Кајгана тениска лига (дискусија,прашања,совети....)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Добри си беше вака, не знам зошто одма промена.

Утре ќе ставам на сите „аутсајдери“. Двајца да победат ќе биде и повеќе од доволно.

Утре ќе ставам на сите „аутсајдери“. Двајца да победат ќе биде и повеќе од доволно.
Држи и твојов мубет вода ама он убаво пиша за совети,дека и тоа некако не идеше баш:cautious:

Да, но доколку очекуваш победи од некој што ќе биде 1>9 е тогаш не знам дали ќе дочекаш :D

Можеби ќе фатиш на 3>7 или 4>6, но дали тоа ќе ти собере доволно поени со оглед на тоа што помалку повеќе носат по 5 бода..... ајде размисли малце :)

novovo boduvajne e pubo i porealno.. bezvese bese pobeda na favorit so koef 1,03-1,05 da nosi isto boda kako i 1,70-1,80...
ne vi se nekako nerealno postaveni za utre koef na Nadal - Berdych 1,10-7 ? ocekvev barem 1,25 na Rafa..

novovo boduvajne e pubo i porealno.. bezvese bese pobeda na favorit so koef 1,03-1,05 da nosi isto boda kako i 1,70-1,80...
ne vi se nekako nerealno postaveni za utre koef na Nadal - Berdych 1,10-7 ? ocekvev barem 1,25 na Rafa..

Утре ќе биде колење тоа, нема што да е нереално :D

Е требаше да почекаш од другиот турнир да ги менувате бодовите . Не е фер према играчите што денес или вчера погодиле многу типови , со ова нагло зголемување на поените може да бидат оштетени . Како сакате , мое мислење .

Мечевите за утре се напишани, слободно типувајте, имате време до утре на пладне.

Ако ја предаде некој ,што правиме ,како ќе се смета ?:cool:

Ако ја предаде некој ,што правиме ,како ќе се смета ?:cool:

Доколку некој ја предаде пред започнувањето на мечот (W.O) тогаш се смета како промашена, нема друга опција.

Доколку некој ја предаде во игра, ќе се смета победа на тој што оди во следното коло, а за играта повеќе / помалку ќе се сметаат одиграните гемови до моментот на предавањето. На пример доколку е 20,5 граница, а ја предаде некој на 4-1 во првиот сет тогаш е помалку, а ако ја предаде на 7-6 4-4 тогаш е повеќе. :)
--- надополнето: 17 мај 2012 во 23:36 ---
Е требаше да почекаш од другиот турнир да ги менувате бодовите . Не е фер према играчите што денес или вчера погодиле многу типови , со ова нагло зголемување на поените може да бидат оштетени . Како сакате , мое мислење .

Сепак ова е првиот турнир и уште не ги имаме пробано сите опции, треба да се прилагодиме на најдобрата опција за бодување. Сепак ова се само 2 дена и не треба да прави некој голем проблем. Секако првите два дена помалку луѓе знаеа за типувањето.

Игор Ј. си пишал 17.05, а си ги собрал поените од двете кола, мислам дека првото мислење ти е за моментално како се одвива табелата т.е генерален пласман, а мислењата под тоа мислење треба да ти се за тоа како сме типувале во едно коло т.е колку поени сме собрале.
Ако сакаш тоа поправи го. :)

Па од 17 мај листата значи кога ќе ставиме тука 20 листи, да видиме како била листата на 17.05.... не можам за секој ден поединечно да правам листа.... иначе утрешната листа ќе е составена од 3 кола ... итн.

Тоа ти е исто кога бараш на atpworldtour.com листа од 16.03.2005 (пример)....

Штета закаснив некоја минута да типувам за ова коло :(

леле ја имав на ливче Серена помалку , оваа глупачава Пенета од голем страв предала на 4-0 :mad: . Барем тука ја фаќам помалку гејмови , и нови 5 поенчиња. (y)

леле ја имав на ливче Серена помалку , оваа глупачава Пенета од голем страв предала на 4-0 :mad: . Барем тука ја фаќам помалку гејмови , и нови 5 поенчиња. (y)

Како тоа тука ја фаќаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom