#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Член од
11 мај 2012
Мислења
7
Поени од реакции
8
Mu komentirav i jas na Karl na prvata statija, ako se javat juznive i na vtorata let me know, nesto ne mi go otvara blogot sekoj pat. Izvinete za latinicata, na rabota ne mozam da stavam kirilica

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Колку сме со кратко памтење.

Заборвивме за ДЕМОЛИРАЊЕТО на црквата-споменик на Калето:

Што представува ДЕМОЛИРАЊЕ НА ЦРКВА?!

Сега пак се чудиме што се демонстрало под знамињата на исламскиот калифат, под знамето на џихадот и талибаните...Маските конечно паднааа...

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Колку сме со кратко памтење.

Заборвивме за ДЕМОЛИРАЊЕТО на црквата-споменик на Калето:

Што представува ДЕМОЛИРАЊЕ НА ЦРКВА?!

Сега пак се чудиме што се демонстрало под знамињата на исламскиот калифат, под знамето на џихадот и талибаните...Маските конечно паднааа...

Епа јас ќе дадам една сугестија....овие фраериве што знаат да прават видео, да го вметнат и овој настан! Уште подобро ќе се разјасни сликата за лепотанине!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Епа јас ќе дадам една сугестија....овие фраериве што знаат да прават видео, да го вметнат и овој настан! Уште подобро ќе се разјасни сликата за лепотанине!
Да ама ова не е директно поврзано со протестите .. барем нема докази де.
Ова може да се искористи за друго. Акцијата е само за протестите. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Не. Почнува малце по малце да функционира, далеку сме ние од вистинско функционирање.....

Последна истанца се судовите. Они ако не потфрлат значи дека функционира. Се сложувам дека треба бајаѓи апгрејт.

S

Shaman

Гостин
Дали ова значи дека Македонската држава конечно функционира?

http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/70865-Identifikuvani-del-od-nasilnite-protestanti
Мене ме нервира што сме толку зависно од медиумите.
Не лажат, парче не праат. Ни го вајаат јавното мислење како им одговара.
Не треба да прочитате за да мислите дека е така.
Ако не беше во медиум некој, никој немаше да поверува дека е така.
Ова што го пишува, одсекогаш било и ќе биде.
Еднаш ви кажав ај пак ќе повторам.
Си иаме проблеми со луѓе од страна. Ќе дојде некој од Косово
и оди после најди го. А овие што се од тука. Нема каде да бегаат.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Не. Почнува малце по малце да функционира, далеку сме ние од вистинско функционирање.....
Многу далеко сме, полицијата на Јанкулавска во сабота вечер, алфи од Куманово и Скопје приведувале деца ,девојчиња, постари за ништоо работа, девојчиња во несвест падале во диско, 10 души поминале со по неколку пендреци во глава, грб, ребра, 2-3 зажалиле и што искочиле таа вечер.
Битно на вести ако има нешто ќе биде извршена е рација во дискотеката на еден од уапсените во детонатор.#spreadthetruth
Ти ебам двојни стандарди што не отидат во тетово/гостивар така да прават.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Мене ме нервира што сме толку зависно од медиумите.
Не лажат, парче не праат. Ни го вајаат јавното мислење како им одговара.
Не треба да прочитате за да мислите дека е така.
Ако не беше во медиум некој, никој немаше да поверува дека е така.
Ова што го пишува, одсекогаш било и ќе биде.
Еднаш ви кажав ај пак ќе повторам.
Си иаме проблеми со луѓе од страна. Ќе дојде некој од Косово
и оди после најди го. А овие што се од тука. Нема каде да бегаат.

Колку се виновни медиумите толку и ние. По оваа информација би требало да го пратиме случајот и да ја видиме завршницата, а не да се задоволиме само со оваа информација. Оти од идентификација до завршница во суд има што да се следи.
Ако те разбрав добро мислиш дека лажат околу информацијава колку да го смират нашиот гнев?

S

Shaman

Гостин
Колку се виновни медиумите толку и ние. По оваа информација би требало да го пратиме случајот и да ја видиме завршницата, а не да се задоволиме само со оваа информација. Оти од идентификација до завршница во суд има што да се следи.
Ако те разбрав добро мислиш дека лажат околу информацијава колку да го смират нашиот гнев?
Не. Знам дека секогаш има обиди за идентификација на сторители на вакви глупости. МВР никогаш не дремело и да со глава гарантирам дека само така ви се чини. Затоа што 99% се зависни од вести и од рекла-казала. Тука е вината пак на МВР и на Обвинителство затоа што по завршување на процесот, треба да има некој механизам (може има) за овие случаи да бидат транспарентни и отворени за јавноста.
Значи на интернет нека го стаат со сликата или со снимката што праел, после од идентификација сликата и на крај пресудата. Само така ќе им затнат уста на луѓето. Точно дека многу им се прогледува низ прсти не викам не. Ама и за тоа што се казнува и завршува луѓето не знаат. Ем превентивно да делува на евентуални нарушители во иднина, ем да ја задоволи жедта за правда на пошироката јавност.

Кажи ми колку убаво ќе се чувствуваме сите, кога ќе можеш да отвориш на сајтот на Мин. за Правда и кликаш на табот, за пресуди, ги бараш по број и ОП... ете го Петко, Станко, Шукри, Азир што фрлаа со камења. Гледаш пресуда 6 месеци затвор или илјадници денари. Подруго ќе ти биде. Нема после да се чудите: еј абе зашо го собраа алфите, он мирен чоек беше. мирен, мирен ама скршил глава на тројца.

А не сега. нит се знае кој е пуштен, нит кој е казнет.

Kajgana Shop

На врв Bottom