеолошко-политички десничар кој силно стои во поддршка на геј браковите, абортусот, е атеист и се бори против сите религии.
4.Пhума -- која го брани убиецот на Мартин Нешковски, поради нејасност на околностите, но ги осуди на смрт убијците на негови врсници на Смиљковско, иако и таму сеуште нема судски процес
5.Пhума -- го мрази bystander ефектот, смета дека го има најмногу меѓу кинезите и затоа пропагира на кинезите да им се изврши геноцид бидејќи се "бесчуствителни говеда".
Нема. За неа не се зборува.
А бидејќи ти си ги знаела дискотеките, кафичите, стварно многу си дознала
На твоја несреќа, немам никој надвор од Скопје. А за тебе не знам.
Изгледа ти си била од ,,новите,, кои не успеале да се вклопат.
Морам болд по болд, за да се разбереме
Да, јас сум од невклопените, неразбраните, несреќните...
Ни дискотеки ни кафичи знам, или бар не доволно. 4 Во мое време нешљокиц фаците седеа: на коцка (основно кога бев), пред соборна (почеток на средно), Лејди (средина)... А свирките беа во Вулкан. И тиња места како парк низ целото ова време просперираа, секако.
Негде пропушти дека сум од Скопје, го сакам Скопје (колку што може да биде сакано...) и поради истото го критикувам. Зашто од бабите родени и пораснати во Скопје што уште ДобардАн ти викаат во лифт научивте да бидете надмени лигави скопски шмизли. И толку ве удри во глава тоа што почнавте да верувате во некаква супериорност на градот, па како се згадувате кога некој зборува на Беровски или на Прилепски во веце на дискотека. И сте просто шокирани кога „она као стаила едно фустанче со гул грп за на кафе, тешка сељанка бе... И со менѓуши, цигански! Шо висат онакви, со светлуцкаво! И као сина СЕНКА, човече!“. Мизерија неопеана... А една од причините што темава постои и што воопшто сме на баналниов муабет е токму овој твој супериорен „мојот кур е најголем“ став, на кој си и екшли горда. Ти и останатите првоборки, де.
Не е моја несреќа што немаш никој надвор од Скопје. Твоја е.
Ајт.
Од 1 до 4 пробуваш да смириш топка што ваљда е океј ама е некохерентно со останатите ти постови. После коментар во стил на „кога ќе ја видам дотерана за на кафе знам дека е проста провинцијалка“ не можеш да шириш пис лав и хепинес на меѓуградска основа. Ако сметаш дека провинцијалките се сељанки и дека во Скопје МНОЗИНСТВОТО на селанки се провинцијалки, стик ту ит или извини се и кажи дека не беше во право. Тоа што го разводнуваш првобитниот ти исказ лошо кажува за тебе.Морам болд по болд, за да се разбереме
1. Јас не сум згадена од никаков дијалект, напротив. Ми пречи кога на шалтер во банка слушам дијалект (вклучително и скопскиот). Во неформалната комуникација дури ми се интересни дијалектите и ги терам луѓето околу мене да зборуваат на својот дијалект. После 3 години во Тетово, мислам дека солидно зборувам тетовски
2. Сељачизмот е сељачизам, дал на Скопјанка, Битолчанка, Белграѓанка или Солунчанка.
3. Ни тоа не е вистина. Го сакам Скопје, како што Битолчани ја сакаат Битола. Ништо друго. Ако одам во Битола и се однесувам поинаку него повеќето луѓе таму (пример, пијам кафе во најобични фармерки и патики, а околу мене се сите дотерани) не смее да ме лути фактот што ,,ќе ме гледаат наопаку,,. Се издвојувам, за мене по добро, за нив по лошо. Тоа не значи дека Битола е шугав град, а Битолчанки сељандури.
4. Не мешај нешљокиц со хипстери, металци, рапери.... не е исто
Леле, брао еј!Видиш како си паметен
И јас така мислев ама извесни настани (средби со луѓе од други градови во Македонија) направија да размислувам поинаку. Зошто? Затоа што имав можност да видам како размислува младината во Македонија и заклучив дека ова држава нема никаква иднина. Мое мислење за нивното размислување значи се однесува и на Скопјани и на "провинцијалците", ама повеќе на овие вторите:Знаете ли колку глупо изгледате вака кога некој од страна ве гледа како се "расправате", а живеете во Македонија, еден гз земја, нема каде да се свртиш да прднеш, а притоа пола Македонија да не слушне.
--- надополнето: 19 мај 2012 во 12:58 ---
Лугето се делат на добри и зли, секој што прави различна поделба од оваа е тешка сељачана.
Мирисот на Скопје да ти го раскажам...? -Зар ти буквално го сфати поимот "мирис на градот"...?Лол, мдр, рофлмао итн итн. Кромањонска скопјанке, раскажи ми го мирисот на Скопје, жити очи. Јас последно кога бев таму, зимоска, мирисаше на чад и лајна.
Ах, ти мирисот како јазична фигура ли го искористи? Оф...Мирисот на Скопје да ти го раскажам...? -Зар ти буквално го сфати поимот "мирис на градот"...?
-Очигледно да...
Не вреди да трошам енергија и да ти објаснувам...Ај иди прошетај малку и не ме цитирај со вакви глупости, кои се директна рефлексија на твоето запрепастувачко IQ...