Факти за #влијателните

• Креатор на темата Moon Child
  • Време на започнување

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
На сликата има и наша членка која ние овде сите ја почитуваме. Не би се исмевале во никој случај.
Ние не сме чурук луѓе, ние на Кајгана сме правеле милион акции од хуманитарни до големите протести пред Грчка амбасада. Мислам дека релано проценуваме што да поддржиме и што да прифатиме, бидејќи не сме политички обоени и финансирани од Сорос. Има и такви членови но ние ги препознаваме во првиот пост.
И мора да се научиме заедно да се бориме, од овој дуел што се појави на твитер јас мислам дека и двете страни ќе научат кое е најдоброто решение. Овде сепак не е мал бројот на активни членови, нашата поддршка може многу да помогне или да одмогне. Или сите ќе се бориме за вистиснките ствари или никој нема да спроведе било што и да замисли. Епа измерете и видете за што сте :)
Патем зошто ти не ја поддржа нашата акција?
Чурук мислев општо на македонскиот народ, а зошто не ја поддржав кажав уште во првиот пост. Премногу умрсено ми е се (не мислам на вашата акција, него на целиот случај со убиството). Ако почнам и за тоа да се објаснувам ептен ќе отиде темата кај што не треба, а неам намера тоа да го правам.

А ќе гледам да ве извадам на пиво сите и влијателни форумџии и влијателни твитерџии. ;)
--- надополнето: 13 мај 2012 во 22:36 ---
Не поддржуваат иницијатива за борбата со тие кои бараат слобода за осомничените за убиството на децата ама битно кењаат за мостот.Ако се случи убиство на некои нивни блиски и ако почнат кампања како нашата тогаш има да се однесувам како нив,ќе си бидам влијателен.
Друже се замараш со глупости. Не постојат влијателни. Тоа е мит. Постојат 2-3 кои ептен ги ценат и тоа е се. Се друго е заебанција.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Чурук мислев општо на македонскиот народ, а зошто не ја поддржав кажав уште во првиот пост. Премногу умрсено ми е се (не мислам на вашата акција, него на целиот случај со убиството). Ако почнам и за тоа да се објаснувам ептен ќе отиде темата кај што не треба, а неам намера тоа да го правам.

А ќе гледам да ве извадам на пиво сите и влијателни форумџии и влијателни твитерџии. ;)
Тоа е фер. Ако не поддржуваш, барем не одмогнувај, она што ти го правеше овие денови на Твитер. Еве јавна благодарност до тебе.
А за пивото ти е добра идеја, само без она влијателни форумџии, тој епитет се знае каде е залепен :) да дополна влијателни и кај нас е заебанција, не мислам дека стварно се влијателни, ете денес 30 души собраа, не е тоа влијателност :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.366
Поени од реакции
26.418
Колку само ништо не си разбрал од тоа што го пишав, ама ај. Двата протеста се пумпање кој треба да води кон екцес. Двата.

И немам намера веќе да се објаснувам.
Не бе друже, разбрав. Знам дека мислиш дека и двата се пумпање. Ама го споменуваш само вториот. Првиот го игнорираш. Бидејќи таму има луѓе што ги решаваат проблемите со куршум. Како што им направија на децата (иако, не можам да сфатам каков проблем им претставувале тие).

Е, за таквото лицемерие на „влијателните“ се зборува на темава. Тоа се потенцира. Се исмеваат со акции за ширење на вистината за убијци, имаат страв да споменат огромен општествен проблем, побогу тврдат дека во Македонија не постоеле радикални исламисти... Ама од друга страна не им е проблем да верглаат до 1001 и назад против незаштитена група на деца, да прават од нив терористи и најголема безбедносна закана во државава. И притоа, да се лутат зошто некој им ја исмевал акцијата за оградата. Па смешна е акцијата. Глупа сама по себе. Ограда од живи луѓе. :pos: Ама, без разлика на тоа, и да е издржана, треба да е јасно дека постојат луѓе во државава (и тоа огромно мнозинство) кои во моментов гледаат толку сериозен проблем, што глупата ограда изгледа како смешка за која не вреди да одделат ниту минута од нивното време.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Искрено ми е гајле за акцијава што ја направија. Се согласувам со Инглориус и неговиот последен пост, смешна е акцијава. Секоја акција треба да донесе некаков ефект, нивните акции се утепаа од носење ефекти во општествово. Дури и ПурплПума ја убедија дека проективе не чинат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не бе друже, разбрав. Знам дека мислиш дека и двата се пумпање. Ама го споменуваш само вториот. Првиот го игнорираш. Бидејќи таму има луѓе што ги решаваат проблемите со куршум. Како што им направија на децата (иако, не можам да сфатам каков проблем им претставувале тие).

Е, за таквото лицемерие на „влијателните“ се зборува на темава. Тоа се потенцира. Се исмеваат со акции за ширење на вистината за убијци, имаат страв да споменат огромен општествен проблем, побогу тврдат дека во Македонија не постоеле радикални исламисти... Ама од друга страна не им е проблем да верглаат до 1001 и назад против незаштитена група на деца, да прават од нив терористи и најголема безбедносна закана во државава. И притоа, да се лутат зошто некој им ја исмевал акцијата за оградата. Па смешна е акцијата. Глупа сама по себе. Ограда од живи луѓе. :pos: Ама, без разлика на тоа, и да е издржана, треба да е јасно дека постојат луѓе во државава (и тоа огромно мнозинство) кои во моментов гледаат толку сериозен проблем, што глупата ограда изгледа како смешка за која не вреди да одделат ниту минута од нивното време.
Точно, исто како што се смееја за тоа што ние што сме се возеле со проблематични автобуси сме имале проблеми. Пих, и јас се смеев додека се возев со 5ка и се ми изгледаше розево. Убаво рече Синистер, мислат дека соживотот е во Чаир и таму сонце од три страни грее.

Како што кажав, НЕ ИСМЕВАЈ, прави си што сакаш ама не мора да не правиш будали нас што гледаме такви работи со свои очи.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Тоа е фер. Ако не поддржуваш, барем не одмогнувај, она што ти го правеше овие денови на Твитер. Еве јавна благодарност до тебе.
А за пивото ти е добра идеја, само без она влијателни форумџии, тој епитет се знае каде е залепен :) да дополна влијателни и кај нас е заебанција, не мислам дека стварно се влијателни, ете денес 30 души собраа, не е тоа влијателност :)
Не издржа срце јуначко да не пецне на крај :P :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хахахх, сори Таруно ама јас на иста маса со некој што ме прави будала и слепа или па ми придодава такви лепенки како што напоменав - не, фала, пошо сум и јас дел од групата а таа беше етикетирана како таква.
Кој сака, нека повели.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Овој го мрзат сите влијателни а појма неам зашо.
Andrej Anchevski@Andrej_A
"КОја дебилна работа е ова твитер, не ми се верува дека некои цел ден седат на ова чудо" ~ браво #kajgana!
:facepalm:
Која иронија, он на 10 мин пишува глупости на твитер 10.662 tweets. :pos:
Е овој е тој:
Понеделник, 14 Мај 2012 14:52​

Група млади луѓе со лажни банкноти од по 100 евра кои пеат и играат, вчера на мостот кај „Холиден Ин“ го изразија својот како што самите викаат револт поради нерационалното трошење пари.

Младите кои пееја и играа наводно беа собрани кај мостот преку Твитер и Фејсбук, но кога подетално ќе се разгледаат учесниците на овој собир се поставува прашањето дали ова е уште една активност на организации блиски до Институтот Отворено општество.
Активисти на Плоштад Слобода и Распеани Скопјани, организации кои по своето делување во јавноста многупати беа означени како механизми кои служат за логистика и надополнување на политиките на СДСМ можеа да се забележат на собирот кој учесниците сакаа да го престават како спонтан.
Меѓу присутните активисти на собирот вчера можеше да се забележи Никола Наумоски, кој инаку е братучед на Радмила Шекеринска.

Тој заедно со Соња Исмаил, ќерка на Ѓунер Исмаил, се едни од основачите на Плоштад Слобода кои станаа препознатливи поради противењето на изградбата на Црква на плоштадот и оспорувањето на секоја градба од проектот Скопје 2014.

По ова се поставува прашањето дали ова се едни исти луѓе кои се вклучени во повеќе организации кои на директен или индиректен начин се доведуваат во корелација со СДСМ. Па така Наумоски е еден од основачите на Институтот Прогрес, заедно со Емилијан Станковиќ, Драган Тевдовски, Каролина Ристова – Астеруд, Александар Чеботарев....

Покрај активисти на Плоштад Слобода и Распеани Скопјани, на вчерашниот собир исто така можеше да се забележи и Андреј Анчевски, кој на јавноста и е од претходно познат како член на студентската иницијатива „Слободен индекс“.
Оваа организација остро се противеше на измените на законот за високо образование и организираше протести кои во медиумите и јавноста се отвори полемика дека се партиски инспирирани.

Андреј Анчевски исто така е присутен и на социјалните мрежи.

По ваквиот „спонтан“ собир, останува впечатокот дека ваквите фантом организации преставуваат алатка на политичките партии за креирање на јавното мислење. Нивното финансирање се уште е енигма за пошироката јавност. Но сепак јавноста се почесто ги препознава нивните активности и скриени намери.
Експертите сметаат дека активностите на ваквите организации се со краткотраен ефект. Она што вчера се случи најдобро покажува дека банкнотите од по стотина евра, се лажни пред камерите, но тие се вистинити за оние кои ги прават овие собири и завршуваат во нечии џебови!?
Извор: http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/70888-Koj-lepese-stotki-na-mostot-kaj-Holidej-In

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Andrej Anchevski @Andrej_A
Сите информации потребни за опстанок и духовна благосостојба во сељачка Македонија може да ги најдеме на#kajgana

#SpreadTheTruth Macedonian activist & blogger Andrej Anchevski blamed for not being Christian enough to exist, speak or protest in Macedonia

#SpreadTheTruth Evidence against him circulating in pro-government (every existing) media -http://kurir.mk/images/stories/2012/02/03/nova-and-500.jpg &http://kurir.mk/images/stories/2012/02/03/ance-500.jpg

Дефинитивно го имаат кајганџии чепнато негде кај што највеќе го боли, па не не вади од уста....

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Сите информации потребни за опстанок и духовна благосостојба во сељачка Македонија може да ги најдеме на#kajgana

#SpreadTheTruth Macedonian activist & blogger Andrej Anchevski blamed for not being Christian enough to exist, speak or protest in Macedonia

#SpreadTheTruth Evidence against him circulating in pro-government (every existing) media -http://kurir.mk/images/stories/2012/02/03/nova-and-500.jpg &http://kurir.mk/images/stories/2012/02/03/ance-500.jpg

Дефинитивно го имаат кајганџии чепнато негде кај што највеќе го боли, па не не вади од уста....
Али тоа капчето што му личи на плетен кондом му е најако..:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082

Простоќите мислат дека сме радикални христијани :facepalm:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
и да бе сеа муабетов е „убиството и протестите се местенка да се дигне тензија“... па од кај знаете, можда и барокнава ограда е да се дигне тензија.

Чудно е како ги вртите работите. Кога ви одговара, тогаш нешто е конспираси, заговор намерно направен за да има рандом последници, а кога нешто е против вашите ставови (или против ставовите на вашите „спонзори“) тогаш нема збор од конспираси и вие се буните против тоа.

Неможе бе мене некој да ме дрибла при здрав памет, ко што можам да ја хејтам владата, оти да не ги хејтам и оние кои за некои работи се и бетер од неа...

Kajgana Shop

На врв Bottom