pain_killer
Invictus
- Член од
- 27 јули 2007
- Мислења
- 4.539
- Поени од реакции
- 2.229
Кога ќе ја тепаме пак литванија ќе имаме и кворум за на протести да остане некоа илјада ![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Точно е тоа дека се потполно исти и едните(кои себеси си се нарекуваат некаква десница) и другите(кои себеси си се нарекуваат некаква левица) ........... ама владеењето им е доста слично, всушност јас лично и негледам некои разлики од владеењето на оние претходните до 2006 и од владеењето на овие сегашниве од 2006 па навака ...... горе-доле исти се работите и проблемите во државава, се знае дваесет години наназад економијата е лоша т.е. невработеноста е стар проблем и кој и да дојде на власт, овој проблем не попушта .......... исто така две децении наназад имаме одвреме-навреме по некој меѓу-етнички инцидент/криза и.т.н. така да според мене неможе да се рече дека едните се подобри, а другите се полоши, исти се. Моментално сум 26 и досега откако станав полнолетен имам гласано на сите изборни циклуси, првпат гласав на референдумот при крајот на 2004 год. кој беше против новата територијална поделба(децентрализацијата), но референдумот за жал пропадна, а знаеме и зашто, тогашната власт успеа да го излаже народот да не излегува на референдумот, сигурно се сеќавате како велеа: некои прашања не заслужуваат одговор ..... инаку со бојкотирање на избори ништо не се добива, напротив треба што помасовно излегување на избори, а и подобро е да излезете да си го обавите своето право на глас, бидејќи доколку не излезете да гласате се е можно, можно е и некој друг да гласа во ваше име, баш поради ваквите прљави работи што сите знаеме дека се случуваат две децении наназад, јас обавезно секогаш излегувам да гласам.Е за кој друг треба да заокружам коа знам дека и тие немат никакви шанси ..и пази за Македонија збореме , според мене сите до една се исти , до сега ниедна не ме убедила во спротивно ..
И јас имам проблеми, ама тие проблеми покушавам да ги решам на избори, немам време за учество во партии, но и тоа е добар начин да се подобри ситуацијата.Ја не сфаќам како можеш да ги бранеш сегашните партии ?!
Ја не сум против системот , против партиите сум , против луѓето кои го осакатија овој народ кои молат ко курви за гласови пред избори за кога ќе бидат изгласани да ги ебам и државните пари и народот !!
Немам проблем со повеќепартиски систем , имам проблем со сегашните гомна !!
Не викам дека не излавам да гласам , излезам , ама ќе заокружам за кој сакам да гласам , а не да го дадам гласот за некој шо мислам дека не го заслужува. Сега мислам дека Џенгис Кан заслужува глас од мене , сметам дека повеќе може да направе за МК отколку сегашната политичка понуда.Точно е тоа дека се потполно исти и едните(кои себеси си се нарекуваат некаква десница) и другите(кои себеси си се нарекуваат некаква левица) ........... ама владеењето им е доста слично, всушност јас лично и негледам некои разлики од владеењето на оние претходните до 2006 и од владеењето на овие сегашниве од 2006 па навака ...... горе-доле исти се работите и проблемите во државава, се знае дваесет години наназад економијата е лоша т.е. невработеноста е стар проблем и кој и да дојде на власт, овој проблем не попушта .......... исто така две децении наназад имаме одвреме-навреме по некој меѓу-етнички инцидент/криза и.т.н. така да според мене неможе да се рече дека едните се подобри, а другите се полоши, исти се. Моментално сум 26 и досега откако станав полнолетен имам гласано на сите изборни циклуси, првпат гласав на референдумот при крајот на 2004 год. кој беше против новата територијална поделба(децентрализацијата), но референдумот за жал пропадна, а знаеме и зашто, тогашната власт успеа да го излаже народот да не излегува на референдумот, сигурно се сеќавате како велеа: некои прашања не заслужуваат одговор ..... инаку со бојкотирање на избори ништо не се добива, напротив треба што помасовно излегување на избори, а и подобро е да излезете да си го обавите своето право на глас, бидејќи доколку не излезете да гласате се е можно, можно е и некој друг да гласа во ваше име, баш поради ваквите прљави работи што сите знаеме дека се случуваат две децении наназад, јас обавезно секогаш излегувам да гласам.
Не е. Барем сега за сега.Мислам дека додека чекаме на нови опции потребна е и реформа во самите партии, бори се против системот од внатре. Е сега колку е тоа можно не знам затоа што не сум бил во ниедна партија...
Ти си знаеш најдобро, основно демократско право на секој поединец е самиот да си одлучи за кого ќе гласа на избори, исто така лично право на секого е самиот да си одлучи за која полит.опција ќе се определи(левица, десница, центар...)да биде, без разлика дали член, симпатизер или само гласач !Не викам дека не излавам да гласам , излезам , ама ќе заокружам за кој сакам да гласам , а не да го дадам гласот за некој шо мислам дека не го заслужува. Сега мислам дека Џенгис Кан заслужува глас од мене , сметам дека повеќе може да направе за МК отколку сегашната политичка понуда.
Ти си знаеш најдобро, основно демократско право на секој поединец е самиот да си одлучи за кого ќе гласа на избори, исто така лично право на секого е самиот да си одлучи за која полит.опција ќе се определи(левица, десница, центар...)да биде, без разлика дали член, симпатизер или само гласач !
Но бојкотирањето е најлоша работа, лично познавам повеќемина кои цел живот бојкотираат избори, ниеднаш не излегле да гласаат во последниве една-две децении, а потоа цело време кукаат и плачат како тоа политичарите и партиите за ку* не ги бивало, затоа велам и тие неопределените и бојкотирачите нека излезат да гласаат, вака ем не гласаат за никого, а после се најбучни со плачење и кукање !
Без разлика на тие глупости ова не го оправдувам. Да трчаш по жена која е предумирање и се бори за корка леб со ваков лешперски народ е жално.Изволте : http://ohrid1.com/makedoniјa/golem-јunak-makedonets-so-skriena-fatsa-trcha-da-tepa-zhena
Голем јунак Македонец, со скриена фаца трча да тепа жена
Вчера мирно беше , а ?
Ја се надевам дека следнио пат коа овие лепотаните ќе се симнат од планините и ќе „протестират“, наште новинари ќе излезат у голем број , и наместо камења , главите да им ги погоде проектил од 7.62 mm калибар , нешто со нашите планинци го обожават да го користат !!Новинари ИДЕТЕ у К*РАЦ!
Многу ми е криво што сум болен и два месеци не можам да излезам како што треба од дома, а многу ми се идеше на протестов денес... Ама како што гледам секој ден се помалце и помалце желба имам да останам и да се борам за оваа држава! Од такви продадени копилиња ми се гади, не можам да поверувам со кого го делам воздухов.. Се надевам на оние протитутки од новинари кој даваат шупак на тој кој што ќе им даде повеќе пари еден ден и ќе цркнат од нив, да се дават во нив!!!!!![]()
zaso site i se ulizuvate na leandraНи најмалку. Член сум на партија.
Но после моронските коњи, ангели и огради немам намера такво нешто да изгласам (освен ако не променат нешто наредниве 3 години).
А за друга опција немам намера да гласам. Та бетер.
Сигурно ќе излезам на гласање, не сакам некој во мое име да гласа.
И ќе гласам за Леандра, да знаеш.
--- надополнето: 12 мај 2012 во 19:18 ---
Ако Кајгана гласа така, има да ги здрмаме овие горе![]()