Фан Клуб: Челзи

Член од
3 декември 2011
Мислења
112
Поени од реакции
145
Во последно време добро ни оди со буквава Б - Баерн Леверкузен , Бенфика , Барселона , Блекбурн па :P ми фали уште еден Баерн ај греота да ни се расипе низата :ROFLMAO:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
‎1.The last team (Inter Milan) to knock Barcelona out of the Champions League went on to lift the trophy and win the competition against Bayern Munich in the final.

2.The last time Atletico Madrid won the Europa League, Chelsea won a Double.

3.The last English team (Manchester United) to knock Barcelona out of the Champions League, went on to lift the trophy and win the competition.

4.An English team (Manchester United) has previously won the FA Cup and gone on to win the Champions League, beating Bayern Munich in the final who lost the DFB Pokal during that season.

5.The last time Manchester City won the league title, an English team (Manchester United) won the European Cup.

6.All Champions League finals played in Munich produced a winner of the competition for the first time in their history (Nottingham Forest, Marseille and Dortmund). They all took place in Bayern Munich’s previous home, the Olympiastadion.

7.The last time Manchester United went Trophyless an English Club won the Champions League (Liverpool) and they didn't finish in the top 4 .

8. The Champions League Final is on 19-05 and Chelsea Football Club was found in 1905 And last but not least:

9. 2000: Quarterfinal 2004: Semifinal 2008: Final 2012: Is it time ?

;)

H

HoT IcE

Гостин
Нема потреба да се чита и пишува за квалитети на Кралот! Јас сум пресреќен што сум фан и што сум прател фудбал додека овој човек играл за Челзи, едноставно Дрогба е напаѓач како што веќе никогаш нема да се роди, типичен шпиц, легенда и лидер за тим !

Туку, ќе го ископирам постот од темата за финалето во ЛШ, да не го пишувам едно те исто.
Ми се иде сега да си легнам, и да се разбудам утревечер. Едвај го чекам финалево.
Реално гледано, сите нишани за победа се на страна на Баерн, домашен терен, подобра екипа и многу трчање. Но Челзи покажува страшна тимска игра, тактика и игра со срце за да се освои овој трофеј, сезонава беше калакурница за Челзи, откако дојде Ди Матео овој тим игра на секој меч како да им е последен во животот. Се внесе многу победнички менталитет откако дојде Роби и играта во одбрана е во најмала рака перфектна, типична италијанска.
Проблемот со кој се соочува Челзи е отсуството на Рамирес, можеби клучен играч сезонава. Рамче е тип на играч што знае од никаде да направи спринт, да ја изнесе топката и да постигне гол, кога дојде сите го потценивме, но сега е факт дека е најдобриот играч на Челзи, огромен прогрес направи сезонава, така да неговото отсуство е битно, и Баварциве треба да се радуваат, ако некој можеше да ги натрчи цели 120 минути, тоа беше он.
Втор проблем е отсуството на Иванович, и тоа огромен проблем, со Босингва по таа десна страна не знам што ќе се прави, Рибери има да го силува ко мало дете, и од таму највеќе ми е страв, но очекувам негова животна партија како против Барселона кога играше штопер.

Лично, посакувам да се освои ЛШ, затоа што Челзи заслужи, генерација на фудбалери како Дрогба, Лампард, Тери, Чех заслужија да го подигнат овој трофеј, па така очекувам од тие што ќе излезат на терен да дадат 110% и да ја демонстрираат силата, бидејќи трофејов го заслужија. Баерн се млада екипа и ќе имаат прилика истата генерација уште еднаш да игра финале, додека за Дрогба и компанија, не би рекол.
KTBFFH!
u5qSV.jpg

H

HoT IcE

Гостин
Никој нема пишано мислам.
CHELSEA SIGNS THREE-YEAR AUDI DEAL
Прочитав на официјалниот сајт пред малце, но во споредба со финалето, го сметав за помалце битно и затоа не го пишав овде.
Иначе, супер дил, склопија договор со моја омилена марка на Автомобил, уште една причина плус за да ги сакам уште повеќе:icon_lol:

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Прочитав на официјалниот сајт пред малце, но во споредба со финалето, го сметав за помалце битно и затоа не го пишав овде.
Иначе, супер дил, склопија договор со моја омилена марка на Автомобил, уште една причина плус за да ги сакам уште повеќе:icon_lol:
Како бе помалце битно, столчињата ко на Олд Трафорд ќе бидат... само плави :icon_lol:

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782

А замислете го ова на нашата клупа :D . Не е можно но мене и тоа како би ми одговарало :D

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
Дечки како се спремате за финалево? :)
Како се справувате со нервозатаааааа :DD

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.800
Поени од реакции
11.405

5.The last time Manchester City won the league title, an English team (Manchester United) won the European Cup.
LOL! :icon_lol: Ќе се пишеме за 44 години пак здравје само...а до тогаш со среќа во финале!

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
LOL! :icon_lol: Ќе се пишеме за 44 години пак здравје само...а до тогаш со среќа во финале!
kolku me iznasmeja ne si svesen :)

F

fantomX

Гостин
Па добро бе, кој нема толку попаметна работа тие глупостите историски да ги усогласува едно со друго, кое било да не било со друго со трето со петто, вака-така-онака...
Не да пиши некој, без Рамирес немаме транзиција на игра; климави во одбрана сме без Тери и особено Иванович; Фереира бог Калу за воџа; итн....вие глупости пишувате.

Не се прајте скаузери со сила. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom