Фан Клуб: Вардар

Ф

Флеш

Гостин
Ме изнасмеа значи. Од каде ти дека овие двајца биле од Австралија!? Мановски играше во Цементара и после отиде за Србија (во Рад), а Цикарски е Струмичанец, исто така и тој играше во Србија. Дојде од младинската школа на Партизан. Какви црни Австралијци ти се вртат тебе во глава :D
Во врска со нашите со потекло од Австралија, се слагам дека повеќе внимание треба да се обрне на нив. Дончо е дури назначен за скаут за тој регион и сигурно е добро запознаен со приликите. Еден Динамо Загреб одлично ги користи врските со хрватските иселеници, па зашто да не се обиде и Вардар.
Брате јас реков и претходно ако се може нека воспостави одма врска со Престон Лиомс,имаат одлична млада академија,нивен е Огненовски(најдобар играч на Азија) и неколку Сокеру ѕвезди истотака ...Сега брзо постави ја одлична инфраструктура .....Ако може и со Алтона Маџик ....

А иначе кога ви реков пред неколку дена за ФИЛИП ВТОРИ(најнова слика) http://www.mkd.mk/31819/sport/makedonija-litvanija-filip-vtori-renoviranje-aber-nema/ ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.840
Бреее што среќа ќе имаа овие Ренова човече.
Неможеме и неможеме да ги победиме ццц
Немој после некој да рекол дека во купот сме наместиле, пошто се гледа дека се екипа која едноставно не ни лежи :facepalm:
Една шанса, еден гол, и тоа како ни го зденаа, Симов дрвјан...
Мило ми е што Захов е тука, иначе со Симов тешко дека ќе освоевме титула...
Ренова се на се имаше две шанси, едната беше во првиот дел кога од слободен удар топката мина до стативата, и втората беше голот во второто полувреме.
Прв шанса имаше Огбона. Доби убава топка, шутираше од свртување иако имаше време да се намести и да бие, и шутот заврши неколку метри над пречката...
Втора шанса за Јове, му дојде убаво топката на волејче, ама Зендели играч на натпреварот, одлично одбрани.
Каков голман, се да му ебам...
Иолт. конечно поведовме со голот на Костовски. Нафрлена топка, мислам дека беше по корнер, шут со глава, топката закачи некого и си влезе во мрежата.
Одма после ова, постигнавме уште еден гол. Само судијата знае зошто го поништи овој гол на Таневски ццц
Изгледаше се регуларно, нафрлена топка од корнер, Таневски скокна највисоко на второ и погоди за 2-0.
Една шанса утна и Петров.
Судијата имаше лошо прво полувреме цело време судеше за гостите.
Падна под пиритосците, а и незнам што се бунеа овие цело време, како да им беше меч за титула ебате.
Второ полувреме место да ги дотолчиме ние се посравме. ИМАВМЕ ПЕНАЛ!
Цикарски беше одличен денес, мора да го пофалам. Си ги играше како сака, направи убав пробив меѓшу тројца нивни фудбалери, убаво се намести, го бутнаа и чист пенал.
Гостите го фатија судијава за гуа. Му се нафрлија сиуте, особено тоа педерчето Битолско Степановски. Знаев дека ќе утне Огбона кога ја зема топката :facepalm:
Го прочитааа ко мало дете, во долниот десен агол, натрча некој на топкара но Зендели одново поуспешен.
Влезе и Лико, поздравен со големи аплаузи и парола ЛИКО ФАЛА ТИ!!!
Одма се најде во шанса, Мичка нафрли топката ги прелета сите, Лико ја смири, иако беше во добра сситуација ја врати до Стојаковиќ кој шутираше млако како баба и беше блокиран.
Влезе и Ивановски. Имаше една убава шанса но утна со глава и постигна еден гол ама мислам дека беше оправдано поништен пошто го даде во стил на Марадона со рака :D
Сепак најубавата шанса ја имаше Костовски. Не ја висдов пошто имавме покривно знаме тогаш, али ми рекоа дека Оса му ја спуштил на втора статива, овој иаско бил сам успеал да утне :facepalm:
Имаше и еден убав слободен на Лико, ама Зендели ја фати жива со парада.
Тоа е тоа, Ренова е единствената екипа која не ја совладавме сезонава!
Иако не покажаа ништо сепак си заминаа со бод.
Сдијката во вториот дел сите одлуки ги досуди во нивна корист. Не ни досуди нов пенал, али ајде не се бунам толку за тоа колку што им даде сто НЕПОСТОЕЧКИ слободни пред нашиот шеснесетник. Оса беше блиску до црвен, али остана само на жолт.

Трибините солидно исполнети. На цел стадион околу 1 000 гледачи, Комити бевме едно 400 и кусур во првиот дел, после повеќето останаа во кафана или се префрлија на обичната трибина...
Навивањето одлично, лежерно, на 23 има лудило да биде.
Црвено-црниот свет е една од најдобрите песни што излегла во последно време од наша трибина :D
Има да грми...
Особено беше интересно кога пола и повеќе отидоа во вовче околу цел стадион, после поделени на две групи пеевме од двете страни на стадионот :D
Грмеше...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.762
Поени од реакции
6.551
Јас бев во таа група што се одделивме и нели отидовме позади голот,али интересно беше што имаше неколку џандари и првин не даваа да влеземе али ги избутавме и на сила ја отворивме цела врата:pos:,потоа 5 мин нели викавме аа,уу,Вардар јако беше:) ! Иначе добро навивање имаше денеска,мора да се пофали,али на 23 ке биде она лудилото,иначе како што слушнав донесено е одлука во вторник на 22 да има кортео со коли од последна петка па до Ѓорче,а во среда вечерта журка до раните утрински часови на школка:)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Денес најава на она што ќе се случува на 23ти ,а сега ни следува викенд да одмориме малце па пополека пополека да почнеме да се загреваме за 23ти пошо ќе биде долг тој ден :D

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Бреее што среќа ќе имаа овие Ренова човече.
Неможеме и неможеме да ги победиме ццц
Немој после некој да рекол дека во купот сме наместиле, пошто се гледа дека се екипа која едноставно не ни лежи :facepalm:
Една шанса, еден гол, и тоа како ни го зденаа, Симов дрвјан...
Мило ми е што Захов е тука, иначе со Симов тешко дека ќе освоевме титула...
Ренова се на се имаше две шанси, едната беше во првиот дел кога од слободен удар топката мина до стативата, и втората беше голот во второто полувреме.
Прв шанса имаше Огбона. Доби убава топка, шутираше од свртување иако имаше време да се намести и да бие, и шутот заврши неколку метри над пречката...
Втора шанса за Јове, му дојде убаво топката на волејче, ама Зендели играч на натпреварот, одлично одбрани.
Каков голман, се да му ебам...
Иолт. конечно поведовме со голот на Костовски. Нафрлена топка, мислам дека беше по корнер, шут со глава, топката закачи некого и си влезе во мрежата.
Одма после ова, постигнавме уште еден гол. Само судијата знае зошто го поништи овој гол на Таневски ццц
Изгледаше се регуларно, нафрлена топка од корнер, Таневски скокна највисоко на второ и погоди за 2-0.
Една шанса утна и Петров.
Судијата имаше лошо прво полувреме цело време судеше за гостите.
Падна под пиритосците, а и незнам што се бунеа овие цело време, како да им беше меч за титула ебате.
Второ полувреме место да ги дотолчиме ние се посравме. ИМАВМЕ ПЕНАЛ!
Цикарски беше одличен денес, мора да го пофалам. Си ги играше како сака, направи убав пробив меѓшу тројца нивни фудбалери, убаво се намести, го бутнаа и чист пенал.
Гостите го фатија судијава за гуа. Му се нафрлија сиуте, особено тоа педерчето Битолско Степановски. Знаев дека ќе утне Огбона кога ја зема топката :facepalm:
Го прочитааа ко мало дете, во долниот десен агол, натрча некој на топкара но Зендели одново поуспешен.
Влезе и Лико, поздравен со големи аплаузи и парола ЛИКО ФАЛА ТИ!!!
Одма се најде во шанса, Мичка нафрли топката ги прелета сите, Лико ја смири, иако беше во добра сситуација ја врати до Стојаковиќ кој шутираше млако како баба и беше блокиран.
Влезе и Ивановски. Имаше една убава шанса но утна со глава и постигна еден гол ама мислам дека беше оправдано поништен пошто го даде во стил на Марадона со рака :D
Сепак најубавата шанса ја имаше Костовски. Не ја висдов пошто имавме покривно знаме тогаш, али ми рекоа дека Оса му ја спуштил на втора статива, овој иаско бил сам успеал да утне :facepalm:
Имаше и еден убав слободен на Лико, ама Зендели ја фати жива со парада.
Тоа е тоа, Ренова е единствената екипа која не ја совладавме сезонава!
Иако не покажаа ништо сепак си заминаа со бод.
Сдијката во вториот дел сите одлуки ги досуди во нивна корист. Не ни досуди нов пенал, али ајде не се бунам толку за тоа колку што им даде сто НЕПОСТОЕЧКИ слободни пред нашиот шеснесетник. Оса беше блиску до црвен, али остана само на жолт.

Трибините солидно исполнети. На цел стадион околу 1 000 гледачи, Комити бевме едно 400 и кусур во првиот дел, после повеќето останаа во кафана или се префрлија на обичната трибина...
Навивањето одлично, лежерно, на 23 има лудило да биде.
Црвено-црниот свет е една од најдобрите песни што излегла во последно време од наша трибина :D
Има да грми...
Особено беше интересно кога пола и повеќе отидоа во вовче околу цел стадион, после поделени на две групи пеевме од двете страни на стадионот :D
Грмеше...
Ah be kako mi e krivo ali faxov me utepa u pm :mad:

Ф

Флеш

Гостин
Денес најава на она што ќе се случува на 23ти ,а сега ни следува викенд да одмориме малце па пополека пополека да почнеме да се загреваме за 23ти пошо ќе биде долг тој ден :D
Дефинитивно на Вардар му требаат најмалку :
2 брзи крила-напад
1 сигурен голман
Уште 2 креатори-средина играчи

Ако се продолжи како денеска анемично .... :)
Ни Европа Лига во групи не може да стигнеме

Но ме интересира дали некој знае ?!
Како е моменталната финанскиска состојба на Вардар,дали може да купува играчи или сеуште сме на Фрее агенти-играчи ?!

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Дефинитивно на Вардар му требаат најмалку :
2 брзи крила-напад
1 сигурен голман
Уште 2 креатори-средина играчи

Ако се продолжи како денеска анемично .... :)
Ни Европа Лига во групи не може да стигнеме

Но ме интересира дали некој знае ?!
Како е моменталната финанскиска состојба на Вардар,дали може да купува играчи или сеуште сме на Фрее агенти-играчи ?!
Да плаќаме оштета за играчи тоа тешко ,а за добри плати имаме буџет да понудиме сега за сега останува најветоатно сам ослободни играчи ама ако влезат тие спонзори што се шушкаат ќе имаме и да платиме за оштети али не многу високи некој минимални

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Вардар- Металург(прослава на титула)

НАТПРЕВАРОТ ПОМЕЃУ ВАРДАР И МЕТАЛУРГ КОЈ СЕ ИГРА НА 23.05.2012 ВО 17,00 НА СТАДИОНОТ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ Е ВОЕДНО И ПОСЛЕДЕН ЗА ОВАА СЕЗОНА.
ПО ЦЕЛИ 9ГОДИНИ КОНЕЧНО ДОЈДОВМЕ ДО ПОСАКУВАНАТА И ТЕШКО ЗАСЛУЖЕНАТА ТИТУЛА. НЕКОИ СМЕТААТ НЕЗАСЛУЖЕНО ПОРАДИ ОСТАНУВАЊЕТО НА ФК ВАРДАР ВО ПРВА ЛИГА, НО СЕПАК ИГРАТА НА ТЕРЕНОТ И ЗАЛАГАЊЕТО БЕШЕ ВИСТИНСКО И СО СИТЕ СИЛИ ТАКА ДА СИТЕ ТРЕБА ДА ИМ ОДДАДЕМЕ ПРИЗНАНИЕ НА ИГРАЧИТЕ.
ГИ ПОВИКУВАМЕ СИТЕ КОМИТИ, ВАРДАРЦИ, МАКЕДОНЦИ, СИТЕ НАВИВАЧИ, ДА ДОЈДАТ СО НАС И ЗАЕДНО ДА НАПРАВИМЕ ПЕКОЛНА ПРОСЛАВА НА ТИТУЛАТА.
ПРОГРАМАТА ПРЕЦИЗИРАНА ДОСЕГА Е СЛЕДНА:

-22.05.2012(ВТОРНИК) ВО 19-30 СЕ ТРГНУВА ВО ГОЛЕМ КАРАВАН ОД ПОСЛЕДНА 5КА ВО НОВО ЛИСИЧЕ СО ЦЕЛ ДА СЕ АНИМИРА СКОПЈЕ И ДА СЕ НАПРАВИ ДОБРА НАЈАВА.

-СОБИРОТ ЗА НАТПРЕВАРОТ ЌЕ БИДЕ ВО ПАРКЧЕТО ВО ЃОРЧЕ ВО 16,00, А АВТОБУСИ ЌЕ ИМА ЗА СЕКОЈА ПОДГРУПА.

-ЗА ВРЕМЕ НА НАТПРЕВАРОТ СЕ СПРЕМААТ ОДЛИЧНИ КОРЕОГРАФИИ, А ПО ЗАВРШУВАЊЕТО ОДЛИЧНО ПИРО ШОУ

- ПО НАТПРЕВАРОТ ОД 20,30 ЧАСОТ, НАВИВАЧКАТА ГРУПА ОГРАНИЗИРА ЖУРКА НА ШКОЛКА ВО ПАРК, СО ПОЗНАТИ ИМИЊА И ДЏ ДО УТРИНСКИТЕ ЧАСОВИ, ЗАГАРАНТИРАНИ АЛКОХОЛ И СКАРА КАКО И НАВИВАЧКИ ДОДАТОЦИ(НАСТАНОТ Е ОТВОРЕН ЗА СИТЕ)

-ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТА(ГРАФИТИ, НАЛЕПНИЦИ, МАИЧКИ) ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТОТО.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ТОА КОИ БЕНДОВИ ЌЕ НАСТАПУВААТ, ПРАШАЊА ВО ВРСКА СО РЕКВИЗИТИТЕ КОИ ЌЕ СЕ ПРОДАВААТ, КАКО И ПЛАНОВИТЕ НА И КООРДИНАЦИЈАТА НА ГРУПАТА НА НАШИОТ ФОРУМ WWW.KOMITI.ORG/FORUM

ГИ ЗАМОЛУВАМЕ СИТЕ ДА ГО СПОДЕЛАТ ОВОЈ НАСТАН !

СКОПЈЕ ДА ГОРИ, МАКЕДОНИЈА ДА СЛАВИ !!

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Вардар- Металург(прослава на титула)

НАТПРЕВАРОТ ПОМЕЃУ ВАРДАР И МЕТАЛУРГ КОЈ СЕ ИГРА НА 23.05.2012 ВО 17,00 НА СТАДИОНОТ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ Е ВОЕДНО И ПОСЛЕДЕН ЗА ОВАА СЕЗОНА.
ПО ЦЕЛИ 9ГОДИНИ КОНЕЧНО ДОЈДОВМЕ ДО ПОСАКУВАНАТА И ТЕШКО ЗАСЛУЖЕНАТА ТИТУЛА. НЕКОИ СМЕТААТ НЕЗАСЛУЖЕНО ПОРАДИ ОСТАНУВАЊЕТО НА ФК ВАРДАР ВО ПРВА ЛИГА, НО СЕПАК ИГРАТА НА ТЕРЕНОТ И ЗАЛАГАЊЕТО БЕШЕ ВИСТИНСКО И СО СИТЕ СИЛИ ТАКА ДА СИТЕ ТРЕБА ДА ИМ ОДДАДЕМЕ ПРИЗНАНИЕ НА ИГРАЧИТЕ.
ГИ ПОВИКУВАМЕ СИТЕ КОМИТИ, ВАРДАРЦИ, МАКЕДОНЦИ, СИТЕ НАВИВАЧИ, ДА ДОЈДАТ СО НАС И ЗАЕДНО ДА НАПРАВИМЕ ПЕКОЛНА ПРОСЛАВА НА ТИТУЛАТА.
ПРОГРАМАТА ПРЕЦИЗИРАНА ДОСЕГА Е СЛЕДНА:

-22.05.2012(ВТОРНИК) ВО 19-30 СЕ ТРГНУВА ВО ГОЛЕМ КАРАВАН ОД ПОСЛЕДНА 5КА ВО НОВО ЛИСИЧЕ СО ЦЕЛ ДА СЕ АНИМИРА СКОПЈЕ И ДА СЕ НАПРАВИ ДОБРА НАЈАВА.

-СОБИРОТ ЗА НАТПРЕВАРОТ ЌЕ БИДЕ ВО ПАРКЧЕТО ВО ЃОРЧЕ ВО 16,00, А АВТОБУСИ ЌЕ ИМА ЗА СЕКОЈА ПОДГРУПА.

-ЗА ВРЕМЕ НА НАТПРЕВАРОТ СЕ СПРЕМААТ ОДЛИЧНИ КОРЕОГРАФИИ, А ПО ЗАВРШУВАЊЕТО ОДЛИЧНО ПИРО ШОУ

- ПО НАТПРЕВАРОТ ОД 20,30 ЧАСОТ, НАВИВАЧКАТА ГРУПА ОГРАНИЗИРА ЖУРКА НА ШКОЛКА ВО ПАРК, СО ПОЗНАТИ ИМИЊА И ДЏ ДО УТРИНСКИТЕ ЧАСОВИ, ЗАГАРАНТИРАНИ АЛКОХОЛ И СКАРА КАКО И НАВИВАЧКИ ДОДАТОЦИ(НАСТАНОТ Е ОТВОРЕН ЗА СИТЕ)

-ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТА(ГРАФИТИ, НАЛЕПНИЦИ, МАИЧКИ) ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТОТО.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ТОА КОИ БЕНДОВИ ЌЕ НАСТАПУВААТ, ПРАШАЊА ВО ВРСКА СО РЕКВИЗИТИТЕ КОИ ЌЕ СЕ ПРОДАВААТ, КАКО И ПЛАНОВИТЕ НА И КООРДИНАЦИЈАТА НА ГРУПАТА НА НАШИОТ ФОРУМ WWW.KOMITI.ORG/FORUM

ГИ ЗАМОЛУВАМЕ СИТЕ ДА ГО СПОДЕЛАТ ОВОЈ НАСТАН !

СКОПЈЕ ДА ГОРИ, МАКЕДОНИЈА ДА СЛАВИ !!
Leleeee , ke se tumbame ke se tumbamee ke se tumbaameeee oooo oooo :D

Член од
24 октомври 2011
Мислења
222
Поени од реакции
224
За Филип Втори нешто ми мириса некој како намерно да сака да ни ја расипе забавата... Сега место да славиме на стадион со 20 000 гледачи ќе славиме со 4 000 гледачи на подлога која е како нива, не верувам дека ќе ги собере сите Комити а камоли и обичните гледачи... ИИии Лигата на Шампионите, нешто што го чекаме со години и сонуваме со години ќе ја играме во Куманово исто на стадион со капацитет 3000гледачи(каде може да имаме фрки со Албанци,Кумани..) или ќе играме во Софија,Тирана,Белград... Не знам премногу сум изнеервиран со ова и разочаран би сакал тие да ги исчукам малку :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom