Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.734
Поени од реакции
13.491
Passed down to you...

I need a fuckin` vacation.
.
.
.
.
See ya in three weeks.

So says Saladin....

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Драга.... Англиски фудбал.. Џеко... Агуеро... Сити... Шо да ти кажам друго?? Лудници. :pos:

К

Кики.

Гостин
Liebe,
Ich spreche Deutch sehr gut, aber... Ich hasse diese Sprache.
Драга, вака ми помина цел викенд, искрено ми се смачи од јазикот, ама се надевам дека утре на испит добро ќе го средам преводот. :(
Недела како недела - глупав ден, меланхоличен, нервозен, особено кога учам германски. :sick: Не можам да ти го доловам чувството на одвратност што го чувствувам кон јазикот ( на некои им е чудно, ама така е тоа после цел викенд поминат во преведување глупави договори и еден куп термини кои ги нема во речник).
Инаку, не знаев дека големината на стапалото се намалува со текот на времето - зарем треба да носам ист број чевли како внука ми - 34? Се надевам дека не. :confused:
И ај доста те замарам. Поздрав, еве ти една :

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
како што кажав , среќен ден денеска,
еве само што се вратив од работа, и да пишам за денес
ги видов и ги земав сите внуци да ги прошетам,
ама ај уз нив и ќерките искористива прошетка
па и тие нели се мој деца, да не ги делам сега.
А бидеиќи времето не беше баш сончево, решив да
прошетката биде поблиску. Прво малку во паркот оној
новиот во ново Лисиче со авиончето, а потоа
во најубавиот двор на било која црква во Македонија
т.с. православниот храм Св.Петар и Павле во село горно Лисиче
Прав среден парк,со фонтани, рекички,мостови, клупи секаде,чешмички
летниковци и мини З.О.О. најубавите пауни и една сорта галаби (марка)
Треба вака од време на време да ги посетуваме нашите православни храмови и манастири.И оној во Автокоманда Св. Архангел е многу убав, и
ете во центар е,ама е малку подзакриен (во студенскиот дом).
Убав ден, нема поголема радост,ден поминат со децата на моите деца.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983

!!!!!!
Редно време беше, по толку години гледање како селски клубови не победуваат, третолигашки играчи го носат светиот дрес. Конечно и ние да се израдуваме. Капнат сум, од работа од тафталиџе трчав до Градски само да ја осетам атмосферата,радоста. Оние 150-200 души што идевме лани кога бевме претпоследни, истите ги видов и сега во тоа спонтано собирање. Неописиво чувство.
Прославата тек сега започнува !!

ЕДИТ: Ја утнав темата ама нема врска..... :love:

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
draga rokam muzika maksimum po doma
neznam ni jas sto mi e ednostavno vesel sum
ne mi e gajle ni dali komsii ke razbudam ni niso
ednostavno vesel sum.....
dobra nok kajgi;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.123
Поени од реакции
75.047
Кајги и официјално сме шампиони на македонија.
Трофеј за сите оние кои низ сите овие 9 години агонија бевме со црвено-црната боја.
ОВА Е, ОВА е, ОВА Е ЦРВЕНО-ЦРНИОТ СВЕТ!

Лудило беше во Скопје вечерва, но само најава за конечната прослава на 23 мај на школка.

Пресреќен сум, немам зборови да ти опишам колку сум среќен :vozbud::love:

Еве ти ја два пати на иста страна :D

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Кајгана, иам милион обврски периодов. Немам време за ништо, а сакам да направам се. Комбинацијата од лудило работа, желбата за скитање, потребата од љубов, растргнувањето помеѓу 2 места ми создаваат хаос.
Сеа ке го гледам Blue Valentine, и се ми се чини дека ке се расплачам.
Згора на се, ми се плаче, а не сум у ПМС и страшно сакам да го гушнам некој. Оти ја има најпријатната прегратка на светот и најстраствениот бакнеж на сите времиња. И му кажав за малата Хелена од Кефалица. Да сам се заљубила. И није побего :) Јер неки људи уклуче мозак и знају да им је симпатија најбољи друг на свету.
И имам желба. Сакам да ми се реализира тоа со престојувањето :) Утре прво тоа ке помислам кога ке станам.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Драга,
коа не иде - не иде.
Ваљда утре ќе биде боље.
Добра ноќ.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
163
Поени од реакции
323
Драга, wish me luck! Ќе ми треба денеска многу среќа. Колоквиум на повидок.

S

Shaman

Гостин
Драга Кајгана,
Шаманот од денес е на заслужен одмор. После се што му се случи последниве месец дена, конечно може да го остави физичкиот свет позади себе и да му се посвети на духовниот. Ќе се паркира во Гази Баба помеѓу неговите тотеми и ќе го запали неговото специјално луле, кое ќе му помогне да падне во длабока медитација. Така задлабочен ќе го напушти своето тело и ќе почне да шета по светот, онаму каде што не бил до сега. А и конечно може ќе го начека некаде Бред Пит за да се послужи со неговото тело и да и го опне на Ангелина :sneaky:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Ако ме нема цел ден да знаеш дека ми се слошило по пат и не сум можела да ја издржам болката.. Да им се плукнам и на полагањата и на усните и се по список..
Заради тој скапан факултет ја здравјето си го изгубив, почнувам и десниот бубрег да го губам.. Ме кине болката, ама полагање си е полагање, како студент ја имам таа обврска да отидам и да ги исполнам белите листови... Ако не успеам, барем ќе знам дека сум се обидела..
Ај така.

anaxilea

MUFF CABBAGE
Член од
12 јануари 2009
Мислења
93
Поени од реакции
61
Dear
Сакам на сите кајганџии да им ги истискам бубуљиците.

Да не бидат ко пити со јаболко по матуриве.
Чекам мене некое да ми изникне да си го пукнам. Вака: ПУК!

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Драга К,

Некој претходно спомна дека сакал да му ја продаде душата на ѓаволот. Како човек кој верува во науката јас сакам една временска машина да се вратам во минатото и да ги средам проблемите кои ми ја уништуваат иднината.

Или не треба толку да гледам Doctor Who а?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom