- Член од
- 5 ноември 2010
- Мислења
- 4.841
- Поени од реакции
- 3.873
Е ајде да не му тураме капа уште рано рано, нека ти биде живо и здраво и доооооооооолги години да се дружите! Инаку досега немаше ти доберман? машко или женско ќе биде?Епа Кајганџии и Кајганџики со големо задоволство ви најавувам дека за 2 недели ќе купам Доберманче
Доберманчињата сега имаат 1 месец, и за 2 недели ќе може да се земаат ... така да со нетрпение чекам да пројдат 2 недели и да си земам кученце од мојата омилена раса - Доберман
Имав Доберманка мнооогу одамна, 14 години живееше, јас тогаш бев мала кога ја имав Доберманката.Е ајде да не му тураме капа уште рано рано, нека ти биде живо и здраво и доооооооооолги години да се дружите! Инаку досега немаше ти доберман? машко или женско ќе биде?
И отприлика по колку пари се, како им се движат цените?
Супер, многу добри кучиња се, јас многу сакам Доберман и Боксер, ама сакам онака ушите да му бидат поткастрени остри да бидат и без опашка секако (мислам дека се раѓа без опашка).Имав Доберманка мнооогу одамна, 14 години живееше, јас тогаш бев мала кога ја имав Доберманката.
Но сега бидејќи ми умре Пудлата (пред 3 недели) и останав без куче, решив повторно да си земам куче ... мојата прва љубов - Доберман.
Инаку ќе земам женка Доберман и ќе биде црна боја ... (има и кафеави Добермани).
А цената на кутрето зависи од потеклото ... јас Доберманчето ќе го купам 400 евра.
Шо се деси со пудлата?Имав Доберманка мнооогу одамна, 14 години живееше, јас тогаш бев мала кога ја имав Доберманката.
Но сега бидејќи ми умре Пудлата (пред 3 недели) и останав без куче, решив повторно да си земам куче ... мојата прва љубов - Доберман.
Инаку ќе земам женка Доберман и ќе биде црна боја ... (има и кафеави Добермани).
А цената на кутрето зависи од потеклото ... јас Доберманчето ќе го купам 400 евра.
ooo душичка... прими сочуство Лу ... Таман сега со доберманчето, нови искуства и ново пријателство.Имав Доберманка мнооогу одамна, 14 години живееше, јас тогаш бев мала кога ја имав Доберманката.
Почина од срце.Шо се деси со пудлата?
Имаше проблеми некои или од нигде никаде?Почина од срце.
Во последниот период почна многу лесно да се изморува.Имаше проблеми некои или од нигде никаде?
Грешка си, Доберманите се раѓаат со долги опавчиња, и им се купираат на 4 - 5 дена старост.Супер, многу добри кучиња се, јас многу сакам Доберман и Боксер, ама сакам онака ушите да му бидат поткастрени остри да бидат и без опашка секако (мислам дека се раѓа без опашка).
Кумот мој има Доберман црн (иако преферирам кафеав) многу е мил и умен, само доста сериозен, моментално е кај нас оти тој е во Америка па надвор во бокс го чуваме, и со него прошетувам и низ град онака убаво ми е да се перчам со Доберман додека недај боже со шпицот да излегнам ќе го загинам негде...
Слабо срце, душичка. Жал ми е навистина. Нека си почива во мир.Во последниот период почна многу лесно да се изморува.
Да, за жал имаше слабо срце ... но ќе ми останат прекрасни спомени од овие 8 години ...Слабо срце, душичка. Жал ми е навистина. Нека си почива во мир.