- Член од
- 14 мај 2012
- Мислења
- 146
- Поени од реакции
- 50
Абе Татари зошто на нас не ни го давате у пасош?
Продадени Души
Некоj со сила да те тера?Абе никогаш во мојот живот нема да извадам бугарски пасош ако треба за леб ке трпам што ке заработам тоа и ке јадам ама бугарски пасош не вадам
Па дават, ама сите 10 човека, кои аплицирали - зели, Стоико, Славе и ко. Па нема други, шо да праиме сега, инак човекот си е 100% македоце - Благое Хаджиски.добро бе , што чекав у пм , што не давав пасоши јбт, што прави македонска амбасада таму , кој амбасадор го имаме - македонец или албанец ?!
1 240 000 бе луд.. цел народ бе Црни Грујо..среќен ли си убаво ли ти е на душичката твоја а ? Кажи и на мајка ти да ти свари чај од камилица да се смириш ептен си ми возбуден,може срчка да те акне на место.Некоj вели били само 42000-50000 пасоши,а заборавихте ли останантите мама,татко,баба,дедо кои ги пишувате за Бугари .Демек, 42000 имат пасоши,ама се изjасниле како Бугари барем минимум 240000 души
Страв ги е да не го пукате на Софија..Абе Татари зошто на нас не ни го давате у пасош?
Дали ми е убаво или не нема врзка.Ама ми е смешно как нон стоп плукаш кон Бугариjа,а не видиш коj е виновен за ситуациja во Македониja............да ти издам мала таjна,не са Бугарите или Бугариja,a Груjо и компаниjа.1 240 000 бе луд.. цел народ бе Црни Грујо..среќен ли си убаво ли ти е на душичката твоја а ? Кажи и на мајка ти да ти свари чај од камилица да се смириш ептен си ми возбуден,може срчка да те акне на место.
--- надополнето: 17 мај 2012 во 16:23 ---
Страв ги е да не го пукате на Софија..
Ќути бе не ми збори и не се прави глуп ко што си..ако си малце бистар и имаш трошка памет у главата ќе сватиш дека сите што го вадат тој ваш смрдлив пасош го вадат ради економски причини за да работат на запад, а 99% од нив ги боли КУР за Бугарија (за блгарките да) .. од тие 99% ти гарантирам дека 90% ја мрзат Бугарија како држава-створење и им служи само за потсмев и исмевање на еден во принцип приглуп народ.. а тоа што и фамилијата ја пишуваат како бугари е од немај каде,од зорт за подобра егзистенција.. многу добро ни е позната вашата арогантната,подла и смрдлива пропаганда која 2 века ја водите кој Македонците иако сте свесни дека никогаш ниту сте имале ни па ќе имате успех.Дали ми е убаво или не нема врзка.Ама ми е смешно как нон стоп плукаш кон Бугариjа,а не видиш коj е виновен за ситуациja во Македониja............да ти издам мала таjна,не са Бугарите или Бугариja,a Груjо и компаниjа.
Па замисли 100 000 аплицирали, 50 000 добили за наи, наи заебаната држава во светот, а инак лежи на таа дека за 30 годин ке бидат цигани и турци повеке, ама нали знаеш, дека декларациата е ДОБРОВОЛНА и нема повлекуване за секогаш остава во Софиа, шо ке праиме сега? Судот приема само документи и тоа во Страсбург и во Хага и по читав свет. Аиде поздрави и иди број 30 години шо ке биде с вас и нас...Ќути бе не ми збори и не се прави глуп ко што си..ако си малце бистар и имаш трошка памет у главата ќе сватиш дека сите што го вадат тој ваш смрдлив пасош го вадат ради економски причини за да работат на запад, а 99% од нив ги боли КУР за Бугарија (за блгарките да) .. од тие 99% ти гарантирам дека 90% ја мрзат Бугарија како држава-створење и им служи само за потсмев и исмевање на еден во принцип приглуп народ.. а тоа што и фамилијата ја пишуваат како бугари е од немај каде,од зорт за подобра егзистенција.. многу добро ни е позната вашата арогантната,подла и смрдлива пропаганда која 2 века ја водите кој Македонците иако сте свесни дека никогаш ниту сте имале ни па ќе имате успех.
А за лоша економија немој не ми збори пола држава ви избега по Европа,бугарските мајки за пет гроша почнаа и своите деца да ги продаваат на запад,за 10 години имате пад на население за 350 000 глави,за 30 години циганите и Турците ќе бидат повеќе од вас.
Божидаре ти ли си бе мајкин.?Па замисли 100 000 аплицирали, 50 000 добили за наи, наи заебаната држава во светот, а инак лежи на таа дека за 30 годин ке бидат цигани и турци повеке, ама нали знаеш, дека декларациата е ДОБРОВОЛНА и нема повлекуване за секогаш остава во Софиа, шо ке праиме сега? Судот приема само документи и тоа во Страсбург и во Хага и по читав свет. Аиде поздрави и иди број 30 години шо ке биде с вас и нас...
Хахаха маj ти имаш потреба от апчинja за нерви.Ќути бе не ми збори и не се прави глуп ко што си..ако си малце бистар и имаш трошка памет у главата ќе сватиш дека сите што го вадат тој ваш смрдлив пасош го вадат ради економски причини за да работат на запад, а 99% од нив ги боли КУР за Бугарија (за блгарките да) .. од тие 99% ти гарантирам дека 90% ја мрзат Бугарија како држава-створење и им служи само за потсмев и исмевање на еден во принцип приглуп народ.. а тоа што и фамилијата ја пишуваат како бугари е од немај каде,од зорт за подобра егзистенција.. многу добро ни е позната вашата арогантната,подла и смрдлива пропаганда која 2 века ја водите кој Македонците иако сте свесни дека никогаш ниту сте имале ни па ќе имате успех.
А за лоша економија немој не ми збори пола држава ви избега по Европа,бугарските мајки за пет гроша почнаа и своите деца да ги продаваат на запад,за 10 години имате пад на население за 350 000 глави,за 30 години циганите и Турците ќе бидат повеќе од вас.
Заборави да спомнеш еден мал, ама многу битен детал:Хахаха маj ти имаш потреба от апчинja за нерви.
А Македонците дека зимат БГ пасоши требе да са много "ретардирани,штом зимат пасош на држава дека им негира постоенjето како нациja,негира jазик,негира религиjа и така натаму и всушност ја мразат".Па тиja не са за смеенje,толку за жаленjе.Нема пропаганда 2 века,има факти.Сите тие што се осекjaт како Бугари и зимат БГ пасош след 2 века насекаде во регистрите ке фигурират како Бугари,без потреба ти или другите Македонци што мислите.Они доброволно се пишали Бугари и цела рода исто,за мене они са си Бугари.
Епа кога некоj емигрира во САД,стане "ситизен",заколне се во Американската конституција и земе Американски пасош,он за обичнио Американец е исто Американец.Истиот тоja Македонец со US пасош за Американската држава е Американец.По истиот начин и Македонците со Бугарски пасоши са си Бугари за мен.
А много от вас требе да се благодарите,дека тиja лjуге земат БГ пасоши,оти работат на Запад и вракja пари во Македониjа и издржат цела фамилиjа.......
"Ама нали Бугариja e виновна за се"............плукаj Citro
Така е..Заборави да спомнеш еден мал, ама многу битен детал:
Американците не сметаат дека сите се американци, за разлика од вас, што сте во можност и Господ Бог да го прогласите за Бугарин.
Исто така, Америте не сметаат дека оние што земаат нивно државјанство се враќаат на корените, како што вие тврдите.
Да ви се мочам у пропагандата.
Епа оти Македонците аплицират за пасош по етничка припадност???Нека доjдат и живеат во Бугариjа 5г. и ке станат натурализирани грагjани и никоj нема да ги тера да пишуват маjка,татко,баба,дедо Бугари,ама не сакат.Не ви е виновна Бугариjа,колку по рано го разберете толку по добро ке биде за вас.Заборави да спомнеш еден мал, ама многу битен детал:
Американците не сметаат дека сите се американци, за разлика од вас, што сте во можност и Господ Бог да го прогласите за Бугарин.
Исто така, Америте не сметаат дека оние што земаат нивно државјанство се враќаат на корените, како што вие тврдите.
Да ви се мочам у пропагандата.
Абе ПФК Марек од Дупница, не се прави мутав сосила.Епа оти Македонците аплицират за пасош по етничка припадност???Нека доjдат и живеат во Бугариjа 5г. и ке станат натурализирани грагjани и никоj нема да ги тера да пишуват маjка,татко,баба,дедо Бугари,ама не сакат.Не ви е виновна Бугариjа,колку по рано го разберете толку по добро ке биде за вас.
А кога во Македониjа проблемите се прошируват,а за Бугариjа след 1,5 години рестрикциите за работа во ЕУ падинjат повеке и повеке Македонци ке се пишуват Бугари.