Кој е Бог?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Си го видел,си праел муабет со него ?
celta na veruvanjeto e da veruvas vo toa sto ne go gledas a imas dosta fakti deka e vistina toa.
mozes samo da go cuesh a nisto da ne mu kazes :)
--- надополнето: 14 мај 2012 во 23:47 ---
Се трудам да те разберам, ама веруј слабо ми иде:P

Кога ќе отидеш кај Алах, можеш ли да гледаш што прават другите доле на Земјата, да им ги гледаш маките?
Еве вака ти го гледам и никот LiveforParadise и ова погоре напишаново и можам да кажам дека ти уствари не живееш на планетава земја туку преживуваш за нешто потоа што си го замислуваш дека постои, а не знаеш и не можеш да знаеш дали стварно постои(не постои али нема везе) Еден совет пробај повеќе да живееш дур си жив а не да мислиш за нешто после смрта, живеј сега и овде и не се замарај многу со Алах, Јахве или Исус ич не ти се битни тебе лично ниту пак знаат дека ти постоиш доколку воопшто они постоја(y)
sto e bitno da zivees koga znaes deka si mrtov ? celta na zivotot ne e da zivees, celta na zivotot e da ima nekakva cel sto podrazbira zelba za vecno ziveenje.
a toa vo coveckiot um e prioritet.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 23:49 ---
ne se ide odma kaj gospod. toa ke treba da se ceka do sudniot den koga site ke sobrat pred gospod.
a pred toa ke bides zapoznaen so vistinata.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ne se ide odma kaj gospod. toa ke treba da se ceka do sudniot den koga site ke sobrat pred gospod.
А тие многу милијарди души од минатото, кај го чекаат судниот ден? Имаат ли некое место како чекална, што праат таму?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
celta na veruvanjeto e da veruvas vo toa sto ne go gledas a imas dosta fakti deka e vistina toa.

sto e bitno da zivees koga znaes deka si mrtov ? celta na zivotot ne e da zivees, celta na zivotot e da ima nekakva cel sto podrazbira zelba za vecno ziveenje.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 23:49 ---
Брееееее ама си збунет.:)
Нема цел животот, цел си е сам за себе поточно кажано.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.168
Секој е бог.
Досадни станавте со овие муабети.
Дури и ти.
И ако имаш факти, ќе знаеш а верувањето ќе го чуваш за нешто ново што не го знаеш.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Што ако на крај сватиш дека куранот всушност го напишал шејтанот?! Што ќе правиш тогаш, кога ќе сватиш дека цел живот нему си му се клањал?
Што ако шејтанот лажно се претставил како Габриел?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
А тие многу милијарди души од минатото, кај го чекаат судниот ден? Имаат ли некое место како чекална, што праат таму?
pred toa ke ima drug zivot se vika berza vo islamot sto vo prevod bi znacelo sredniot zivot.
sto ne e vo nasiot sonceven sistem i denot ne 24 casa .
tamu vremeto leta a ustvari tebe se ti se cini brzo :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Е извини не сум мртов, да смрта е насекаде околу мене и се крие зад секој агол во секоја секунда, но тоа мене ме прави пожив и ми дава ургентност да бидам свесен за секој момент во мене а не за некаква цел нема цел во животот, животот си е доволен самиот за себе без прилина и цел, вечна игра на креативноста а играта се одигрува на две сцени раѓање и смрт кои пак се дел од големиот театар кој го викаме живот, а ти си вечниот набљудувач на играта

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Се согласувам. Да бараш поддршка во Куранот е исто како да си умрел.
jas sakav da kazam isto ti e kako da go tvrdis toa. neznam kolku mn me razbirate
--- надополнето: 14 мај 2012 во 23:55 ---
Е извини не сум мртов, да смрта е насекаде околу мене и се крие зад секој агол во секоја секунда, но тоа мене ме прави пожив и ми дава ургентност да бидам свесен за секој момент во мене а не за некаква цел нема цел во животот, животот си е доволен самиот за себе без прилина и цел, вечна игра на креативноста а играта се одигрува на две сцени раѓање и смрт кои пак се дел од големиот театар кој го викаме живот, а ти си вечниот набљудувач на играта
mn pogresno go svakjas tvojot zivot. ova ti doagja isto kako da ne si ziveel voopsto!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
pred toa ke ima drug zivot se vika berza vo islamot sto vo prevod bi znacelo sredniot zivot.
sto ne e vo nasiot sonceven sistem i denot ne 24 casa .
tamu vremeto leta a ustvari tebe se ti se cini brzo :)
ЗНачи душава ќе отиде некаде у некоја друга димензија, чекајќи го судниот ден?

Според Куранот се вратил ли некој од тој среден живот да каже како е?

Еве Христијаните викаат дека Исус се вратил од смртта. Куранот има ли таков пример?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
jas sakav da kazam isto ti e kako da go tvrdis toa. neznam kolku mn me razbirate
--- надополнето: 14 мај 2012 во 23:55 ---

mn pogresno go svakjas tvojot zivot. ova ti doagja isto kako da ne si ziveel voopsto!
Пак површно си сватил т.е. не си сватил:sleep:

Kajgana Shop

На врв Bottom