Ограда од 1.000.000 евра

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
А бе да се мочам во тоа оградата, планот е да банкротира Европа и нормално ние мора да држиме чекор со тоа што е тренд во Европа, затоа што таму и природно сме припаѓале.
Друго шо не е јасно?

А бе да се мочам во тоа оградата, планот е да банкротира Европа и нормално ние мора да држиме чекор со тоа што е тренд во Европа, затоа што таму и природно сме припаѓале.
Друго шо не е јасно?

Мене не ми е јасно шо ќе праат со испраните пари. Дал во гроб ќе ги носат, или по пример на Велија, планинарски домови ќе градат.

И по пат, тоа што имаш повеќе години од мене, и што си се зачленил кога биле опозиција, не ти дава за право да одиш против оние кои пристапиле подоцна.
А ако веќе правиме муабет, кој е од кога, јас не сум ни цела година.

Пума е пример за бранот тазе вмровци ...

Имам скоро 23, не сум толку постар и неам ништо против само од твојте постови одма се позна дека си од тие што ги набројав. Џабе ќе убедуваш идеали, ова она тоа ти е вистината.

Кој рече дека има еднаквост? Тоа е утопистичко сфаќање. Исто како и твоето - за идентитетот. Не ја знаеш цената на сиромаштијата. Тоа е нешто што никому не го посакувам. Поготово онаа безизлената.

Скопје како административен, културен и образовен центар нормално дека ќе има поголема фреквентност на движење ин/аут од другите градови, но не го мешај тоа со туристички центар, Скопје никако не е туристички центар.
Не би рекол јас ако бирам да носам турист порадо би го донесол во Скопје околку во Охрид Скопје има највеќе да понуди од било кој град во Македонија.

Во моментот кога ќе помислиш дека ограда од 1.000.000 евра е битна за зачувувањето на твојот идентитетот, сериозно треба да се подразмислиш што не е во ред со тебе.

Имам скоро 23, не сум толку постар и неам ништо против само од твојте постови одма се позна дека си од тие што ги набројав. Џабе ќе убедуваш идеали, ова она тоа ти е вистината.

По кој пост го позна тоа? Искрено, знам од каде тие сликата за тие што ги наброја, и јас го мислам истото. Затоа и ги избегнувам. Ама ниту сум дел од нив, ниту имам намера да бидам. И криво ми е кога ми ја лепат таа етикета. Тешко дека некој што ме познава приватно би можел да ми залепи етикета таква, или да ме обвини за ,,вработување со книшка,,. Посебно не би имал право да ми збори за богатство и сиромаштија, работам од 16 години, не затоа што ми било убаво.
Ама ако, реков - хејтерс гона хејт. Што можам друго.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 15:41 ---
Кој рече дека има еднаквост? Тоа е утопистичко сфаќање. Исто како и твоето - за идентитетот. Не ја знаеш цената на сиромаштијата. Тоа е нешто што никому не го посакувам. Поготово онаа безизлената.

Но ни под разно нема да ме натераш ,,да поштедам,, некого само затоа што не му се допаѓа тоа што го зборувам. Ни мене не ми се допаѓаат ,,оние другите,, на форумов, па не ги тролам и немам намера да ги тролам. Го почитувам нивно мислење.
А моето мислење е еднакво важно како и сечие туѓо овде.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 15:41 ---
Во моментот кога ќе помислиш дека ограда од 1.000.000 евра е битна за зачувувањето на твојот идентитетот, сериозно треба да се подразмислиш што не е во ред со тебе.

Дали тоа некаде го кажав? Ако го кажав цитирај.

Не би рекол јас ако бирам да носам турист порадо би го донесол во Скопје околку во Охрид Скопје има највеќе да понуди од било кој град во Македонија.
Можеби си во прави, и тоа е најголемиот проблем.
Имаме толкави потенцијали за хит туристики дестинации и повторно Скопје, кој е светлосни години поназад од останатите главни градови во регионот има најмногу да понуди.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 15:44 ---
Друго шо не е јасно?
Планот е сегашнава влада да се спрема за промена на власт.
И исто како Љупчо што направи, да се испокраде што повеќе, да се задолжи државата што повеќе, да се направат што поголеми буџетски дупки за следната влада да му ја мисли како да не извади од гомната.

Тогаш си се зачленил во периодот кога беше истово раководство и истиве денешни идеали.
крајот на 2004та ко што се сеќам го немаше Мијалков да раководи со сите одлуки, економистот Ставревски , туку Никола Груевски кој тогаш не беше кукла со која раководи Мијалков, Филип Петровски, Антонио Милошевски кој полека се повлекува...

Дали тоа некаде го кажав? Ако го кажав цитирај.
Епа што друго е направено за да се зачува идентитетот освен огради и коњи?
Аналогијата е многу јасна ако сакаш да ја согледаш. Ти за жал не сакаш.

крајот на 2004та ко што се сеќам го немаше Мијалков да раководи со сите одлуки, економистот Ставревски , туку Никола Груевски кој тогаш не беше кукла со која раководи Мијалков, Филип Петровски, Антонио Милошевски кој полека се повлекува...
Ако мислиш дека ова што го напиша е точно, тогаш не си знаел ништо за партијата во која се зачленуваш. :) Сите што ги наброја беа таму, повлекувањето на Милошовски е плус, барем според мене.

Можеби си во прави, и тоа е најголемиот проблем.
Имаме толкави потенцијали за хит туристики дестинации и повторно Скопје, кој е светлосни години поназад од останатите главни градови во регионот има најмногу да понуди.
Не дека е лошо што се гради Скопје но е погрешно само Скопје да се форсира има многу други места каде треба да се вложува...Инаку на темата едно милионче е многу за ограда според сите стандарди. Но, за жал тоа е можеби најдобрата инвестиција во буџетот се друго е проебување пари од денес за утре и ништо нема да остане од останатите буџетски трошења.

Епа што друго е направено за да се зачува идентитетот освен огради и коњи?
Аналогијата е многу јасна ако сакаш да ја согледаш. Ти за жал не сакаш.

Ајде добро. Нека биде.
Само - да имав јас личен ќар (како што тврдите) од било која партија, тешко дека ќе дремев на Кајгана. Поверојатно е дека ќе си ја прчев некаде. Нема везе.
И онака немам намера повеќе да коментирам.

СЕКОЈ има право на глас, и лично право е како ќе го искористи.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 15:56 ---

Те молам. Што бидна со овој, кажи ни во кратки црти ;)

Што да правиме коа се извртуваат муабетите кон идентитет, овие вака оние онака...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom