Македонско национално движење - НЕПОКОР - 10 години

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Само игнор, не се замарајте со објаснување, досадни се веќе на сите теми, таман од Дардан се спасивме, сега други никнуваат, не ги цитрајте и нема проблем.
Добро бе друже имаме иста цел само различни средства времето ќе покаже кој бил во право? Се надевам и посакувам вие да сте во право!

Не сум анархист(но ги поддржувам во некој теми). Не сум испран мозок. Не сум националист. И не сакам да има теми со вакви наслови за да ги читаат деца од 12 години и да мислат позитивно на овие срања(благо се извинувам). Престанете со траскања во гради за македонштината, престанете со педерите се болни и останати теми. Гледајте подалеку од вашиот нос.

За друг/а се однесуваше тоа анархист, ќе си се пронајде ;)

Инаку да имаше вакви повеќе Македонски национални организации ќе беше многу подобро, баш немаше мозокот да ни го перат разни дебили а немаше и сред Скопје хорди да протестираат затоа што убијците на 5 невини луѓе биле притворени.

Инаку да имаше вакви повеќе Македонски национални организации ќе беше многу подобро, баш немаше мозокот да ни го перат разни дебили а немаше и сред Скопје хорди да протестираат затоа што убијците на 5 невини луѓе биле притворени.
Да и нивните организатори се разбира поминаа неказнето се е дозволено за нив...едноставно смееат они се да кажат и направат...се е во ред...туку да беше овој протест во друга држава да видиме како ќе поминеа?!

Goranzoran, не се однесуваше постот на тебе.

Имајте во предвид дека во последните неколку векови сме трпеле тешки репресии, а во последните 100 и кусур години, покрај тоа и интензивна пропаганда, која пред се имала за цел да го подели и разнебити нашиот народ.

Тоа што воопшто сме дошле до тоа да сепак имаме држава, збори дека сме биле голем народ и немојте никогаш да се сомневате во тоа. И не се секирајте ќе има уште многу вакви организации и движења. Нашето време допрва почнува.

Да и нивните организатори се разбира поминаа неказнето се е дозволено за нив...едноставно смееат они се да кажат и направат...се е во ред...туку да беше овој протест во друга држава да видиме како ќе поминеа?!

Имајте во предвид дека во последните неколку векови сме трпеле тешки репресии, а во последните 100 и кусур години, покрај тоа и интензивна пропаганда, која пред се имала за цел да го подели и разнебити нашиот народ.

Тоа што воопшто сме дошле до тоа да сепак имаме држава, збори дека сме биле голем народ и немојте никогаш да се сомневате во тоа. И не се секирајте ќе има уште многу вакви организации и движења. Нашето време допрва почнува.

Чул те господ да биде така (y)

Да имавме јаки Македонски национални движења ќе имаше кој да го обединува народот и да го крене кога е потребно, истите движења често прераснуваат и во политички партии кои ако бидат вистински и искрени ќе добијат место во парламентот ко за почеток па лесно може да прераснат и во јаки движења кои ќе ја буткаат Македонија напред. Ама реално на Западот воопшто не им одговара власт од разумни, чесни и патротски луѓе свесни па да неможат со надворешни влијанија да ни пикаат терористи во влада и рамковни да потпишуваме, нив им требаат марионети што ќе промовираат “демократија“ и “слободни“ умови.

Чул те господ да биде така (y)

Да имавме јаки Македонски национални движења ќе имаше кој да го обединува народот и да го крене кога е потребно, истите движења често прераснуваат и во политички партии кои ако бидат вистински и искрени ќе добијат место во парламентот ко за почеток па лесно може да прераснат и во јаки движења кои ќе ја буткаат Македонија напред. Ама реално на Западот воопшто не им одговара власт од разумни, чесни и патротски луѓе свесни па да неможат со надворешни влијанија да ни пикаат терористи во влада и рамковни да потпишуваме, нив им требаат марионети што ќе промовираат “демократија“ и “слободни“ умови.
Тоа беше најголемата причина што НЕПОКОР не стана политичка партија. Секоја партија колку и да е чесна, би се соочила со уиграни методи и инструменти да го инсталираат своето влијание. Дејствието на Македонскиот национален интерес, не можеме да го бараме во институциите, сами по себе, за жал. Тоа е тежок и долг процес кој мора да го изодиме. Државата таква каква што е, не е држава само Македонскиот народ. Тоа е факт, кој колку и да не ни се допаѓа мора во моментов да го прифатиме, не заради друго, туку заради фактот дека мораме да се соочиме со реалноста за да тргнеме напред.

Тоа беше најголемата причина што НЕПОКОР не стана политичка партија. Секоја партија колку и да е чесна, би се соочила со уиграни методи и инструменти да го инсталираат своето влијание. Дејствието на Македонскиот национален интерес, не можеме да го бараме во институциите, сами по себе, за жал. Тоа е тежок и долг процес кој мора да го изодиме. Државата таква каква што е, не е држава само Македонскиот народ. Тоа е факт, кој колку и да не ни се допаѓа мора во моментов да го прифатиме, не заради друго, туку заради фактот дека мораме да се соочиме со реалноста за да тргнеме напред.

Не ми сметаат останатите националности напротив треба да се почитуваат, во Македонија и порано и сега живееле Албанци, Власи итн. Поентата ми е да не се прифаќаат наметнати договори на пример како рамковниот кога се оди на некаков процент безразлика дали има квалитет или не, тоа е директен напад врз Македонските интереси.. наши деца поштено неможат да се вработат да речеме поради тоа што морало 20% од некоја заедница што воопшто не се потрудила ниту 8мо оделение да заврши.

Не ми сметаат останатите националности напротив треба да се почитуваат, во Македонија и порано и сега живееле Албанци, Власи итн. Поентата ми е да не се прифаќаат наметнати договори на пример како рамковниот кога се оди на некаков процент безразлика дали има квалитет или не, тоа е директен напад врз Македонските интереси.. наши деца поштено неможат да се вработат да речеме поради тоа што морало 20% од некоја заедница што воопшто не се потрудила ниту 8мо оделение да заврши.
Зборам воопшто за грижа на националните интереси. Албанците си имаат матична држава која се грижи за нивните интереси, ние за жал не можеме од Република Македонија да го очекуваме истото како Република Албанија за Албанците. Тоа е суровата вистина која мораме да ја прифатиме во овој момент.

Иначе национализмот не е омраза кон другите нации. Национализам значи чувство на припадност кон одредена група на луѓе со одредени културни и јазични особини.

Ајде кажи ми кој дел од ова тука што го гледаш напишано од мене, што би го прочитало 12 годишно дете, може да влијае лошо на него ?
Објасни така образложи, а не само не чини и толку. Ако не чини и незнаеш да објасниш зошто, тогаш не гледам поента зошто воопшто коментираш и му даваш на значење.

-Пријателе, дозволи и на темата да продолжи ќе видиш за кој работи зборувам. А и арно рековте игнорирајте ме. Нели сепак, вие ќе ги проталкате работите.

Со Госпот напред!
Аха, ова треба да биде сарказам? Кај го виде господ тука а?
Подобро би било да го побараш кај твоите пријателчиња со бради и куси пантолончиња.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 01:54 ---
-Пријателе, дозволи и на темата да продолжи ќе видиш за кој работи зборувам. А и арно рековте игнорирајте ме. Нели сепак, вие ќе ги проталкате работите.
Темата не повикува ништо, туку дава почит, на некои луѓе, вклучително и луѓе со исти леви идеали, и слично антиглобалистички настроени, некои од нив и академци. кои особата ги плука со самото тоа што ја плука темата.
Но ако, навикнат сум јас на плуканици и бљувотини кои минатиот систем, на кој му се поклонува, и нивните идеолози на кои им ВЕРУВА, ја доживеаја својата кулминација и веќе никогаш нема да се вратат. Но за жал нивните инструменти, нивната војска, се врати кај нас и одзема 5 млади животи, на најгрозен и најкукавички можен начин, многу слично на нејзиниот претходен пост.

Јас би и препорачал, да отиде доле до Атина да поживее малце со нејзините идоли и да види за што всушност се борат и на кој начин се борат. Наместо да седи тука на форум и да го криви светот за својата состојба, неправејќи ништо, осудувајќи го секој кој низ животот се потрудил и се здобил со нешто, осудувајќи го дека не заслужил.

И да, имаш право, со една исправка, темата нема да се, туку СЕ претвори во ВЦ шоља со самото тоа што вие се укључивте со намерни провокации кон истата.

Значи Raziel еве колку само за информација, кој ги усеруваше темите за убиствата и така натака и кои методи ги користеше. По што се разликува оваа метода од таа? ФАКТОТ, дечко ФАКТОТ. Тие се надоврзуваат опстојуваат заедно. Декември 2008 година никој не спомна 2000 Хасам ракети на цивилни цели во Израел, а ја прекинаа својата „револуција“ во Атина, за да изразат подршка(ако дивеење и кршење пред Израелска Амбасада значи тоа) на своите браќа од Хамас во Газа, против узурпаторите, кои се дрзнале да се бранат од терористите. Ти звучи познато?
Нејзините идоли од југот ОВИЕ ги подржуваат:
http://video.google.com/videoplay?docid=-6041204945834291260
Ти изгледа познато ?

Одсекогаш ми било зачудувачли како 90% од Македонците воопшто не сваќаат што претставува поимот држава а со него и националност и која е корист од нив.

Држави а со тоа и националности се создаваат зошто одредена група на луѓе мисли дека со тоа ќе живее подобро но и впрочем да го брани подобро тоа свое право на живот.Македонската борба за држава не била заради некакви бои или име туку била поради фактот дека сме биле третирани како стока и сме го имале убедувањето дека самите би можеле да се управуваме далеку подобро од што би можел да не управува некој друг.

Денес Македонија е уредена како 1984 од Орвел.Секој ден се живее се полошо и полошо додека "телескринот" ни труби со статистички податоци дека се е подобро и подобро.Не можеш нигде да се буниш дека ќе останеш или без работа или со прекршочни пријави и секако како може да се заборават "2 минути на омраза" каде на одредено време се почнува со вербални напади на некој надворешен елемент додека не се донесе масата до беснило.

Немаме право на сопственост ( како робови ),правниот систем во државата не функционира,немаме право ни да си ја браниме сопствената кожа али сепак мислам дека Грците што ни даваат вето за во НАТО е основата на сите проблеми.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 02:05 ---
Аха, ова треба да биде сарказам? Кај го виде господ тука а?
Подобро би било да го побараш кај твоите пријателчиња со бради и куси пантолончиња.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 01:54 ---

Темата не повикува, ништо, туку дава почит, на некои луѓе, вклучително и луѓе со исти леви идеали, и слично антиглобалистички настроени, некои од нив и академци. кои особата ги плука со самото тоа што ја плука темата.
Но ако, навикнат сум јас на плуканици и бљувотини кои минатиот систем, на кој му се поклонува, и нивните идеолози на кои им ВЕРУВА, ја доживеаја својата кулминација и веќе никогаш нема да се вратат. Но за жал нивните инструменти, нивната војска, се врати кај нас и одзема 5 млади животи, на најгрозен и најкукавички можен начин, многу слично на нејзиниот претходен пост.

Јас би и препорачал, да отиде доле до Атина да поживее малце со нејзините идоли и да види за што всушност се борат и на кој начин се борат. Наместо да седи тука на форум и да го криви светот за својата состојба, неправејќи ништо, осудувајќи го секој кој низ животот се потрудил и се здобил со нешто, осудувајќи го дека не заслужил.

Ти го претставуваш стариот систем,мислиш дека ако има некакви мали варијации кои се преставуваат себеси како десница и левица дека сте различни?.Можеби има козметички разлики но сепак левицата и десницата припаѓаат само како подгрупа на едната од двете главни насоки а тоа е тоталитаризмот додека другата е слободата.

И да знаеш само левицата не само што е за глобализмот тоа е и главната цел,само што по нивната идеологија.

Ти го претставуваш стариот систем,мислиш дека ако има некакви мали варијации кои се преставуваат себеси како десница и левица дека сте различни?.Можеби има козметички разлики но сепак левицата и десницата припаѓаат само како подгрупа на едната од двете главни насоки а тоа е тоталитаризмот додека другата е слободата.
Баш напротив, моето убедување, нема никаква врска со темата. Темата збори за едно движење, кое промовираше слобода, без разлика на идеологијата што се нуди. Но бараше и промовираше слобода пред се на Македонецот, како нација угрозена од разни структури во минатото, било да е левица било да е десница, кои како што викаш се стремат кон тоталитаризам. Ако ние кои по некој случај припаѓаме или ако така сакаш се чувствуваме како Македонци, дали е тоа слобода, тоа чувство да ми се исмејува, да ми се забранува, и според тоа чувство да ми се припишува чувство на вина. Мене ќе ми почне да ми биде грижа за политичкиот поредок, во оној момент, кога јас ќе ја овозможам примарната слобода на оние кои се чувствуваат Македонци во светот. И секој еден кој ќе ми застане на патот, ќе го сметам за непријател.

Тие што си мислат дека еднаквоста е во тоа да нема религии и да нема нации, гадно се лажат, таквата политика 1917-1990 однела 200 милиони животи. Разликата е нормална работа во човештвото, секој човек е индивидуа. Неможеме да мижиме пред полните, расните и разни други очигледни разлики. Тие постојат и ние мора да ги цениме.

Едит: И не еднаш сум кажал дека најголеми лицемери се левите „антиглобалисти“, кои како алтернатива нудат глобализам и самите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom