Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Lu Незнам,име не ми кажаа,ама ми рекоа цело скроз,а проблемот е што најголемиот му е во увото.
Ќе ми кажат во аптеката утре,да не знаеш дали работи утре,да не одам за џабе?

L

Lu

Гостин
Doc Holliday
Работат.
Али сепак јас не би ти препорачала да и ја мокриш главата, бидејќи сепак тоа се хемикалии и може штетно да делува на очите.
Штом крлежот е закачен за уво тогаш можеш да го извадиш сам, рачно со пинцета.
Само пред да го вадиш крлежот треба да го намачкаш со зејтин за да неможе да дише и сам ќе се олабави и потоа ти со пинцета можеш да го извадиш.
Инаку крлежите секогаш се вадат во обратна насока од стрелката на часовникот ... значи на лево треба да вртиш.

L

Lu

Гостин
Епа Кајганџии и Кајганџики со големо задоволство ви најавувам дека за 2 недели ќе купам Доберманче :):):)

Доберманчињата сега имаат 1 месец, и за 2 недели ќе може да се земаат ... така да со нетрпение чекам да пројдат 2 недели и да си земам кученце од мојата омилена раса - Доберман :)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Епа Кајганџии и Кајганџики со големо задоволство ви најавувам дека за 2 недели ќе купам Доберманче :):):)

Доберманчињата сега имаат 1 месец, и за 2 недели ќе може да се земаат ... така да со нетрпение чекам да пројдат 2 недели и да си земам кученце од мојата омилена раса - Доберман :)
Е ајде да не му тураме капа уште рано рано, нека ти биде живо и здраво и доооооооооолги години да се дружите! Инаку досега немаше ти доберман? машко или женско ќе биде?
И отприлика по колку пари се, како им се движат цените?

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
L

Lu

Гостин
Е ајде да не му тураме капа уште рано рано, нека ти биде живо и здраво и доооооооооолги години да се дружите! Инаку досега немаше ти доберман? машко или женско ќе биде?
И отприлика по колку пари се, како им се движат цените?
Имав Доберманка мнооогу одамна, 14 години живееше, јас тогаш бев мала кога ја имав Доберманката.

Но сега бидејќи ми умре Пудлата (пред 3 недели) и останав без куче, решив повторно да си земам куче ... мојата прва љубов - Доберман.

Инаку ќе земам женка Доберман и ќе биде црна боја ... (има и кафеави Добермани).
А цената на кутрето зависи од потеклото ... јас Доберманчето ќе го купам 400 евра.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Вечерва имавме проблем со лошкава.
Почна да квичи многу,не знам зошто,дали дека прееска си играв бааги со нејзе,се боревме,си трчкавме,се гризавме (додуша она ме гризаше,јас си ќутев,пошо ми е интересно,иако боли,и има оштри заби до ѓаола :D).
Е сега пред некој саат време почна да квичи многу,изгледа мене ме бараше,и излегов атер за комшиите,пошо се многу гадни луѓе. Ја галев ја галев,се смири,а направив чекор од куќарката ете ти ја пак. Два три пати така не знам шо да правам. И ми текне,ја погалив за последен пат 10тина секунди и почна да квичи,па ја чатнав со раката малку по газето,не ја удрив којзнае колку многу,ама сквиче еднаш,и си свитка опавчето и оп во куќичка.
Не квична од тогаш,значи воспитната делувала :D
Сега ми е криво дека ја удрив,ама не престануваше никако :(

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Имав Доберманка мнооогу одамна, 14 години живееше, јас тогаш бев мала кога ја имав Доберманката.

Но сега бидејќи ми умре Пудлата (пред 3 недели) и останав без куче, решив повторно да си земам куче ... мојата прва љубов - Доберман.

Инаку ќе земам женка Доберман и ќе биде црна боја ... (има и кафеави Добермани).
А цената на кутрето зависи од потеклото ... јас Доберманчето ќе го купам 400 евра.
Супер, многу добри кучиња се, јас многу сакам Доберман и Боксер, ама сакам онака ушите да му бидат поткастрени остри да бидат и без опашка секако (мислам дека се раѓа без опашка).
Кумот мој има Доберман црн (иако преферирам кафеав) многу е мил и умен, само доста сериозен, моментално е кај нас оти тој е во Америка па надвор во бокс го чуваме, и со него прошетувам и низ град онака убаво ми е да се перчам со Доберман :) додека недај боже со шпицот да излегнам ќе го загинам негде...

• Ми се допаѓа
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285

Шо се деси со пудлата?

N

Nessa Alcarin

Гостин

ooo душичка... прими сочуство Лу ... Таман сега со доберманчето, нови искуства и ново пријателство. :love:

• Ми се допаѓа
L

Lu

Гостин
Имаше проблеми некои или од нигде никаде?
Во последниот период почна многу лесно да се изморува.

Супер, многу добри кучиња се, јас многу сакам Доберман и Боксер, ама сакам онака ушите да му бидат поткастрени остри да бидат и без опашка секако (мислам дека се раѓа без опашка).
Кумот мој има Доберман црн (иако преферирам кафеав) многу е мил и умен, само доста сериозен, моментално е кај нас оти тој е во Америка па надвор во бокс го чуваме, и со него прошетувам и низ град онака убаво ми е да се перчам со Доберман :) додека недај боже со шпицот да излегнам ќе го загинам негде...
Грешка си, Доберманите се раѓаат со долги опавчиња, и им се купираат на 4 - 5 дена старост.
Додека пак увцињата се купираат на 3 - 4 месечна возраст.

L

Lu

Гостин
Слабо срце, душичка. Жал ми е навистина. Нека си почива во мир.
Да, за жал имаше слабо срце ... но ќе ми останат прекрасни спомени од овие 8 години ...
Незнам што да кажам, Луна беше како човек и буквално се ме разбираше што зборам ... член на фамилија ни беше, али ете за жал не напушти прерано на 8 годишна возраст :(
Имам пишано во Темава.

Kajgana Shop

На врв Bottom