Koa ќе влезеш во вакво нешто се мењаш за 360 степени, правиш се‘ за да регрутираш луѓе, зашто од тоа зависи прво дали ќе си ги повратиш парите, а второ колку ќе заработиш.
Пред некое време дома кај нас дојде некој познаник на татко ми, се запознале преку некој пријател, и овој му предложил нешто вакво, не Гемак aма нешто слично, некој начин за долгорочна заработка, осигурање, штедење, појма неам. И као ај кај вас ќе дојдам да ви објаснам детално, и татко ми ај ОК. Типов седеше едно 3 саата, објаснуваше, презентираше, моите му викаат не сме сеа у ситуација ова да го направиме (пошто нормално овој бараше кеш), али братов упорен, некои калкулации, хипотеки, кредити, вика: "Aко ја само да ви објаснам да си размислите, ќе ви се јавам пак", ова-она.. И едвај некако на крај си отиде, моите му рекоа праиме сеа нешто, очекуваме прилив на пари, па ќе се чуеме тогаш. Нормално само за да го откачат му рекоа така, мислеа ќе забораи.
После 6-7 месеци му ѕвони на татко ми мобилниот, и овој му се јавува, и му вика "Добар ден, како е, ајде среќен нека и е роденденот на вашата ќерка". Замислете, запамтил кога и Е РОДЕНДЕН НА СЕСТРА МИ!!
И баш на тој ден се јави, а пред тоа се немаа чуено, тогаш коа дојде дома кај нас и пред тоа едно два пати дали се имааат видено, типацов се јавува да честита роденден! Creeeeepy! И пак тука замарање, дали сте спремни сега, да дојдам да се видиме за тоа што зборевме, има некои новости во системот, бла бла, и татко ми пак се заеба со цел да испадне учтив, му рече сеа имам некоја работа, дај летоска да се чуеме...
Ако ве замараат вакви луѓе, пријатели, познаници, не е битно, без разлика на се‘ одречно и јасно кажете
НЕ, зашто ако се колебате или глумите учтивост крвта ќе ви ја испијат!