Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Да пукнат душманите goodlife нели !!!!
Како што кажа членот под тебе тоа е процедура која мора да се направи во ваков случај, истото ќе се десеше и со Сити да не освоеа титула. Незнам како е ова исто со твоето што го направи на 5-6 кола пред крајот на првенството, јас немав ништо против таква слика но тоа ќе беше убаво доколку ја освоевме титулата, искрено ќе ја ставев и кај мене на десктоп но од примери ко Ashley Young - Welcome to Liverpool треба да се учи и од ова ти што го направи со таа слика треба да ти служи како пример. Немам намера да се расправам или којзнае што само дискутираме но едноставно не се слагам со твоите мислења во врска со Велбек и Еванс.

И да, другар значењето на зборот Believe јас многу добро го знам и многу добро знам кога да го употребам, остани ми поздравен.

Кажува Гил еве, ќе се троши летово на играчи, наредниве неколку недели ќе се потпише, имаме профит од 130 милиони секоја година и ако профункционира ФФП гајле немаме.

П.С. Еве Руни гласал за Еванс за играч на сезоната, стварно не го бива.

Многу години сум се прашувал што после Фергусон,што ке биде со клубот и дали ке биде оној Манчестер кој го знаеме каков што е.
Се мислам дека после Фергусон Манчестер нема да биде тој што таков го знаеме со години онаа офазивна играа која ја играат скоро 20 години се тоа ке отиде во курац

После Фергусон клубот мислам дека ке го доживее истото што го доживеа ливерпул повеке од 20 години и слаба игра

После Фергусон денешниве фанови на Манчестер по 2-3 сезони ке се распраскаат во други клубови ке му го турат курот на клубот и нема да сакаат да го смислат...

Како и да е се додека е Ферги на клупата на Ман ке има титули кога ке го нема веке тогаш...

Многу години сум се прашувал што после Фергусон,што ке биде со клубот и дали ке биде оној Манчестер кој го знаеме каков што е.
Се мислам дека после Фергусон Манчестер нема да биде тој што таков го знаеме со години онаа офазивна играа која ја играат скоро 20 години се тоа ке отиде во курац

После Фергусон клубот мислам дека ке го доживее истото што го доживеа ливерпул повеке од 20 години и слаба игра

После Фергусон денешниве фанови на Манчестер по 2-3 сезони ке се распраскаат во други клубови ке му го турат курот на клубот и нема да сакаат да го смислат...

Како и да е се додека е Ферги на клупата на Ман ке има титули кога ке го нема веке тогаш...
Мисла на сезоната, дефинитивно.

Но Манчестер Јунајтед е многу, многу постабилен клуб од било кога и од било кој клуб пред 20 години, па и се до денес. Толкава империја е создадена во името на овој клуб, толку е голем што навистина е тешко да се случи тоа.

На тоа прашање и јас го барам одговорот што ќе биде со клубов како ќе стојат работите, мислам дека после Ферги ке има голема тепачка, понекогаш мислам на Солскер (кој мислам дека ќе се снајде) или на Гигс.Но сето тоа зависи од стручниот штаб на клубот Глејзерите ( ако останат до тогаш, што мислам дека не би било добро прават големи глупости) или некој друг.Незнам ама сакам Фергусон да се спреми за тоа сценарио.

Како тоа прават Глејзери глупости а пред нив иѓавме еден милион профит годишно, а сеа дури 130? Долгот веќе и да го нема, економски премногу напредна клубов, далеку е пред Барса и Реал на првото место. Барем не му се мешаат во штипките на САФ, што ќе каже тој, тоа е.

1. Многу години сум се прашувал што после Фергусон,што ке биде со клубот и дали ке биде оној Манчестер кој го знаеме каков што е.

2. Се мислам дека после Фергусон Манчестер нема да биде тој што таков го знаеме со години онаа офазивна играа која ја играат скоро 20 години се тоа ке отиде во курац

3. После Фергусон денешниве фанови на Манчестер по 2-3 сезони ке се распраскаат во други клубови ке му го турат курот на клубот и нема да сакаат да го смислат...

4. Како и да е се додека е Ферги на клупата на Ман ке има титули кога ке го нема веке тогаш...

1. После Фергусон клубот ќе добие тренер кој Ферги сам ќе го избере за свој наследник и за кој сум сигурен размислува некое време наназад. Дека ќе биде овој Манчестер што сега ние го знаеме, нема да биде, не од аспект на квалитет, туку новиот менаџер сигурно ќе има свои идеи и замисли во кој правец треба да се движи клубот и нормално ќе треба да му се даде слобода тие идеи да ги спроведе, сепак не сме Челзи нели...

2. Ако мислиш дека трудот на Фергусон ќе отиде во неповрат мислам дека се лажеш. Прво, стилот на игра на Манчестер Јунајтед бил и секогаш е на гол повеќе и на победа во секој дуел, тоа се вредности длабоко врежани во битието на овој клуб кои нема да бидат занемарени од никој менаџер. За тоа дали ќе бидеме како Ливерпул или не, ќе мора времето да покаже зошто не знаеме кој ќе е нов менаџер, не знаеме каква ќе ни биде состојбата со финансииите тогаш, ситуацијата на трансфер-пазарот, постојат доста предуслови кои треба да се земат во предвид за да се даде некаков заклучок, предуслови кои на нас моментално ни се непознати.

3. Искрено јас се надевам дека ќе се распрскаат и ќе му го свртат грбот на клубот. Подобро 30 милиони верни фанови кои ќе бидат со клубот во добро и лошо отколку 330 милиони глорихантери.

4. Кога Ферги ќе го нема на клупата на Јунајтед, најверојатно ќе седи во ложата на ОТ и ќе биде дел од директорскиот тим на Јунајтед, не се секирајте и кога Ферги ќе го напушти тренерското место тој ќе остане во клубот и ќе има увид и влијание во се ;)

^^Ilumious
Па поради тоа мислам малку и стивнаа акциите превземени против нив. Не знам зошто, но се ме тера дека англичаните ствараа медиумиска хајка против нив со цел да се наметне притисок и револт од навивачите кога тимот кога газеше се пред себе.

Инаку видете го кретенов што прави
292225_364663276925930_242352039157055_1005385_2140631235_n.jpg
:tapp::tapp::tapp:

Следна сезона САФ да направи се само да ја освоиме титулата со едно 20 разлика пред овие, стварно се напатени души.

Кажува Гил еве, ќе се троши летово на играчи, наредниве неколку недели ќе се потпише, имаме профит од 130 милиони секоја година и ако профункционира ФФП гајле немаме.

П.С. Еве Руни гласал за Еванс за играч на сезоната, стварно не го бива.
:O Не верувам, или грешно си слушнала или лошо си протолкувала. Еве на пример Баерн има од 1-5 милиони евра профит и задоволни се. Збориме за чист профит, со одземени трошоци за трансфери на играчи, тоа што останува на крај година. Некако многу ми се тие 130м, премногу.

Така да, мразам да го кажам ова.

Financial reports or it didn't happen. :icon_lol:

:O Не верувам, или грешно си слушнала или лошо си протолкувала. Еве на пример Баерн има од 1-5 милиони евра профит и задоволни се. Збориме за чист профит, со одземени трошоци за трансфери на играчи, тоа што останува на крај година. Некако многу ми се тие 130м, премногу.

Така да, мразам да го кажам ова.

Financial reports or it didn't happen. :icon_lol:
Сеа линк, почекај малце, јас ако лажам фактите не лажат :)

Тоа со 1 милион Баерн што прикажа профит е друго мислам нема врска со овој профит што го прикажува Утд. Ако беше тој тој профит на Баерн тогаш според ФФП Баерн ке може само 1 милион за трансфери да троши откако ќе се воведе?

http://www.deloitte.com/view/en_GB/.../5f1582819f145310VgnVCM1000001a56f00aRCRD.htm

Финансиските извештаи за секој квартал посебно ако сакаш ќе ти ги дадам деновиве пошо ми се во пц а тој е моментално на лечење :)

тоа е тоа Манчестер глеам имаат revenue за 2011 од 367 милиони евра , Хенес изјави пред некој ден дека Баерн ќе имаат над 350 милиони сигурно али уште не се знае точно разликата е само што Манчестер далеку зема повеќе на тв права од Баерн глеам од broadcast revenues 132 милиони за разплика од Баерн кој ќе има некаде околу 30-40 милиони ваљда

Тоа со 1 милион Баерн што прикажа профит е друго мислам нема врска со овој профит што го прикажува Утд. Ако беше тој тој профит на Баерн тогаш според ФФП Баерн ке може само 1 милион за трансфери да троши откако ќе се воведе?
Не разбираш, како мислиш друго? Профит е профит. Значи тој што го прикажавме незнам колку беше околу 1.5м евра е од кога од сите приходи таа година(Не сезона) ќе се одземат плати, рати за стадионот, СРЕДСТВА за ТРАНСФЕРИ, други трошоци. Тоа што ќе остане се оданочува и останува профитот по оданочување што е 1.5м евра кај нас. Незначи тоа дека догодина дека ќе имаш само 1.5м евра за трошење, тоа значи дека на крајот од годината се акумулираат 1.5м на салдото готовина и тие пари шо сакаш може да им прајш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom