ова за протест ти го рачунаш,2000 во Скопје,200 во Тетово,200 во Куманово,97 Кичево и 18 во СтругаИ сега што заклучивме после денешните протести? Потребни се утрешните протести или не?
Што е битно колку луѓе имало, кога е нанесена штета и повредени се луѓе?ова за протест ти го рачунаш,2000 во Скопје,200 во Тетово,200 во Куманово,97 Кичево и 18 во Струга
тогаш излези ти сам на протест и тоа е исто како да излегле 10 000 луѓеШто е битно колку луѓе имало, кога е нанесена штета и повредени се луѓе?
Мене искрено не ми е релевантно колку луѓе имало, штом истите тие нанеле штета и повредиле луѓе.
Не ме сфати што сакам да кажам.тогаш излези ти сам на протест и тоа е исто како да излегле 10 000 луѓе
Далеку од тоа дека советувам но на пример ланските немири и преврат во Тунис започнаа кога еден млад трговец во знак на протест се самозапали. Деновите подоцна следуваа масовни протести низ цел Тунис кои го променија целиот систем.тогаш излези ти сам на протест и тоа е исто како да излегле 10 000 луѓе
Кој Железарец си ти, не знам, ама ако дознаам, ќе те пљукнам.ма шо ги ебеш бе утре идеме сите !!!
--- надополнето: 11 мај 2012 во 16:20 ---
Ајде бе до кога ќе ги трпиме утре сите пред влада во 13:00
не е така едноставно, самозапалувањето не смени ништо, туку западот за веќе скроената судбина го искористи моментот, и да не беше самозапалувањето на трговецот, ќе беше пример убиството на некој турист или хотелиер, или самоубиството на некоја родилка.треба на сите да ни биде јасно, она што ни го скроил западот, милум или силум ќе се оствари.демоНкратија, каква бе црна западна демократија, само не лажат сите како овчичкиДалеку од тоа дека советувам но на пример ланските немири и преврат во Тунис започнаа кога еден млад трговец во знак на протест се самозапали. Деновите подоцна следуваа масовни протести низ цел Тунис кои го променија целиот систем.
Па тоа е поентата, не е секогаш бројноста во прашање иако секкако што побројни поголем ефект, битно е протестот да го изразува мислењето на луѓето. А јас мислам дека нема Македонец што не му е преку глава од барањата, уцените и заканите на Албанците и од нивниот радикализам.не е така едноставно, самозапалувањето не смени ништо, туку западот за веќе скроената судбина го искористи моментот, и да не беше самозапалувањето на трговецот, ќе беше пример убиството на некој турист или хотелиер, или самоубиството на некоја родилка.