Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Јас за само 5000 знам и сите вклучително и твојот, се створени од човекот.Бог е еден, нема повеќе богови!! Незнам јас колку богови познаваш ти?
Јас за само 5000 знам и сите вклучително и твојот, се створени од човекот.Бог е еден, нема повеќе богови!! Незнам јас колку богови познаваш ти?
Имињата колега, имињата.Јас за само 5000 знам и сите вклучително и твојот, се створени од човекот.
Науката пробува да ги докаже своите ставови, да ги модифицира ако се погрешни... Науката не се срами да каже дека погрешила и да смени став.I religioznoto i naucnoto i filozofskoto znaenje poadja od aksiomi stavovi koi ne mozat da se dokazat religijata vika Bog naukata vika energija i dvete ne gi dokazuvaat ovie poimi osven ete postoi nesto energija evidentnost i tolku.
Бог е Створителот а не створение!! Па како може бог да го створи некој кој што претходно Бог него го створил, зарем до толку не ти разбира умот или така се правиш?Јас за само 5000 знам и сите вклучително и твојот, се створени од човекот.
Изгледа тебе не ти разбира умот. Читај што кажувам. Секој бог досега од преку 5000 досега се створени од човекот, треба ли да ги броиме сите? еве барем во моментов што ми текнува, Нептун, Марс, Меркур, ..Зевс, Дионис, Посејдон, Тор, Один, Хел, Озирис, Ра, Хорус....Маниту, ...Митра.....Шива, Брама, Вишну, Буда, Кришна,...Перун, Триглав, Велес, ...Јахве, Ашера........... и така на број 5000 и кусур. Зошто па баш твојот е вистинит?Бог е Створителот а не створение!! Па како може бог да го створи некој кој што претходно Бог него го створил, зарем до толку не ти разбира умот или така се правиш?
Па мојот Бог е створител, а не створение како што наведе ти во примерот. Знаеме дека Вистински Бог е оној кој Створува а кој не е Створен. Знаеме дека Бог не е роден ниту пак ќе се роди. Знаеме дека Бог е Вистина. Знаеме дека Бог е Един и Единствен. Па Он е Аллах!Изгледа тебе не ти разбира умот. Читај што кажувам. Секој бог досега од преку 5000 досега се створени од човекот, треба ли да ги броиме сите? еве барем во моментов што ми текнува, Нептун, Марс, Меркур, ..Зевс, Дионис, Посејдон, Тор, Один, Хел, Озирис, Ра, Хорус....Маниту, ...Митра.....Шива, Брама, Вишну, Буда, Кришна,...Перун, Триглав, Велес, ...Јахве, Ашера........... и така на број 5000 и кусур. Зошто па баш твојот е вистинит?
Бог е и тоа како створение и тоа над 5000 пати.
Не постои таков кој створува, те лаже тоа книгичето, куранот. Таков бог не постои.Па мојот Бог е створител, а не створение како што наведе ти во примерот. Знаеме дека Вистински Бог е оној кој Створува а кој не е Створен. Знаеме дека Бог не е роден ниту пак ќе се роди. Знаеме дека Бог е Вистина. Знаеме дека Бог е Един и Единствен. Па Он е Аллах!
Па како тврдиш дека не створува, па што си ти, ете од кај тебе земи за пример, што е она што го гледаш околу себе? Знаеме кога во Куранот тоа е објавено, Аллахови зборови.Не постои таков кој створува, те лаже тоа книгичето, куранот. Таков бог не постои.
Велиш знаеш, од кај тоа знаеш? Си го видел ли?
Зборуваш за Род?Бог е Створителот а не створение!! Па како може бог да го створи некој кој што претходно Бог него го створил, зарем до толку не ти разбира умот или така се правиш?
Е сега со ова ми докажа. Она што го гледам е природа дечко. Алахови зборови како не, да не се симна на земја да го напише куранот?Па како тврдиш дека не створува, па што си ти, ете од кај тебе земи за пример, што е она што го гледаш околу себе? Знаеме кога во Куранот тоа е објавено, Аллахови зборови.
Атеист си? Не те разбирамЗборуваш за Род?
Се зезам, само знаеме сите дека Мбомбо го создал светов после болката во стомакот.
Пак се зезам, Нанабожо го создал постојниов свет, се разбира со малку помош.
хахаххах, пак те зезнав, веро јатно мислиш на П(и)тах, кој го создал светот со тоа што проговорил(за светот).
Без навреда, ама Куранот, како и сите други религиозни книги, пати од пристрасност создадена од луѓето. Не може да се потврди изворот и веродостојноста на податоците.Па како тврдиш дека не створува, па што си ти, ете од кај тебе земи за пример, што е она што го гледаш околу себе? Знаеме кога во Куранот тоа е објавено, Аллахови зборови.
Атеист, колку и да му пишуваш, колку и да му зборуваш, колку и да му црташ зашто не разбираат, никогаш нема да разбираат. Со сила се прават дека не разбираат? Кој те создаде тебе човеку??????Е сега со ова ми докажа. Она што го гледам е природа дечко. Алахови зборови како не, да не се симна на земја да го напише куранот?
Не, не сум атеист. Тоа беа само богови кои го создале светот, се разбита во соодветната митологија и во сопстеното време.Атеист си? Не те разбирам