Vsusnost ne si Masko,Miki.
Ne sum ja udril nikogas ni jas. Ne ja udril nikogas ni komsijata moj.... oti mene i tebe ni bile poslusni. Ama nekoj i Ateist,nekoj i Hristijanin,nekoj i Musliman gi udrile,oti ne im bile poslusni. Raka da mu se skrsi na sekoj koj ke udri zena i koj se sili na zena. Ama vo slucaj,kakov sto ti opisav Miki,da raboti se sprotivno tebe,za inat tvoj.... Pa Miki,ne sto ne si masko,togas zgora na toa si i kukavica. Me razbiras li ? Ti Fino i se obrakjas da ti ja ispegla kosulata,taa ti vika idi sam ispeglajsija,serijata jas ja gledam. Ti ja prasuvas so arno dali ja zgotvila vecerata,taa ti vika odi sendvic kupi,maka mi e..... pa Miki.... ako si vakvo masko,togas ne bidi.
Prikaznata kazi mi dali ti se dopagja i dali Cickoti Gjorgjija spored situacijata e nasilen covek i nepraveden prema Soprugata ?
Ашколсун бе пријателе, ашколсун! Убаво си вика исламот, жената треба некад здраво да се излема.
Еве на пример, се враќате ти и жена ти од работа, ти квакнуваш пред ТВ, си глеаш Алсат, жената праи ручек, поставува маса, па јадете, па после раскрева маса, чисти, мие садови, ги спаструва децата...
Нормално, ти за целото тоа време, си дремеш у фотелјата со нозете на маса и одеднаш ти текнува дека треба вечер да идеш у чајџилница со пајташите и наравно и наредуваш на жената да ти испегла кошула...И замисли она ти вика дека е уморна и не може сега! Од што бе уморна, од што рмбала и дома и на работа?! Како не бе, нека лаже некој друг...
И што треба ти да направиш сега? Да не треба случајно сам да си ја испеглаш кошулата? Харам! Па пеглата ќе експлодира ако и се приближи маж! Маж во НИЕДЕН случај не треба сам да си испегла нешто, или не дај боже да зачисти или зготви нешто. Абе и да е умрена жената, има од гроб да стане и да му напраи ручек!
Си пишува убаво у Куранот, жената му е слугинка на мажот и мора да ги слуша сите негови заповеди! Во спротивно, се знае, ќе јаде шамари! Поправедно од ова, здравје!
Него, мене ме интересира, што мислиш ти како е најправилно да се измлати жената? Да се ошамара неколку пати, или може по некој бокс у бубрег да и се учука? Или па најбогоугодно би било да извадиш каишот и онака здраво да ја измаваш? Онака, као прав муж...
И ова ме интересира...Со оглед на фактот дека во Македонија, семејното насилство е кривично дело казниво со закон, што ќе напраиш ако жена ти се осуди да викне полиција откако ќе ја истепаш? Ја лично мислам дека треба да и скршиш некое ребро за да не и падне на памет уште еднаш таква работа...
Иначе, баш симпатично што го спомна Ѓорѓи Колозов, ја многу го сакам...Не знам дали си знаел, он беше глумец, а македонските народни приказни се глума, не реалност. Ама имаше неколку интересни епизоди...На пример, Ѓорѓи коа ја тепаше жена му, па после и во сон викаше ху баба ху, или коа го насамари со рибите на нива па на крај заврши врзан за дирек, а цело село му се смееше...или коа играше бос у тепсија...Не знам за тебе, ама мене тие ми беа омилени епизоди.
Како и да е, мене ми е многу мило што ти отворено си призна дека според исламот, мажот има право да ја млати жената. Со тоа уште еднаш докажа дека исламот е религија на мирот и многу ги почитува жените...Чак што више, на пиедастал ги става...Па има ли поголема чест од тоа да јадеш шамари од мажот..После твојов пост, ја сериозно размислувам да се конвертирам, а сигурна сум и дека многу други девојки го мислат истото...