Уште се лекторирате? Damn, изгледа само двајца бевме кои се почувствувавме како гомна и си избришавме постовите.
Овде морам јавно, во име на сите В*елешани, да се оградам од називот "парталки" кој им беше залепен како етикета на огромен дел од скопските момички*. Велешани, во поголем дел, се better than that.
Јас неможам* ни за момент да го мразам скопје* кога 70% од пријателите ми се таму, од кои 50% се В*елешани. Лугето* го даваат шармот, а лугето* кои јас ги имам таму придонесуваат да сакам да бидам во скопје* секогаш кога имам слободно време.
Причината да го сакам скопје* или било кое друго место ја наоѓам во голата споредба на awesome спомени од тоа место. Во споредба со велес*, вака би изгледала:
Скопје:
-Нај добро* пијанство
-Втор нај добар* концерт(Placebo)
-Нај добра* house party, со нај добар* overdose на нај распуштена* рандом Радовишанка
-Нај квалитетни* разговори, со интелегентни* скопјанчишта
-Risque лапање на пешачки, непосредно пред да светне црвено(the traffic jam Casablanca wannabe couple of douchebags)
-Кастро(и цела таа death metal мршникалија од прекрасни луѓе кои смрдат и ги сакам)
Велес:
-Сведочење на нај гласниот* и моќен прдеж ever(the bench earthquake Fartzilla)
-Андерграунд* сцената во клуб Baba, нешто што му фали на велес* последниве години.
-Седенќи* на костурница
-Седенќи* во близина на пруга
-Седенќи* во парк
-Седенќи* на покрив од каде се гледа пругата
-Мело драматични* прошетки по мртвата индустриска зона, пропратно со разговорите за сивилото на градот.
Пишав тоа што прво ми падна на памет и многу е очигледен заклучокот дека многу глупи работи први ми паѓаат на памет.
Aлал да ви е ако го прочитавте постов, ебате идиотите. Уште од старт се виде дека ќе биде глуп. Ццццц. Да, можеби на почетокот идејата беше да ги помирам завојуваните страни. И да, после втората реченица немав поим што понатаму да напишам, па си викам ај нешто листа ќе составам, демек да докажам дека секое место си носи спомени кои треба да се вреднуваат затоа што ни ја резбаат личноста, па листата излезе жими куров и ефективно си потрошив 15 минути од животот. Сега и вие си потрошивте.