Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Каде да најдам Нетворк контролер драјвери, ПЦИ СИмп Комуникејшн ... за тошиба сателит Л750-1PW
What is a PCI Simple Communications Controller?

You may find that when installing a “Clean” version of the Windows 7 operating system that this device remains as an Unknown Device in Device Manager.

PCI Simple Communications Controller is part of Intel(R) AMT Management Engine Interface and is related to networking on your computer; for further information on AMT technology click here.

To install this go to www.mytoshiba.com.au/support/downloads and download and install the Intel(R) AMT Management Engine Interface drivers for the Vista operating system (this will also work in Windows 7).
-------------------------
Укратко прво Chipset драјвери па после ова Intel Management Engine Interface

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
-Ми се случува скоро секој ден веќе да ми се укочи компијутерот и морам да правам рестарт, што може да зеза?

-Кога ќе играм некоја игра наедаш се појавува црн екран и одма се враќа во нормала. Ова беше вака и на предходниот Windows..?!
Иначе Win7 користам.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
-Ми се случува скоро секој ден веќе да ми се укочи компијутерот и морам да правам рестарт, што може да зеза?

-Кога ќе играм некоја игра наедаш се појавува црн екран и одма се враќа во нормала. Ова беше вака и на предходниот Windows..?!
Иначе Win7 користам.
Прво земи си CCleaner и исчисти го компјутерот. Ако го има истиот проблем со кочењето пробај да дознаеш кога кочи. На пример кога ќе ти закочи приметувај на кои програми ти кочи. Можеш исто така да отвориш Task Manager и да провериш за некои сумљиви процеси.

Инаку она за игрите што викаш... Тоа е до графичката или пак има некој софтвер што и прави проблем. Да не не ти работи некој кулер провери. Ако ти е постар компјутерот пази, затоа што немаат автоматско исклучување на прегревање, па може за 25-30 минути да го испече рамот кога е оптеретен. Ако има други проблеми пиши, ќе најдеме решение. ;)

Член од
7 февруари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
12
nekoe chare za mene? sam mi se isklucuva (ne restartira) koga gledam nekoe video ili koga igram nekoja igra , a onaka da si stoi uklucen bez da se raboti nisto na nego ili samo na net ili nekoi mali programi nema gajle! ovoj problem e otkako mu staviv hdd 500giga i win 7 prtethodno (hdd 320 i xp) nemase nikakov problem? eve sto konfiguracija imam : processor: amd athlon 64 x2 dual core processor 4000+ 2.1 ghz ram 2.00gb 32 bit operating sistem

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
nekoe chare za mene? sam mi se isklucuva (ne restartira) koga gledam nekoe video ili koga igram nekoja igra , a onaka da si stoi uklucen bez da se raboti nisto na nego ili samo na net ili nekoi mali programi nema gajle! ovoj problem e otkako mu staviv hdd 500giga i win 7 prtethodno (hdd 320 i xp) nemase nikakov problem? eve sto konfiguracija imam : processor: amd athlon 64 x2 dual core processor 4000+ 2.1 ghz ram 2.00gb 32 bit operating sistem
Имаш Bad Sectors на HDD.

Член од
7 февруари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
12
a zatoa chare nekoe ili.... posto ne se razbiram mnogu mnogu

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
H

HoT IcE

Гостин
Си го избришав My Documents по грешка, и тоа со shift+delete, има начин да го вратам?
Бидејќи таму ми се фајлвоите од ФИФА од кариера, кој ќе игра пак од почеток.
Untitled.jpg

Член од
30 јануари 2009
Мислења
491
Поени од реакции
439
Си го избришав My Documents по грешка, и тоа со shift+delete, има начин да го вратам?
Бидејќи таму ми се фајлвоите од ФИФА од кариера, кој ќе игра пак од почеток.
Прегледај го приврзокот 43266
Пробај со EASEUS Data Recovery Wizard Professional мене ми има вратено фајлови и после форматирање ;)

H

HoT IcE

Гостин
Џабе, пробав со тој програм и пак нејќеше.
Мене цел фолдер My Documents ми фали, дури го рестартирав и компјутерот за да се врати и пак нејќеше, реков да пуштам ФИФА да наместам сетинзи и креира нов фолдер, и ФИФА нејќеше да се пушти, се гасеше.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.788
Поени од реакции
8.209
Имам еден голем проблем кој денеска ми се случи наеднаш сите програми не ми ги отвара т.е кога уклучувам било која програма или игра ми излегува вака
и а и иконите сите ми се без слика вака
(небитно дали е shortcut) и премногу ова ме нервира сега незнам дали е вирус или што е :mad:

Ќе ве замолам за помош кој знае и се разбира нека помогне што е можно побрзо да го опраам ова

Иначе јас користам Windows 7

S

Sagan

Гостин
Иако одамна не користам Window$, според ова што си го пишал, најверојатно си го преименувал или преместил фолдерот каде ти се инсталирани програмите.

Избриши ги шорткатите, влези во фолдерот каде си инсталирал и направи нови.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.788
Поени од реакции
8.209
ама мене не само шорткатите туку и сите програми и игри кој не ми се шорткати ми се вакви

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ако не си го решил проблемот сеуште ПП. Инаку вирус те начекал.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.788
Поени од реакции
8.209
како се нервирам со ова ,а баш денеска некои програми ми беа потребни :(

Kajgana Shop

На врв Bottom