Македонски пошти не знаат да го напишат името на сопствената земја - „Македонија“

• Креатор на темата Креатор на темата D_NazGUL
  • Време на започнување Време на започнување
D

D_NazGUL

Гостин
http://macedoniaonline.eu/content/view/20991/45/

Who is running the Macedonian postal service? The answer can be somewhat surprising... the people who are running the post office aren't able to spell the name of their own country. Firms have been plagued with literacy problems since 2001, when people from the mountains who have never attended school or had the opportunity to come face to face with the Macedonian alphabet were put in high positions in both Government and state run companies.

The latest example is brought to you once again from postal service who decided to come up with a project called "Macedonia in EU" in which stamps would be created depicting the various capitals around the EU. With a minor error, the name of the country is missing an "E". Not the project manager, the editor nor the graphics department caught this error. Then again, you'd have to speak Macedonian and be familiar with the alphabet to catch this error?

The manager behind this project is Nexhat Alija. Feel free to contact him at nexhat.alija@posta.com.mk tel: ++389 2 240 18 51 Fax:++389 2 240 18 47.

cyprus.jpg
marka11.jpg

Ги има ли некој видено овие маркици, вистина ли е ова. Статијава ми ја испратија роднини од Америка, чим стигнало до нив ...

Откога УЧК е на власт у пошти се дешаваат ствари kао:
- годишно пљачкање на поштанските комбиња со многу пари.
- стигнување на пратки, на кои е прешкртано Македонија, кај адресата и е пишано Ilirida.

затоа ова со маркиве не е чудна работа.

Да се радуваме затоа што сеуште не ставил директорот Republic Ilirida.(y)

Да се радуваме затоа што сеуште не ставил директорот Republic Ilirida.(y)
Наш е крив..

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ:
Номинална вредност
20 денари
Табак
9 марки
Запчење Чешласто
Димензии
40,2х30,2мм
Техника на печатење
oфсет
Мотив
Кипар, Никозија
Печатница Скенпоинт-Скопје
Ликовно Графичко решение
Л.Ж.Донев
Дата на издавање
4/9/2012
ФДЦ
5а/2012
----------------------------------------------
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ:
Номинална вредност
40 денари
Табак
9 марки
Запчење Чешласто
Димензии
40,2х30,2мм
Техника на печатење
oфсет
Мотив
Данска,Копенхаген
Ликовно Графичко решение
Л.Ж.Донев
Дата на издавање
4/9/2012
ФДЦ
5б/2012

-

Така е! Наш е крив!
Директорот Ал Завахири нема никаква врска со овие марки, може утре некој ќе испечати марки со Осама Бин Ладен, он нема да знае.:tapp:
Директорот треба да поднесе оставка како што прават во ЕУ. Сепак не е мала грешка..

Директорското место е на Албанците уште од времето на ДПА коа беше на власт.
Има многу работи да се кажат за албански пошти.
На пример, Зошто на никој не му е чудно како знакчето на македонски пошти е црвено црно?

На пример, Зошто на никој не му е чудно како знакчето на македонски пошти е црвено црно?
Може се навивачи на Вардар..

Како и да е ако упоште некогаш ја забележат грешката од МП нека ги повлечат сите поштенски марки од тој тип..

Отидов во маркетинг служба по работа, ме пречекаа неписмени со купена од педагошки диплома, кои не знаеа ни името да си го напишат, ме прашаа дали имам членска од дуи и фино лепо си се разделивме.
Ебати претпријатието.

http://macedoniaonline.eu/content/view/20991/45/

Who is running the Macedonian postal service? The answer can be somewhat surprising... the people who are running the post office aren't able to spell the name of their own country. Firms have been plagued with literacy problems since 2001, when people from the mountains who have never attended school or had the opportunity to come face to face with the Macedonian alphabet were put in high positions in both Government and state run companies.

The latest example is brought to you once again from postal service who decided to come up with a project called "Macedonia in EU" in which stamps would be created depicting the various capitals around the EU. With a minor error, the name of the country is missing an "E". Not the project manager, the editor nor the graphics department caught this error. Then again, you'd have to speak Macedonian and be familiar with the alphabet to catch this error?

The manager behind this project is Nexhat Alija. Feel free to contact him at nexhat.alija@posta.com.mk tel: ++389 2 240 18 51 Fax:++389 2 240 18 47.

cyprus.jpg
marka11.jpg

Ги има ли некој видено овие маркици, вистина ли е ова. Статијава ми ја испратија роднини од Америка, чим стигнало до нив ...

+ Danmark или Denmark ???

кои гревови ц ц цц ц....
не ми се верува ...

Наш е крив..

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ:
Номинална вредност
20 денари
Табак
9 марки
Запчење Чешласто
Димензии
40,2х30,2мм
Техника на печатење
oфсет
Мотив
Кипар, Никозија
Ликовно Графичко решение
Л.Ж.Донев
Дата на издавање
4/9/2012
ФДЦ
5а/2012
----------------------------------------------
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ:
Номинална вредност
40 денари
Табак
9 марки
Запчење Чешласто
Димензии
40,2х30,2мм
Техника на печатење
oфсет
Мотив
Данска,Копенхаген
Ликовно Графичко решение
Л.Ж.Донев
Дата на издавање
4/9/2012
ФДЦ
5б/2012

-
Moнтирана работа.Муџахединот го наместил!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom