OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
Колку површно ми ја свати поентатаne sakas da postois ? ti valda ne se sakas sebesi :/
Колку површно ми ја свати поентатаne sakas da postois ? ti valda ne se sakas sebesi :/
Луѓето или нивните души само?lugjeto ke se soocat so visitnata okolu vistinskiot gospod odma posle smrtta!
За некој што прифаќа да постои како роб, само за да небиде казнет, секако е несватливо ова.ne sakas da postois ? ti valda ne se sakas sebesi :/
Да, и ти ќе дојдеш кај Вишну, тој не трпи конкуренцијаlugjeto ke se soocat so visitnata okolu vistinskiot gospod odma posle smrtta!
znam deka e nekoja barbika napraena ni slusa ni zbori ni pravi cuda ni nisto. zaboraiv vo koja fabrika e proizvodena.Што збориш бе. Во Индија ќе те утепаат за ваков збор. Ти знаеш ли нешто за Хиндуизмот? Ако не знаеш не лупај глупости
Тие куклите се за тебе, пошто и возраста ти одговара, а и за кукли си изгледаznam deka e nekoja barbika napraena ni slusa ni zbori ni pravi cuda ni nisto. zaboraiv vo koja fabrika e proizvodena.
mislam deka bese fabrika na bogovi.
odi kupi si eden ne sedi vaka ateist
pa lugjeto podrazbira dusite.Луѓето или нивните души само?
Си умрел па да знаеш ?pa lugjeto podrazbira dusite.
smrtta e recisi kako spienjeto mozes da sonuvas deka odis bez telo. a ustvari stois na mesto
samo sto smrtta e mn porealna duri i porealno od ovoj svet.
jas ne sum ateist. jas go imam AllahТие куклите се за тебе, пошто и возраста ти одговара, а и за кукли си изгледа
Си го видел,си праел муабет со него ?jas ne sum ateist. jas go imam Allah
jas samo go kazuvam toa sto e od svetiot KuranСи умрел па да знаеш ?
Се трудам да те разберам, ама веруј слабо ми идеpa lugjeto podrazbira dusite.
smrtta e recisi kako spienjeto mozes da sonuvas deka odis bez telo. a ustvari stois na mesto
samo sto smrtta e mn porealna duri i porealno od ovoj svet.
Еве вака ти го гледам и никот LiveforParadise и ова погоре напишаново и можам да кажам дека ти уствари не живееш на планетава земја туку преживуваш за нешто потоа што си го замислуваш дека постои, а не знаеш и не можеш да знаеш дали стварно постои(не постои али нема везе) Еден совет пробај повеќе да живееш дур си жив а не да мислиш за нешто после смрта, живеј сега и овде и не се замарај многу со Алах, Јахве или Исус ич не ти се битни тебе лично ниту пак знаат дека ти постоиш доколку воопшто они постојаlugjeto ke se soocat so visitnata okolu vistinskiot gospod odma posle smrtta!