Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Не разбираш, како мислиш друго? Профит е профит. Значи тој што го прикажавме незнам колку беше околу 1.5м евра е од кога од сите приходи таа година(Не сезона) ќе се одземат плати, рати за стадионионот, СРЕДСТВА за ТРАНСФЕРИ, други трошоци. Незначи тоа дека догодина дека ќе имаш само 1.5м евра за трошење, тоа значи дека на крајот од годината се акумулираат 1.5м на салдото готовина и тие пари шо сакаш може да им прајш.
те разбирам али Ilumious не збореше за тоа сигурно пошто и самиот Хенес тогаш кажа ако не се лажам дека Баерн беше единствениот клуб таа година што извадиле профит од големите клубови(Пример Барса иако освоија ЛШ таа сезона имаа 60-80 милиони минус)

M

Mario Gómez

Гостин
А тоа што го спомнав за Барса и Реал е според Форбс, за најбогати клубови. Мислам дека 1.9милијарди беше вредноста последно апдејтувана.

http://www.deloitte.com/view/en_GB/uk/industries/sportsbusinessgroup/sports/football/deloitte-football-money-league-2011/5f1582819f145310VgnVCM1000001a56f00aRCRD.htm
Ќе разгледам, нешо ме заебава интернетот, ќе пишам покасно.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 22:08 ---
те разбирам али Ilumious не збореше за тоа сигурно пошто и самиот Хенес тогаш кажа ако не се лажам дека Баерн беше единствениот клуб таа година што извадиле профит од големите клубови(Пример Барса иако освоија ЛШ таа сезона имаа 60-80 милиони минус)
Незнам шо рекол Хенес, а знам дека профит ваѓаме секоја година и тоа е во рамки од 1-5 милиони евра. Мешаш работи дефинитивно, а незнам колку се разбираш у тие финанските работи за да ти објаснам. Илуминус спомна во постот профит, јас знам многу убаво шо кажа, сфаќам.

Ilumious, го отворив линкот, и незнам дали сум ќор или нигде не пише за профит, туку објаснето е зошто Манчестер е трет на листата по приходи, и што придонесува кон тие приходи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ќе разгледам, нешо ме заебава интернетот, ќе пишам покасно.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 22:08 ---

Незнам шо рекол Хенес, а знам дека профит ваѓаме секоја година и тоа е во рамки од 1-5 милиони евра. Мешаш работи дефинитивно, а незнам колку се разбираш у тие финанските работи за да ти објаснам. Илуминус спомна во постот профит, јас знам многу убаво шо кажа, сфаќам.

Ilumious, го отворив линкот, и незнам дали сум ќор или нигде не пише за профит, туку објаснето е зошто Манчестер е трет на листата по приходи, и што придонесува кон тие приходи.
turnover? ova? :)

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2061781/Manchester-United-turnover-73-8million-quarter-2011.html

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.527
Поени од реакции
22.180
Оваа листа што ја има горе е за обврт. Нормално, со повеќе обврт има поќе можности за трошејне. Иначе мислам мешате некој работи. Скоро секој клуб има долгови, и Баерн за исплата на стадионот теоретски се долгови, но тие се на долгорочен план и немаат некоја голема улога. Работата е што Баерн има чисти пари на страна, на банка и плус секоја година повеќе заработува него што троши, значи богатството расте. Манчестер има огромен долг како сума и како што знам плаќа камата на тоа но сепак оперативно е доста моќен да троши пари. Без Глејзери и помоќен ќе беше пошто тие го цедат клубот до некаде, нели инвестори се па нормално бараат дивиденда. Работата е што има многу клубови кој секоја година се повеќе влагаат во долгови и со тоа стануваат ризични за банкрот. Против ова финансискиот фер плеј сака да направи нешто.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Оваа листа што ја има горе е за обврт. Нормално, со повеќе обврт има поќе можности за трошејне. Иначе мислам мешате некој работи. Скоро секој клуб има долгови, и Баерн за исплата на стадионот теоретски се долгови, но тие се на долгорочен план и немаат некоја голема улога. Работата е што Баерн има чисти пари на страна, на банка и плус секоја година повеќе заработува него што троши, значи богатството расте. Манчестер има огромен долг како сума и како што знам плаќа камата на тоа но сепак оперативно е доста моќен да троши пари. Без Глејзери и помоќен ќе беше пошто тие го цедат клубот до некаде, нели инвестори се па нормално бараат дивиденда. Работата е што има многу клубови кој секоја година се повеќе влагаат во долгови и со тоа стануваат ризични за банкрот. Против ова финансискиот фер плеј сака да направи нешто.
Да ама намален е долгот сега, не е 700 колку што беше, мислам 300-350 е сега.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.527
Поени од реакции
22.180
Да ама намален е долгот сега, не е 700 колку што беше, мислам 300-350 е сега.
Да, искрено не знам према кого должевте. Читав негде дека Глејзери тие пари што ги вложиле му го наметнале на клубот како долг па еден дел мислам беше долг према нив. И мислам дека им „опростија“ еден дел од тој теоретски долг па затоа за толку брзо време намали ама и последниве трансферпериоди Манчестер помалку купуваше играчи. Но сепак мислам на сегашниве долгови плаќаат и камата.

Значи за ова горе што го пишав не сум 100% сигурен ако може некој да ме поправи, слободно ;)

M

Mario Gómez

Гостин
http://www.footballeconomy.com/content/manchester-united-fc-ltd

Еве линк, постари информации се. Но колку за споредба има pre-tax профит од 23 милиони евра таа година, што е океј, after-tax профитот е мал и зависи од стапката на оданочување. Незнам кај си прочитала, ја гвардиан не го сфаќам сериозно. Еве и игорче ви објасни, он мислам дека е веќе дипломиран економист. :)

Уствари еве да читам и јас дека Јунајтед имале оперативен профит од 110 милиони фунти, од тоа се одземаат административните и маркетинг трошоци, па останува профитот пред оданочување што е во случајов на Манчестер околу 28м фунти, и на крај кога ќе се оданочи останува многу малку пари. :D Како шо кажа Баерн фан не е голема разликата помеѓу Јунајтед и Баерн, малце водите појше пари земате од ТВ права, но и будеслигата ги дуплира за од 2014 парите за ТВ права, ќе ве стигнеме. :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
http://www.footballeconomy.com/content/manchester-united-fc-ltd

Еве линк, постари информации се. Но колку за споредба има pre-tax профит од 23 милиони евра таа година, што е океј, after-tax профитот е мал и зависи од стапката на оданочување. Незнам кај си прочитала, ја гвардиан не го сфаќам сериозно. Еве и игорче ви објасни, он мислам дека е веќе дипломиран економист. :)

Уствари еве да читам и јас дека Јунајтед имале оперативен профит од 110 милиони фунти, од тоа се одземаат административните и маркетинг трошоци, па останува профитот пред оданочување што е во случајов на Манчестер околу 28м фунти, и на крај кога ќе се оданочи останува многу малку пари. :D
Дипломирај и те ставам у фирма :D Да ама во 2009 немавме толку спонзори, од кога се расчу за ФФП се изнаредија овие, не е шокантно што таму бројките се мали.

M

Mario Gómez

Гостин
Дипломирај и те ставам у фирма :D Да ама во 2009 немавме толку спонзори, од кога се расчу за ФФП се изнаредија овие, не е шокантно што таму бројките се мали.
Точно, пред две сезони работевте со загуба, но да како шо кажа, лани игравте финале, освоивте ПЛ, и плус мислам дека добар договор потпишавте со АОН, помалце пари за играчи дадовте и затоа профит годинава, летово пак ќе купувате. И плус солиден договор со ДХЛ потпишавте, не сте за жалење, ама како шо кажав очекувам да се изедначиме. И кај нас Газпром ќе влезит како премиум спонзор, за дупло ќе се покачат средствата од ТВ права со новиот договор со Скај, долгот ќе го снема за стадиониот и ќе се такмичеме како шо треба. :D

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
9.449
20:50 Sir Alex on transfers: "Yes we want to add to the squad that's in process at the moment. We have set our stall on certain players and we want to make sure the evolution continues at United."
He feels the matches should finish at the same time and it's something the Premier League should look into. "It happened and it's unfortunate," he said. "I think QPR performed very well until they found out they were safe and I think, like Mark Hughes says, they quit." He's upset with his team missing too many chances but there's some good news - Paul Scholes will play on next season. He also adds: "We're not like others who can spend fortunes on proven goods. We invest in players who will be with the club for a long time. We're good at that and are going to continue with that."

Точно, пред две сезони работевте со загуба, но да како шо кажа, лани игравте финале, освоивте ПЛ, и плус мислам дека добар договор потпишавте со АОН, помалце пари за играчи дадовте и затоа профит годинава, летово пак ќе купувате. И плус солиден договор со ДХЛ потпишавте, не сте за жалење, ама како шо кажав очекувам да се изедначиме. И кај нас Газпром ќе влезит како премиум спонзор, за дупло ќе се покачат средствата од ТВ права со новиот договор со Скај, долгот ќе го снема за стадиониот и ќе се такмичеме како шо треба. :D
Јунајтед и Баерн од секогаш биле бренд...Голема недостаток ви е што БЛ ви е слабо комерцијално развиена во однос на ПЛ и Примера, но полека оди кон вистинскиот пат :)

A

apidrone

Гостин
Official: Paul Scholes has signed a one year extension at United & will play in the 2012/13 season

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

После ова,дефинитивно го замразувам фудбалеров,после толку бранење на форумов,овој навистина бил копиле!
Да му ебам се живо диво,да му ебам грдосијата,џуџлак!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

После ова,дефинитивно го замразувам фудбалеров,после толку бранење на форумов,овој навистина бил копиле!
Да му ебам се живо диво,да му ебам грдосијата,џуџлак!
Кај мене во пекарата има повеќе народ отколку на нивнава парада :pos:

Валенсија е играч на годината според играчите, ама на САФ говоров пред малце, полн со омраза, Хитлер вода да носи. Јако ќе е следната сезона :D

Kajgana Shop

На врв Bottom