Пристигна Златниот Ангел "Факелоносец"

S

Sagan

Гостин
Овие изгледа ептен не мислат да останат у земјава кога други ќе дојдат на власт.
300.000 невработени има во држава со едвај милион работоспособни.
Колку работни места ќе се отвореа со пола милијарда евра потрошени на задоволување на нечии лични фетиши?

Скопје не е Париз, ама и Париз не бил изграден за 4 години!

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Што симболизира спомеников?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Пошто е единствен тип каде половиот орган е покажан на мегдан, ова слободно може да симболизира курташачење. Или пак нешо посимболично: Видите, не ми можете нишо, бесмртен сум.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Попаметно ќе му биди некој затвор да изградат, од корен, така посовремен, за попријатен да му биди престојот таму во иднина.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Просто неверојатен призор се коњиве, а во заднина ангелот....

S

Sagan

Гостин
Факелоносецот е нашиот Пастир, разголен, оти не го крие сопственото лудило од народот.
Во раката носи запален факел, светлината со која го препородува народот.
Над него, избеганите коњи од кочијата на св. Илија (Хелиос, како сакате), расчистуваат пат по кој се симнува лично Хера со венец во раце да му оддаде почит на првиот.

Тоа ќе да е :icon_lol: не слушајте што збори авторот...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Преместено во Архитектура.

К

Кики.

Гостин
Се плашам да помислам која ќе биде следната „брилијантна“ идеја на владава, а и на „авторите“...:cautious:

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
ааааа, значи ова е за бездомнициве, демек ангел чувар ќе им биде додека спијат по клупите во жена парк, а ова коњиве сигурно сигурно за гозба ќе им бидат. па уште и позлатени, ќе лижат за устите да им се позлатат.
а факелот...да ги топли во ладните зимски ноќи.
СВАШТА, што ли е наредна глупост и лудост????????

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Па дефинитивно би имало многу повеќе смисла отколку ангелов.
Не ми смета ангелот, коњите ми немаат смисла ама ај кој ме прашува мене. Него идејата за ангелот е копија од статуата во Мексико сити, само овде со двете раце ја има фатено круната или како и да се вика тој детал.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Пер, ни ангел, ни коњи, ни шмизла.
Според организираноста и повеќе пати активноста на форумџииве, поише Кајгана заслужува статуа него било каков коњ или ангел.
Јас викам да превземеме иницијатива
--- надополнето: 12 мај 2012 во 14:42 ---
Знам што фали! На овие од Емагаре, магарето да им го стаат на плоштад (не мора позлатено де).
Колку што тие имаат ругано Грци, никој во земјава.

Kajgana Shop

На врв Bottom