- Член од
- 14 мај 2012
- Мислења
- 146
- Поени од реакции
- 50
Абе Татари зошто на нас не ни го давате у пасош?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Продадени Души
Некоj со сила да те тера?Абе никогаш во мојот живот нема да извадам бугарски пасош ако треба за леб ке трпам што ке заработам тоа и ке јадам ама бугарски пасош не вадам
добро бе , што чекав у пм , што не давав пасоши јбт, што прави македонска амбасада таму , кој амбасадор го имаме - македонец или албанец ?!
Некоj вели били само 42000-50000 пасоши,а заборавихте ли останантите мама,татко,баба,дедо кои ги пишувате за Бугари.Демек, 42000 имат пасоши,ама се изjасниле како Бугари барем минимум 240000 души
![]()
Страв ги е да не го пукате на Софија..Абе Татари зошто на нас не ни го давате у пасош?
Дали ми е убаво или не нема врзка.Ама ми е смешно как нон стоп плукаш кон Бугариjа,а не видиш коj е виновен за ситуациja во Македониja............да ти издам мала таjна,не са Бугарите или Бугариja,a Груjо и компаниjа.1 240 000 бе луд.. цел народ бе Црни Грујо..среќен ли си убаво ли ти е на душичката твоја а ? Кажи и на мајка ти да ти свари чај од камилица да се смириш ептен си ми возбуден,може срчка да те акне на место.
--- надополнето: 17 мај 2012 во 16:23 ---
Страв ги е да не го пукате на Софија..
Дали ми е убаво или не нема врзка.Ама ми е смешно как нон стоп плукаш кон Бугариjа,а не видиш коj е виновен за ситуациja во Македониja............да ти издам мала таjна,не са Бугарите или Бугариja,a Груjо и компаниjа.
Ќути бе не ми збори и не се прави глуп ко што си..ако си малце бистар и имаш трошка памет у главата ќе сватиш дека сите што го вадат тој ваш смрдлив пасош го вадат ради економски причини за да работат на запад, а 99% од нив ги боли КУР за Бугарија (за блгарките да) .. од тие 99% ти гарантирам дека 90% ја мрзат Бугарија како држава-створење и им служи само за потсмев и исмевање на еден во принцип приглуп народ.. а тоа што и фамилијата ја пишуваат како бугари е од немај каде,од зорт за подобра егзистенција.. многу добро ни е позната вашата арогантната,подла и смрдлива пропаганда која 2 века ја водите кој Македонците иако сте свесни дека никогаш ниту сте имале ни па ќе имате успех.
А за лоша економија немој не ми збори пола држава ви избега по Европа,бугарските мајки за пет гроша почнаа и своите деца да ги продаваат на запад,за 10 години имате пад на население за 350 000 глави,за 30 години циганите и Турците ќе бидат повеќе од вас.
Па замисли 100 000 аплицирали, 50 000 добили за наи, наи заебаната држава во светот, а инак лежи на таа дека за 30 годин ке бидат цигани и турци повеке, ама нали знаеш, дека декларациата е ДОБРОВОЛНА и нема повлекуване за секогаш остава во Софиа, шо ке праиме сега? Судот приема само документи и тоа во Страсбург и во Хага и по читав свет. Аиде поздрави и иди број 30 години шо ке биде с вас и нас...
Хахаха маj ти имаш потреба от апчинja за нерви.Ќути бе не ми збори и не се прави глуп ко што си..ако си малце бистар и имаш трошка памет у главата ќе сватиш дека сите што го вадат тој ваш смрдлив пасош го вадат ради економски причини за да работат на запад, а 99% од нив ги боли КУР за Бугарија (за блгарките да) .. од тие 99% ти гарантирам дека 90% ја мрзат Бугарија како држава-створење и им служи само за потсмев и исмевање на еден во принцип приглуп народ.. а тоа што и фамилијата ја пишуваат како бугари е од немај каде,од зорт за подобра егзистенција.. многу добро ни е позната вашата арогантната,подла и смрдлива пропаганда која 2 века ја водите кој Македонците иако сте свесни дека никогаш ниту сте имале ни па ќе имате успех.
А за лоша економија немој не ми збори пола држава ви избега по Европа,бугарските мајки за пет гроша почнаа и своите деца да ги продаваат на запад,за 10 години имате пад на население за 350 000 глави,за 30 години циганите и Турците ќе бидат повеќе од вас.
Заборави да спомнеш еден мал, ама многу битен детал:Хахаха маj ти имаш потреба от апчинja за нерви.
А Македонците дека зимат БГ пасоши требе да са много "ретардирани,штом зимат пасош на држава дека им негира постоенjето како нациja,негира jазик,негира религиjа и така натаму и всушност ја мразат".Па тиja не са за смеенje,толку за жаленjе.Нема пропаганда 2 века,има факти.Сите тие што се осекjaт како Бугари и зимат БГ пасош след 2 века насекаде во регистрите ке фигурират како Бугари,без потреба ти или другите Македонци што мислите.Они доброволно се пишали Бугари и цела рода исто,за мене они са си Бугари.
Епа кога некоj емигрира во САД,стане "ситизен",заколне се во Американската конституција и земе Американски пасош,он за обичнио Американец е исто Американец.Истиот тоja Македонец со US пасош за Американската држава е Американец.По истиот начин и Македонците со Бугарски пасоши са си Бугари за мен.
А много от вас требе да се благодарите,дека тиja лjуге земат БГ пасоши,оти работат на Запад и вракja пари во Македониjа и издржат цела фамилиjа.......
"Ама нали Бугариja e виновна за се"............плукаj Citro
Заборави да спомнеш еден мал, ама многу битен детал:
Американците не сметаат дека сите се американци, за разлика од вас, што сте во можност и Господ Бог да го прогласите за Бугарин.
Исто така, Америте не сметаат дека оние што земаат нивно државјанство се враќаат на корените, како што вие тврдите.
Да ви се мочам у пропагандата.
Епа оти Македонците аплицират за пасош по етничка припадност???Нека доjдат и живеат во Бугариjа 5г. и ке станат натурализирани грагjани и никоj нема да ги тера да пишуват маjка,татко,баба,дедо Бугари,ама не сакат.Не ви е виновна Бугариjа,колку по рано го разберете толку по добро ке биде за вас.Заборави да спомнеш еден мал, ама многу битен детал:
Американците не сметаат дека сите се американци, за разлика од вас, што сте во можност и Господ Бог да го прогласите за Бугарин.
Исто така, Америте не сметаат дека оние што земаат нивно државјанство се враќаат на корените, како што вие тврдите.
Да ви се мочам у пропагандата.
Абе ПФК Марек од Дупница, не се прави мутав сосила.Епа оти Македонците аплицират за пасош по етничка припадност???Нека доjдат и живеат во Бугариjа 5г. и ке станат натурализирани грагjани и никоj нема да ги тера да пишуват маjка,татко,баба,дедо Бугари,ама не сакат.Не ви е виновна Бугариjа,колку по рано го разберете толку по добро ке биде за вас.
А кога во Македониjа проблемите се прошируват,а за Бугариjа след 1,5 години рестрикциите за работа во ЕУ падинjат повеке и повеке Македонци ке се пишуват Бугари.