Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Z

zmej gorjanin

Гостин
Прегледај го приврзокот 43177
Ептен се хардкор значи :)
Само не ми е јасно што прават овде, на сите возила ова го направија, вртеа нешто над ретровизорите, дали закачуваа нешто, лепеа, врска немам..
А ако ме пушти газдава, ќе пробам од протестот да сликнам нешто..
Протестов и на плоштад ќе биде? :confused: Дека и јас работам тука, а колегиве денеска правеа муабет кога ќе бил, дали до 4 или после 4.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Да ти кажам ама НАЈИСКРЕНО, јас кога неам активности, си гледам филмови, си играм WoW. Некогаш маваме PES или FIFA зависи за што сме расположени. Ова се се работи до 12 саат зашто после идеме на ручек и откако ќе степаш 3-4 ладни пива за ставаш во фотеља и така до 4 ипол. И да не забораам задолжително е кога се враќаш од работа, на секој по пат што ќе го сретнеш да му збориш како си се здробил од работа денес на терен.
ех тоа е од одделот на слабаците, појаките оддели се фалат како здробиле некој осомничен :) не си во собчињата на алфите какви муабети паѓаат пола се измислени ама сепак интересни да убиеш саат време после стануваат напорни :)
--- надополнето: 11 мај 2012 во 13:47 ---
Протестов и на плоштад ќе биде? :confused: Дека и јас работам тука, а колегиве денеска правеа муабет кога ќе бил, дали до 4 или после 4.
полицијата е таму затоа што веројатно како минатиот пат ќе им дозволи само до влада да одат, преку плоштад и кај собрание не. Затоа стојат кај пошта т.е. кај раскрсницата за да ги вратат назад да не преминуваат натака...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Мене од оваа матна фотографија ми се чини дека мрежата на шофершајбната ја ставааат.

Вртеа над ретровизорите нешто бе ....... ХАХАХАХАХА
Се згазивме на работа од смеење.
Епа лаик сум за такви работи, убаво шо сум ве насмеала :icon_lol: Ама стварно беа смешни, синхронизирани беа ептен во вртењето :icon_lol:
Врска немам, беа повеќе џандари прееска, сега се помалце, ќе тргаат накај мостот изгледа.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
според албанските медиуми веќе има 5000 луѓе иако јас не верувам кои се движат накај бит пазар. Демонстрантите држат пароли Стоп за Сопот 2, Не сме терористи и Никола е терорист.

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Започна протестот од Јајапашината џамија

Протестот пред Јајапашината џамија започна. Околу 500 собрани верници од џамијата кои излегоа од петочната молитва со пароли "Сопот 2" и "Муслиманите не се терористи", ги почнаа протестите за како што велат "стопирање на монтираните политички процеси".
Според соопштението кое им го поделија на новинарите, протестите се организираат за на сите граѓани на Македонија, но и на меѓународната јавност да им се даде до знаење за последните случувања.
Во соопштението се вели дека искрено ја споделуваат болката на семејствата на младите убиени Македонци и бараат убијците да бидат изведени пред лицето на правдата.
- Протестираме за навредите што ги упати Владата на Македонија кон албанскиот народ со муслиманска вероисповед. Навредувајќи ги нивните верски чуства и газејќи го достоинството на нашите неправедно уапсени сестри - се вели во соопштението на демонстрантите.
Велат дека најостро реагираат на обидот на Владата да исценира монтиран политички протест. Дека станува збор за монтиран процес, според демонстрантите, се повикуваат на поранешните случаи како "Сопот", "Арачиново", "Раштански Лозја".
Демонстрантите велат дека се згрозени од албанските политички партии, односно дека заменикот министер на МВР Џељал Бајрами и портпаролот на ДУИ Бујар Османи ги легитимирале навредите врз албанскиот народ.
Апелираат до меѓународната јавност, ОБСЕ, САД, ЕУ, Турција Албанија и Косово да инсистираат да се формира независна истражна комисија од меѓународни експерти за да се расветли судбината на уапсените во акцијата "Монструм".
Демонстрантите се движат кон центарот на градот. Повторно е присутна иконографијата од претходниот протест - aлбанското национално знаме, исламското знаме, постојано извикувајќи "Алах е голем", "Јанкуловска е радикаланa христијанка", и постојано скандирајќи УЧК.

izvor: http://dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=CC7F08616527884DA4E9AA1B64EA2D37

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Пред само 5-6 минути почна протестот на неколку стотини Албанци и некои муслимани од други националности пред џамијата Јаја Паша во Скопје.

Во групата засега се се одвива мирно, со повремени извици, а масата од неколку стотини луѓе предмалку тргна полека по булеварот кај Бит Пазар кон Основен суд Скопје 1. Меѓу транспарентите што се носат има различни - од „Муслиманите не се терористи“ и „Сопот 2“ до „УЧК“, „Етничка Албанија“, „Никола Терорист“, како и „Министерката Јанкулоска е радикална христијанка“. Се носат и знамиња на Саудијска Арабија.

За нови информации за протестот на поворката од пред Јаја Паша, Плусинфо ќе информира кога ќе има нови информации.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.565
постојано скандирајќи УЧК

Класичен протест...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Се знае ли како е во другите градови...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
да не има нешо live stream од некои медиуми ?

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
500 луѓе се или има повеќе?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Сеа да му оди овде Јанкуловска радикалниот христијанин и да ги крени сите во вис како што се насобрани. Ќе го спаси човештвото, а и ќе и опростам што не се бричи..

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
помалку се.

--- надополнето: 11 мај 2012 во 14:02 ---
Дознаваме дека во Тетово се собрала многу мала група граѓани на закажаните протести и сега веќе се разотишле, а во Струга протестот се уште не е почнат.

Kajgana Shop

На врв Bottom