Кој е Бог?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеист, колку и да му пишуваш, колку и да му зборуваш, колку и да му црташ зашто не разбираат, никогаш нема да разбираат. Со сила се прават дека не разбираат? Кој те создаде тебе човеку??????
Мајка ми и татко ми. Тебе Алах ли те роди?

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Без навреда, ама Куранот, како и сите други религиозни книги, пати од пристрасност создадена од луѓето. Не може да се потврди изворот и веродостојноста на податоците.
Куранот не е создаден од луѓе, туку Куранот е директен говор од Аллах. Ако беше создаден од луѓе би можеле многу луѓе да направат слична објава. Но неможат да направат. Во Куранот се кријат Чуда кој што денес научниците ги откриваат, а тоа уште кажано од пред 1400 год. Па како може да биде говор на човек? Атеист си и ти?
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:23 ---
Мајка ми и татко ми. Тебе Алах ли те роди?
Добро Ако идиме така Мајками и Таткоми, ќе дојдеме до Адем а.с/Адам. Создател кој го створил на Адам беше Бог кој го створи од Земја. Не мене ме роди Мајками. А Бог ме создаде.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:24 ---
Куранот не е создаден од луѓе, туку Куранот е директен говор од Аллах. Ако беше создаден од луѓе би можеле многу луѓе да направат слична објава. Но неможат да направат. Во Куранот се кријат Чуда кој што денес научниците ги откриваат, а тоа уште кажано од пред 1400 год. Па како може да биде говор на човек? Атеист си и ти?

Добро Ако идиме така Мајками и Таткоми, ќе дојдеме до Адем а.с/Адам. Создател кој го створил на Адам беше Бог кој го створи од Земја. Не мене ме роди Мајками. А Бог ме создаде.Бог не раѓа!!!
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:26 ---
Не, не сум атеист. Тоа беа само богови кои го создале светот, се разбита во соодветната митологија и во сопстеното време.
Извини уште еднаш те прашав дали си атеист не го видов коментаров. Па според тоа што го тврдиш дека го создале повеќе богови светов, ти исто така тврдиш дека Бог не е семоќен.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Добро Ако идиме така Мајками и Таткоми, ќе дојдеме до Адем а.с/Адам. Создател кој го створил на Адам беше Бог кој го створи од Земја. Не мене ме роди Мајками. А Бог ме создаде.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:24 ---
:pos: абе оди бегај, немаш врска, каков Адем, нема врска тоа, те лажат тебе.
Каков Атеист, мене шејтанот ме направил.

I

Iblis

Гостин
Куранот е пишано дело од човек. Истиот што го пишувал тврдел дека Бог му говорел/диктирал. Нема доказ дека Бог му говорел, само тврдењето на еден човек. Има доста слични "објави" направени. И не нема ни едно чудо кое денес се открива или е откриено, а да е запишано во Куранот, дури и да има тоа е базирано на набљудувања, па запишано на хартија.
Не сум атеист.

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
:pos: абе оди бегај, немаш врска, каков Адем, нема врска тоа, те лажат тебе.
Каков Атеист, мене шејтанот ме направил.
Тогаш остани со Шејтанот!

I

Iblis

Гостин
Извини уште еднаш те прашав дали си атеист не го видов коментаров. Па според тоа што го тврдиш дека го создале повеќе богови светов, ти исто така тврдиш дека Бог не е семоќен.
Нема потреба за извинување, ништо не е згрешено.
Не тврдам ништо такво, ни дека е светот создаден од повеќе богови, ни дека богови постојат. Само потенцирам дека луѓето сакаат приказни, сакаат да чувствуваат дека има нешто повеќе од она секојдневното, сакаат да се чувствуваат добро во врска со себе си, сакаат да мислат дека има некоја повисока цел во животот, се плашат од смртта и не сакаат тоа да е крајот, сакаат лесно да го опишат она што не го разбираат и го препишуваат истото на натприродни сили.

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Куранот е пишано дело од човек. Истиот што го пишувал тврдел дека Бог му говорел/диктирал. Нема доказ дека Бог му говорел, само тврдењето на еден човек. Има доста слични "објави" направени. И не нема ни едно чудо кое денес се открива или е откриено, а да е запишано во Куранот, дури и да има тоа е базирано на набљудувања, па запишано на хартија.
Не сум атеист.
Секој кој мисле дека Куранот не е Божји Говор тој сигурно ниту еден збор не би имал прочитано од куранот. Поради тоа што некои кој негираат дека Куранот не бил Божји Говор јас би им кажал дека тие личности кој говорат така навистина имаат огромна Омраза спрема Исламот и Муслиманите. Јас секој кој што го негира Куранот и има сомнеж во тоа му би препорачал нека почне да чита од самиот Куран со поголемо внимание па Ако сака Бог ке му се отворат очите и ке свати дека Куранот е Божји реч.

Аллах во Куранот вели: „А зошто тие не го проучуваат Куранот? Бидејќи, да е од некој друг, а не од Аллах, тие во него би нашле многу противречности!“ (4-Полавје, Ен-Ниса, 82цитат)

Исто така Аллах во Куранот вели: „А ако се сомневате во тоа што Сме му го објавиле на Својот роб, тогаш, донесете вие едно поглавје слично на тоа; повикувајте ги и божествата ваши, ако вистината ја зборувате.“ (2-Пофлавје, Ел-Бекара,23,цитат)

Тука гледаме дека Аллах наредува дека ако се сомневате во она што го објавил Бог-Аллах донесете едно поглавје слично на тоа што е во Куранот, затоа ние го прифачаме Куранот како Аллахов говор затоа што не може да се најде ниту едно поглавје слично на него. Затоа сепак треба тие што ја негираат Аллаховата книга да почнаат да ја читаат и да сватат дека таа е Аллахов говор и дека друго слично поглавје кое што се наоѓа во Куранот неможе да се сретне. Па затоа пак ке ви кажам немојте да обвинувате пред да претходно да прочитате она што сакате да го обвинувате.

Исто така Аллах во Куранот вели: „Затоа нека состават тие говор сличен на Куранот, ако ја зборуваат вистината!“ (52-Поглавје, Ет-Тур, 34 цитат)

Тука Аллах укажува дека за тие што ја негираат Аллаховата објава Куран нека состават некој дел сличен на тоа, тука Аллах укажува јасно дека Никој неможе да состави сличен говор како што е Неговиот-Аллаховиот говор, И овој цитат укажува дека Куранот е Аллахово говор, за сите со разум надарени ова треба да го прифатат и да не ги напаѓаат на муслиманите со неправди и омраза.

Еве едоно видео за Куранот има докази кој што денес Науката после објавата на Куранот ги открива!

--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:34 ---
А зш ти мислиш на друго место ќе одиш? Џенемот и тебе те чека, прашање е на време......
Тука одлучува Бог. Послушниот, оној кој го признава Бог за вог Господар и го Обожава на Бог-Аллах. Ако сака Бог ќе биде награден со Џеннет. Сите оне кој се спротиставуваат на Бог казната му е Џехеннем-Пекол!
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:36 ---
Нема потреба за извинување, ништо не е згрешено.
Не тврдам ништо такво, ни дека е светот создаден од повеќе богови, ни дека богови постојат. Само потенцирам дека луѓето сакаат приказни, сакаат да чувствуваат дека има нешто повеќе од она секојдневното, сакаат да се чувствуваат добро во врска со себе си, сакаат да мислат дека има некоја повисока цел во животот, се плашат од смртта и не сакаат тоа да е крајот, сакаат лесно да го опишат она што не го разбираат и го препишуваат истото на натприродни сили.
Добро, малце недоразбирање.

I

Iblis

Гостин
Сеа за друг пат, не цитирај труд, дело или книга,делови или во целост, како доказ за валидноста на истата. Создава проблеми со веродостојноста и истата се отфрла. Втора работа, видео на интернет, посебно youtube, секој може да направи и стави, повторно ист проблем се јавува.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тука одлучува Бог. Послушниот, оној кој го признава Бог за вог Господар и го Обожава на Бог-Аллах. Ако сака Бог ќе биде награден со Џеннет. Сите оне кој се спротиставуваат на Бог казната му е Џехеннем-Пекол!
Баш така, Џенем - Џехенем исто ти е, не ти гине.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Супер, ни кажа. Ајде сега назад в пештера...

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Сеа за друг пат, не цитирај труд, дело или книга,делови или во целост, како доказ за валидноста на истата. Создава проблеми со веродостојноста и истата се отфрла. Втора работа, видео на интернет, посебно youtube, секој може да направи и стави, повторно ист проблем се јавува.
Нема никакви проблеми, проблеми настануваат кога се тврди за некоја работа која што не е така. А поставените аргументи докажуваат обратното од вашето тврдење. Видеото е доказ, а во него исто така се наоѓа Аргументи од Куранот па сега нема никаква шпекулација, тие цитати се од 1400 год па ова сега во последниве години го научуваат. Сега негледам дека има некаков проблем, се јавува проблем кога се негира вистината.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:46 ---
Баш така, Џенем - Џехенем исто ти е, не ти гине.
Џехеннем или Џенем дали веруваш во оваа работа дека постои?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нема никакви проблеми, проблеми настануваат кога се тврди за некоја работа која што не е така. А поставените аргументи докажуваат обратното од вашето тврдење. Видеото е доказ, а во него исто така се наоѓа Аргументи од Куранот па сега нема никаква шпекулација, тие цитати се од 1400 год па ова сега во последниве години го научуваат. Сега негледам дека има некаков проблем, се јавува проблем кога се негира вистината.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:46 ---

Џехеннем или Џенем дали веруваш во оваа работа дека постои?
Прво не си достоен ТИ да ја знаеш вистината, не си ти бог. Ако постои само тој ја знае, ти не ја знаеш. Јас не знам што постои што не постои вклучително и тој пеколот, а не знаеш ни ти.

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Прво не си достоен ТИ да ја знаеш вистината, не си ти бог. Ако постои само тој ја знае, ти не ја знаеш. Јас не знам што постои што не постои вклучително и тој пеколот, а не знаеш ни ти.
Па објавено ти е во сите Божји книги, за Џеннет и Џехеннем. Па знаеме дека тие постојат. Па кога ми рече дека џеннемот и мене че ме чекал, сигурно веруваш во тоа дека постои. Па како можеш да му речеш на некој дека нешто че го чека ако не веруваш за истото дека постои??? Атеист колку и да се криеш и да кажуваш дека не веруваш знај дека ќе се сплеткаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom