Зависи од самиот папагал.Мене мојата сама ми слета на рака за помалку од еден месец,а почна да се враќа самата во кафезот по 2 недели од кога прв пат ја пуштив.Значи предлог,држи го две недели во кафез без да го пушташ(ако сега си го купил секако,ако ти е од поодамна не важи оване те прашав за името ебате, туку за дресура![]()
Зависи од самиот папагал.Мене мојата сама ми слета на рака за помалку од еден месец,а почна да се враќа самата во кафезот по 2 недели од кога прв пат ја пуштив.Значи предлог,држи го две недели во кафез без да го пушташ(ако сега си го купил секако,ако ти е од поодамна не важи ова).Додека е во кафез пробај зборувај му нежно,гали го по клавата,давај му просо на прст,да видиш дали ќе јаде од рака
![]()
8000 ден е (лол).ја да ти кажам да не си ги даваш парите ако ти е само за два-три дена и после толку затоа што барат многу грижа и внимание,а иначе многу е забавен лесно се препитомува(дури може да го научиш да зборува и да емитира звуци) и живее долго(10 год)Кај има вакво да се купи кај нас?У зоолошка го имаше, забораив како се вика
http://www.youtube.com/watch?v=iB52iP2a_MY
Гуглав и на српската википедија ми вика Мал Александар...
http://sr.wikipedia.org/wiki/Мали_александар
Ваљда е мал Александар и кај нас... Кај го има и колку пари е? Да не одам џабе до овие pet shop-ови...
Тешко се разпознаваат нимфите ...мислам дека имаше една финта да погледнеш под крилја ако има пердуви во друга боја е женско изгледа...Вчера купув вакво ...ако можете да кажете далу е МЛАДО + далу е машко? фала многу позз!
![]()
нека го оставаат почесто на надвор ж(денски додека има сонце) тоа помага 100%(испробано)Тешко се разпознаваат нимфите ...мислам дека имаше една финта да погледнеш под крилја ако има пердуви во друга боја е женско изгледа...
--- надополнето: 29 април 2012 во 22:51 ---
Луѓе братучед ми има александар мал папагал,многу јак е го имаат 3 години! ама се жалат сега од него,многу врева прави! Тој на телефон за звонење ставил хард рок оти слуша таква музика металец е и телефонот му звонел со такви некои кречавења на инструменти и папагалот почнал да емитира и излгеа му се бендисало и сега нонстоп крешчави пее хард рок и не се трпи бев кај нив леле кога викна да пее па и рока со главата! Го прекриваат кафезот со крпи али кога го тргнат леле само пее! како да се одвикне бе ??
Е добро е дај боже да упали тоа,инаку на аудиција ќе го праќаме!нека го оставаат почесто на надвор ж(денски додека има сонце) тоа помага 100%(испробано)
Абе узгледа е машко пошто пее...кога слуша врапцу свурка нешто...ама далу е младо? тоа е наубутно...Тешко се разпознаваат нимфите ...мислам дека имаше една финта да погледнеш под крилја ако има пердуви во друга боја е женско изгледа...
Еј можат тигрициве да зборат, мојов дома се живо и диво пцуе,( Јас го научивМене младо ептен ми излегда,како до пред 1 месец да опилено зашто еве митари а и плус тоа над носото ноздрите му се плави ,ако лета се е во ред.Да зборува тешко тигрицата...може да се научи да имитира звуци,но има и случаи кога и зборува тихо![]()
Добредојде на форумовЕве вака нов сум на форумов.
Пред 1 месец си купив тигрица Мики се вика, многу е интересно, па ако може да споделите некои мислења за тоа како и што треба да му се дава и како да се припитоми.