K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Rizzo vs Fedor одлична борба би била тоа ма да мислам дека Fedor ке ја заврши борбата у 1ва рунда:),знам дека едно време Dana White беше опседнат да го донесе да се бори во UFC знам дека се спомињаа милионски суми за една борба али после 3 последователни порази од Werdum,Big Foot i Hendo изгледа изгуби интерес,а знам имаше и некои проблеми помегу М-1 и UFC не знам баш за ова

Загревање за у сабота:)

Момци,ми треба повеќе инфо за било кој спорт од овие горе,но да е на Македонски...по интернетов нема ништо на Македонски...ми треба за проектна.

Има за други спортови на Мк,али сигурно сите ќе даваат исти,па ради тоа ако има некој расположен,би му бил благодарен.

Момци,ми треба повеќе инфо за било кој спорт од овие горе,но да е на Македонски...по интернетов нема ништо на Македонски...ми треба за проектна.

Има за други спортови на Мк,али сигурно сите ќе даваат исти,па ради тоа ако има некој расположен,би му бил благодарен.
пиши ми подетално воде или во порака, ќе споделам со тебе колку што знам :)

пиши ми подетално воде или во порака, ќе споделам со тебе колку што знам :)

За кој спорт од овие знаеш највеќе-за тој напиши ми све што знаеш,и ти и останатите...углавном,почеток,историја,од каде потекнува зборот,правила и такви работи...општото за тој спорт.

Ама спорт,не вештина :)

За кој спорт од овие знаеш највеќе-за тој напиши ми све што знаеш,и ти и останатите...углавном,почеток,историја,од каде потекнува зборот,правила и такви работи...општото за тој спорт.

Ама спорт,не вештина :)
за ММА ќе ти пишам нешто на кратко
почетоците датирираат уште пред нашата ера кога боречката вештина Pankration, која била застапена на олимписките игри во античка хелада.
оваа боречка вештина претставуала фузија од неколку боречки вештини кои содржувале техники на удирање со нога,рака, боречки зафати и полуги. потоа со проширувањето на културата од исток од древните јапонски и останати цивилизации од истокот почнале да се шират традиционалните боречки вештини како каратето џиуџитсуто итн.
на почетокот од од ХХ век се случува голема емиграција од јапонија во јужна америка и јапоскиот џудиста и џиуџитсу мајстор матсуро маеда пребегува во Бразил каде што ги запознава Карлсон и Хелио Грејси и решава да му го пренесе знаењето за џиуџитсуто и со тоа фамилијата грејси преставува првата не јапонска фамилија која е запозната со оваа вештина. љубопитноста и ривалството помеѓу грејси и вале тудо кој преставува најстара ММА организација во бразил. има неколку познати легендарни борби во 80тите години во бразил помеѓу риксон грејси и зулузињо, и со тоа ривалството помежу овие две страни се зажестило.
во 1993 година Рорион грејси решава да создаде организација слична на вале тудо ама со седиште во САД. ја нарекува UFC или ultimate fighting challenge, оваа организација има 2 приоритета, да докажи во светот кој стил и вештина е најсоодветен за борба и да се промовира бразилското или грејси џиуџитсуто.
првата настан кој го имала организацијава бил во денвер.
правилата биле минимлни и изгледало како борба со петли. сенаторот мекејн кој бил во публиката бил згрозен од ова и решил да лобира да се суспендира спортот во цела америка, потоа останеле само неколку држави каде можело да имаш ММА борба.
се пропагирало за спортот дека бил премногу насилен и без никави правила за да се заштити учесникот. тоа биле темни денови за ММА во САД. но кога сад мака мачеше да сврзе еден настан во јапонија спортот станува многу популарен. фудбалски стадиони се полнеа за еден настан. новата организација која ја крена јапонија беше сестра на К-1 кој исто така беше многу популарен во јапонија. организацијата се викаше PRIDE FC. најголемите ѕвезди на ММА излегоја од таму. Прајд како шоу преставуваше воодушевување во јапонија и во САД. ѕвезди како Мирко Кро Коп, Антонио Ногиера. Вандерлеј силва , Фјодор Емилианенко кој до денес имаат масивна публика и фанови зад нив потекнуваат и се ѕвездите на ММА во преиодот од 2002-2007.
утре вториот дел неможам сеа :)
--- надополнето: 7 мај 2012 во 00:44 ---
Код:
http://mmajunkie.com/news/28404/anderson-silva-vs-chael-sonnen-title-fight-moved-from-ufc-147-to-ufc-148.mma

Се прашувам зашто???:)
малце касно али во таа сабота има самит на обединетите нации таму и нема доволно обезбедување и хотели за сместување а таа борба привлекува огромен публицитет и неможе да се оствари на стадион од 80 000 и затоа решија да ја преместат во лас вегас.

Браво,убаво објаснато (y)

K-1 Rising 2012 -K-1 World MAX Final 16 May 27th 2012 Palacio Vista Alegre in Madrid,Spain
K-1 MAX:
Mike Zambidis (GRE) vs. Chahid Oulad El Hadj (MAR)
Andy Souwer (NED) vs. Abraham Roqueni (SPA)
Artur Kyshenko (UKR) vs. Su Hwan Lee (KOR)
Xu Yan (CHN) vs. Yasuhiro Kido (JPN)
Gago Drago (ARM) vs. Andy Ristie (SUR)
Yuji Nashiro (JPN) vs. Reece McAllister (UK)
Harut Grigorian (BEL) vs. Murthel Groenhart (NED)
Longern Superpro Samui (THA) vs. Chris Ngimbi (CON)
K-1 Superfight:
Mosab Amrani (MAR) vs. Zeben Diaz (SPA)
K-1 Heavyweight:
Badr Hari (MAR) vs. Anderson "Braddock" Silva (BRA)
Mirko "Cro Cop" Filipovic (CRO) vs. Loren Javier Jorge (SPA)
Daniel Ghita (ROM) vs. Paul Slowinski (AUS)
Rico Verhoeven (NED) vs. Sergii Lashechenko (UKR)

Се надевам дека сум во правата тема - зошто е откажан реваншот на Кан и Питерсон?

Се надевам дека сум во правата тема - зошто е откажан реваншот на Кан и Питерсон?
колку што разбрав петерсон бил позитивен на додатниот допинг тест. иронијата е што тој сам побарал додатен и на крајот паднал на него :facepalm:

колку што разбрав петерсон бил позитивен на додатниот допинг тест. иронијата е што тој сам побарал додатен и на крајот паднав на него :facepalm:

ајдее хахаха со свој камен по глава :pos:

Побелете резултати од UFC on FOX:Diaz vs Miller
Preliminary card (Facebook)

Vemola defeated Massenzio via submission (rear-naked choke) at 1:07 of round 2.
Delorme defeated Denis via submission (rear-naked choke) at 4:59 of round 1.
[edit]​
Preliminary card (Fuel TV)

Bermudez defeated Garza via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).
Castillo defeated Cholish via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).
Gaudinot defeated Lineker via technical submission (guillotine choke) at 4:54 of round 2.
Hathaway defeated Krauss via unanimous decision (29-28, 30-27, 30-27).
Dodson defeated Elliot via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28).
Johnson defeated Ferguson via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).
[edit]​
Main Card

Johnson defeated Barry via TKO (punches) at 4:38 of round 1.
Belcher defeated Palhares via TKO (punches and elbows) at 4:18 of round 1.
Hendricks defeated Koscheck via split decision (29-28, 28-29, 29-28).
Diaz defeated Miller via submission (guillotine choke) at 4:09 of round 2.
Браво за Diaz многу сакам да го гледам како се тепаат он и брат му Nick мислам дека со оваа борба заслужи title shot,исто многу ме изненади Belcher одлично се држеше во партер со бразилецот.Иначе и вчера имаше Korean Zombie vs Poirier али многу бев изморен неможев да издржам многу ми се спиеше очекував Poirier да победи али заебан бил ова Кореецов го средил у 4ра рунда со d'arce choke :)

Побелете резултати од UFC on FOX:Diaz vs Miller
Preliminary card (Facebook)

Vemola defeated Massenzio via submission (rear-naked choke) at 1:07 of round 2.

Delorme defeated Denis via submission (rear-naked choke) at 4:59 of round 1.

[edit]
Preliminary card (Fuel TV)

Bermudez defeated Garza via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).

Castillo defeated Cholish via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).

Gaudinot defeated Lineker via technical submission (guillotine choke) at 4:54 of round 2.

Hathaway defeated Krauss via unanimous decision (29-28, 30-27, 30-27).

Dodson defeated Elliot via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28).

Johnson defeated Ferguson via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).

[edit]
Main Card

Johnson defeated Barry via TKO (punches) at 4:38 of round 1.

Belcher defeated Palhares via TKO (punches and elbows) at 4:18 of round 1.

Hendricks defeated Koscheck via split decision (29-28, 28-29, 29-28).

Diaz defeated Miller via submission (guillotine choke) at 4:09 of round 2.

Браво за Diaz многу сакам да го гледам како се тепаат он и брат му Nick мислам дека со оваа борба заслужи title shot,исто многу ме изненади Belcher одлично се држеше во партер со бразилецот.Иначе и вчера имаше Korean Zombie vs Poirier али многу бев изморен неможев да издржам многу ми се спиеше очекував Poirier да победи али заебан бил ова Кореецов го средил у 4ра рунда со d'arce choke :)

диаз браќата се зверови, многу добри се и омилени борци ми се, заедно со хант и змобито корејско :)

Момци,што е подобро ? фокусери,вреќа,или онаков заштитен појас ? при пари сум,сакам да земам нешто од ова,па да ми кажете што е подобро ?
--- надополнето: 17 мај 2012 во 22:06 ---
за ММА ќе ти пишам нешто на кратко
почетоците датирираат уште пред нашата ера кога боречката вештина Pankration, која била застапена на олимписките игри во античка хелада.
оваа боречка вештина претставуала фузија од неколку боречки вештини кои содржувале техники на удирање со нога,рака, боречки зафати и полуги. потоа со проширувањето на културата од исток од древните јапонски и останати цивилизации од истокот почнале да се шират традиционалните боречки вештини како каратето џиуџитсуто итн.
на почетокот од од ХХ век се случува голема емиграција од јапонија во јужна америка и јапоскиот џудиста и џиуџитсу мајстор матсуро маеда пребегува во Бразил каде што ги запознава Карлсон и Хелио Грејси и решава да му го пренесе знаењето за џиуџитсуто и со тоа фамилијата грејси преставува првата не јапонска фамилија која е запозната со оваа вештина. љубопитноста и ривалството помеѓу грејси и вале тудо кој преставува најстара ММА организација во бразил. има неколку познати легендарни борби во 80тите години во бразил помеѓу риксон грејси и зулузињо, и со тоа ривалството помежу овие две страни се зажестило.
во 1993 година Рорион грејси решава да создаде организација слична на вале тудо ама со седиште во САД. ја нарекува UFC или ultimate fighting challenge, оваа организација има 2 приоритета, да докажи во светот кој стил и вештина е најсоодветен за борба и да се промовира бразилското или грејси џиуџитсуто.
првата настан кој го имала организацијава бил во денвер.
правилата биле минимлни и изгледало како борба со петли. сенаторот мекејн кој бил во публиката бил згрозен од ова и решил да лобира да се суспендира спортот во цела америка, потоа останеле само неколку држави каде можело да имаш ММА борба.
се пропагирало за спортот дека бил премногу насилен и без никави правила за да се заштити учесникот. тоа биле темни денови за ММА во САД. но кога сад мака мачеше да сврзе еден настан во јапонија спортот станува многу популарен. фудбалски стадиони се полнеа за еден настан. новата организација која ја крена јапонија беше сестра на К-1 кој исто така беше многу популарен во јапонија. организацијата се викаше PRIDE FC. најголемите ѕвезди на ММА излегоја од таму. Прајд како шоу преставуваше воодушевување во јапонија и во САД. ѕвезди како Мирко Кро Коп, Антонио Ногиера. Вандерлеј силва , Фјодор Емилианенко кој до денес имаат масивна публика и фанови зад нив потекнуваат и се ѕвездите на ММА во преиодот од 2002-2007.
утре вториот дел неможам сеа :)
--- надополнето: 7 мај 2012 во 00:44 ---

малце касно али во таа сабота има самит на обединетите нации таму и нема доволно обезбедување и хотели за сместување а таа борба привлекува огромен публицитет и неможе да се оствари на стадион од 80 000 и затоа решија да ја преместат во лас вегас.

Може вториот дел ? :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom