A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22
После саат време пробување, успеав. Кажаа дека вчера до кај 8 вечерта ќе дојдат, или денес сабајле. Вчера не дојдоја па.. Ќе видиме денес.

Инак, моментална брзина:

Upload-от е звер! :)

Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22
Update: сабајле си помина екипа, си проверија сигнал, и се` беше во ред. Испадна дека проблемот бил до штекчето, па едноставно директно ги приклучивме од кабел во свич, па се вратија старите добри 5-6 мегабита:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Кај мене нема никакви промени.
Варира меѓу 6.50 - 7.50 Мб/с од кога е ставен.

M

mar30

Гостин
error 691 edno 50 puti za konecno da se konektiram.

go ima nekoj istion problem?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
error 691 edno 50 puti za konecno da se konektiram.

go ima nekoj istion problem?
Mене ми се појавуваше, и тоа бааѓи време, се нервирав, ѕвонев на 181, никој не се јавуваше, за на крај да дознаам дека ме исклучиле.:eek:
(поради две не платени сметки...)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Луѓе, знае ли некој колку се плаа пенал за раскинување договор со Оне? Има ли некој раскинато договор и колку платил? И дали можам од Оне без да плаќам пенал да се префрлам на Т-хоум?
Има ли било какво решение освен пенали?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.739
Луѓе, знае ли некој колку се плаа пенал за раскинување договор со Оне? Има ли некој раскинато договор и колку платил? И дали можам од Оне без да плаќам пенал да се префрлам на Т-хоум?
Има ли било какво решение освен пенали?
Имаш договор потпишано?
Ако да, таму имаш се напишано, прочитај и ќе знаеш дали има некакво друго решение.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.645
Поени од реакции
1.246
Вака сеа. Ако ти е истечен договорот можеш да го раскинеш без да плаќаш пенали и разни глупости, ама ако не ти е истечен ќе мораш да платиш за да го раскинеш, само не знам колку.
Ја го раскинав пред две години, ама после истекувањето и не платив ништо.

У секој случај, паметна одлука за да го раскинеш, не вредат за парите :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Тој договор не истекува, автоматски се продолжува. Можно е да го прекинеш само на денот кога е истечен, наредниот ден е веќе продолжен. А пенали се плаќаат колку што се плаќа претплата за сите месеци се додека не истече договорот. Затоа стави реминдер кога точно ти истекува договорот и комплетна опрема, ако не носиш сплитер, нема да ти го раскинат договорот.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
Вака сеа. Ако ти е истечен договорот можеш да го раскинеш без да плаќаш пенали и разни глупости, ама ако не ти е истечен ќе мораш да платиш за да го раскинеш, само не знам колку.
Ја го раскинав пред две години, ама после истекувањето и не платив ништо.

У секој случај, паметна одлука за да го раскинеш, не вредат за парите :)
Си пишува се во договорот и ако не го раскинеш на време автоматски се продолжува на една година-паметни се тие знаат дека во Македонија никој не чита договори.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Си пишува се во договорот и ако не го раскинеш на време автоматски се продолжува на една година-паметни се тие знаат дека во Македонија никој не чита договори.
Помина тоа време кога автоматски се продолжуваше договорот.
Од кога ќе истечи договорот ти е месец за месец, значи после истек на договорот кога сакаш може да го раскинеш без да плаќаш пенали.
А ако не ти е истечен договорот сигурно ќе платиш пенал, во зависност од тоа уште колку време ти останало..

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Видете, договорот требаше да ми истече во месец јули идната година, ама ВАДСЛ интернетот не ми чинеше и сега пред околу две недели сакав да ја сменам технологијата(земав АДСЛ) и потпишав договор. Јас мислев дека не треба сега да се потпише договор, само да ја сменам технологијата ама они го спремија договорот, го потпишав и кога ми кажаа шлог ме удри. Сега значи точно од 1-ви мај(потпишувањето на договорот) ќе ми трае до 1мај 2014!!!

П.С. Доколку некој ми рече да ја лупнам главата од ѕид, нема да му се налутам. :tapp::tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom