Ограда од 1.000.000 евра

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
Немојте ќе ви се молам, како тоа се запнавте со лоши коментари, па ова ќе биде ограда со вметнати фолклорни елементи, знаете ли вие што значи тоа?
Башка сигурно не можете да ја разберете уметноста подобро од авторот на делото, кој воедно е веќе автор на два од лавовите на мостот.
А и за парички што се секирте, ќе се најдат...па сега ќе почнат да казнуваат и за воздухот што го дишеме и ќе се присоберат парички, ќе има дури и за канелабрите и цвекенцата :vozbud:
И да, ќе заборавев РЕСПЕКТ тато Коце, идејава ти е за секоја пофалба :sick:
АБРЕ МАКЕДОНЧЕ ГЛУПОООО, ТРПИ СИ И ЌУТИ СИ, нека те шиша кој како сака, за општо добро не за друго :place: :place: :place: :place: :place:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Пак ќе кажам дека требаше разубавување на Скопје ама со РЕАЛНИ цени, се е тоа супер огради, коњи, кобили ама цените им се страшни!

И мене ми треба кола ама не купувам ферари туку фиеста, секој колку му е чергата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
IgorChete Dee_Jay
Добро, свесни ли сте дека си имате работа со партиски функционер/алатка на владата/член без објективно мислење? Тоа ти е исто као во подфорумот религија да се закачите со верници. За жал на ваквиве сеуште им се може - власт ја има таа моќ дури и арогантно да настапуваат.
PurplePuma За доброто на државата, те молам поштеди не` нас што имаме објективно мислење да си го кжауваме истото. Ми збориш за кафулиња, легачења по истите.... Знаеш ли кои се најзастапени гости таму? Луѓе кои работат во администрацијата. После тоа... Знаеш ли дека со ова што го кажуваш и не е правата слика? правата слика за жал ќе ја видиме за 5-10 години откако ќе го исплатуваме секој ебан денар од ваквиве дебилни проекти кои, освен естетско, немаат никакво друго значење. Да ми зачуваат идентитет? Глуп изговор.
Коа сме кај туризмот и таквите ствари... Знаеш ли колку чини еден нов современ воз? Знаеш ли колку чинеше Триумфалната капија? Нов автопат? Железничка линија? Трамвај?
Си била некад во странство и да видиш каков е пристапот во секое ебано село? Те молам поштеди не` нас од изговор за 10000 м2 тематски парк каде сите стилови се помешани.

(за состојбата на болниците, училиштата прво градежно потоа и како систем, да не зборам).
Саладин, никаде не одобрив огради од милион денари, ниту златни коњи. Така што, нема да ти дозволам, ни тебе, ни никому да ми извртува зборови. Вашата реалност не е сечија реалност. Реалноста на просјакот не е иста со твојата реалност. Реалноста на БЦ и НГ очигледно се разликуваат.
Кажувајте си што сакате, и јас ќе го правам истото. Пак ќе повторам - идентитетот ми е пред се, и пред моите лични придобивки. Не терам никого да мисли како мене, ниту да се согласува со мене.
Во двете можни опции кои ги имаме за гласање, за жал, најголемиот дел од луѓето се обични паразити. Таму се не за да сработат нешто, туку заради да ќарат нешто за себе. Од такви ликови се оградувам и немам ништо со нив.
И да, сум била повеќе од еднаш во странство. Само не се лажи дека ,,во странство,, ружи цветаат. Цветаа, вистина. Повеќе на просечниот Словенец малку му се 1200 евра плата (просечна е толку). Животот секаде поскапе. И немој да не споредуваш со ,,странство,,. Додека во странство градеа држави, ние се боревме против Турци, Срби, Бугари.
И за 20 години, се што направија, направија од немање поим како да водат држава, и едните, и другите.
Само толку ние си ја водиме државата, до пред 20 години, некако, поинаку беше.

И нема НИКОЈ да ми каже како јас да се чувствувам према име или идентитет кое е значаен дел од мојот ЛИЧЕН идентитет и од мојата ЛИЧНА слика за себе. Јас сум Пума, Македонка, а потоа сум се друго. И директорка, и социјален случај, и мајка, и сестра, и братучедка, и сопруга....

И на крајот, ако бараш да не ја коментирам твојата реалност, немој ни ти мојата. Не знаеш што ме довело до ставови какви што имам, до определба каква што имам, и до надеж каква што имам.
Секој има право на глас и посакувам секој да си го искористи најдобро што знае.
Јас го правам тоа, без да се мешам во ставовите или гласањето на другите.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:20 ---
Пак ќе кажам дека требаше разубавување на Скопје ама со РЕАЛНИ цени, се е тоа супер огради, коњи, кобили ама цените им се страшни!

И мене ми треба кола ама не купувам ферари туку фиеста, секој колку му е чергата.
Коњи, бродови, волови, крави и шахисти ич не требаа.
Да ги немаше нив (и уште неколку глупости) се ќе беше супер.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:24 ---
Добро, свесна ли си какви глупости тропаш.
Свесна си дека ‘другите‘ биле 12 години на парламентарна власт и 13 години на претседателска власт, и тоа во многу полоши услови од сега, и не го смениле името ниту продале идентитетот.

И да, испран ти е мозокот, и тоа дебело.
Изгледа и тебе, јбг ;)
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:25 ---
Абе на вас партиските тролови и вреќа со :гомце: да би постават на сред плоштад вие ќе кажете дека тоа е надреална барокна уметност што вреди милион и пол евра.
После тоа и ќе ги изедете :гомце: за да ни покажете на нас неверниците колку се битни за националниот идентитет и гордост.
Богами, за ликови како тебе, не :гомце:, треба вц во неокласичен стил, со доста длабока јама. Иначе нема да те собере.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:28 ---
Заеби, не и е дојден денот. Не дека гласала за името, туку од штабот маалски и имаат ветено вработување.

Изгледа оградата ќе биди жива од врби, па си крева на цена.Дел од коментарите за проектот на интернет:
Како ќе успеат да ме вработат онаму кај што јас сакам, не знам. Мора да се многу влијателни ;)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Има се, може се... :facepalm:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Добро, свесна ли си какви глупости тропаш.
Свесна си дека ‘другите‘ биле 12 години на парламентарна власт и 13 години на претседателска власт, и тоа во многу полоши услови од сега, и не го смениле името ниту продале идентитетот.

И да, испран ти е мозокот, и тоа дебело.

П.С. Потсети ме кога станавме ФИРОМ?!
Ах, да... Грците криви ни беа. Секогаш некој друг ни е крив, таман работа некад сами да сме си криви.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Излези де низ Скопје, прошетај ;) Кој од кој понакитен, попијан, или се трезни на кафенце на кеј, поново време Ленинова е ,,битниот дел,,. Студенти повеќе од работни места (факултетот кошта пари), полни дискотеки, туристички агенции работат без престан...
...мрморци виткаат чоколади на секои 5 метри. Абе милина.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464
Саладин, никаде не одобрив огради од милион денари, ниту златни коњи. Така што, нема да ти дозволам, ни тебе, ни никому да ми извртува зборови. Вашата реалност не е сечија реалност. Реалноста на просјакот не е иста со твојата реалност. Реалноста на БЦ и НГ очигледно се разликуваат.
Кажувајте си што сакате, и јас ќе го правам истото. Пак ќе повторам - идентитетот ми е пред се, и пред моите лични придобивки. Не терам никого да мисли како мене, ниту да се согласува со мене.
Во двете можни опции кои ги имаме за гласање, за жал, најголемиот дел од луѓето се обични паразити. Таму се не за да сработат нешто, туку заради да ќарат нешто за себе. Од такви ликови се оградувам и немам ништо со нив.
И да, сум била повеќе од еднаш во странство. Само не се лажи дека ,,во странство,, ружи цветаат. Цветаа, вистина. Повеќе на просечниот Словенец малку му се 1200 евра плата (просечна е толку). Животот секаде поскапе. И немој да не споредуваш со ,,странство,,. Додека во странство градеа држави, ние се боревме против Турци, Срби, Бугари.
И за 20 години, се што направија, направија од немање поим како да водат држава, и едните, и другите.
Само толку ние си ја водиме државата, до пред 20 години, некако, поинаку беше.

И нема НИКОЈ да ми каже како јас да се чувствувам према име или идентитет кое е значаен дел од мојот ЛИЧЕН идентитет и од мојата ЛИЧНА слика за себе. Јас сум Пума, Македонка, а потоа сум се друго. И директорка, и социјален случај, и мајка, и сестра, и братучедка, и сопруга....

И на крајот, ако бараш да не ја коментирам твојата реалност, немој ни ти мојата. Не знаеш што ме довело до ставови какви што имам, до определба каква што имам, и до надеж каква што имам.
Секој има право на глас и посакувам секој да си го искористи најдобро што знае.
Јас го правам тоа, без да се мешам во ставовите или гласањето на другите.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:20 ---

Коњи, бродови, волови, крави и шахисти ич не требаа.
Да ги немаше нив (и уште неколку глупости) се ќе беше супер.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:24 ---

Изгледа и тебе, јбг ;)
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:25 ---

Богами, за ликови како тебе, не :гомце:, треба вц во неокласичен стил, со доста длабока јама. Иначе нема да те собере.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:28 ---

Како ќе успеат да ме вработат онаму кај што јас сакам, не знам. Мора да се многу влијателни ;)
Изгледа превише наивно гледаш на работиве.

Мразам да се повтарам. Ти ги прочитав претходните мислења... Изговор ти е нешто као фабрики немало да ни ја оправи ситуацијата... Во ред, можда нема. Но еве да речеме сакаш туризам. Кој туризам ќе го воведеш во 10000 м2? кој? Башка како ќе стигнеш до тие 10000м2? Кои патишта? која инфраструктура? Башка (недајбоже) се деси сообраќајка на некој странец... кај ќе го пратиш? за домашни услови уште повеќе да не отварам муабет. знаеш дека триумфалната капија чинеше 9 милиони, така? знаеш дека со тоа може да се купат 2 сосема солидни воза? Или пак 3 трамваи? Знаеш ли дека со изградбата на Археолошкиот музеј (30 мил) ќе можеше цела возна инфраструктура да се оправи? Башка да не зборуваме во која состојба ни се патиштата. Селски туризам? освен врз самар на магаре релација Прилеп - Мариово. Никако друкчие. И за крај знаеш ли дека сеуште не започнало она што се вика исплата на проектов? Коа ќе започне, врати се и кажи ми како ќе изгледа животов тука. Ама наскоро ќе биде. А кога ќе биде, ќе се случи неизбежното. Се` само поради неколку споменици. неколку градби со сомнителен квалитет на 10000 м2.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
...мрморци виткаат чоколади на секои 5 метри. Абе милина.
Со такви дискриминатори како тебе, немам ни намера да дискутирам. Поздрав, секое добро.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Изгледа превише наивно гледаш на работиве.

Мразам да се повтарам. Ти ги прочитав претходните мислења... Изговор ти е нешто као фабрики немало да ни ја оправи ситуацијата... Во ред, можда нема. Но еве да речеме сакаш туризам. Кој туризам ќе го воведеш во 10000 м2? кој? Башка како ќе стигнеш до тие 10000м2? Кои патишта? која инфраструктура? Башка (недајбоже) се деси сообраќајка на некој странец... кај ќе го пратиш? за домашни услови уште повеќе да не отварам муабет. знаеш дека триумфалната капија чинеше 9 милиони, така? знаеш дека со тоа може да се купат 2 сосема солидни воза? Или пак 3 трамваи? Знаеш ли дека со изградбата на Археолошкиот музеј (30 мил) ќе можеше цела возна инфраструктура да се оправи? Башка да не зборуваме во која состојба ни се патиштата. Селски туризам? освен врз самар на магаре релација Прилеп - Мариово. Никако друкчие. И за крај знаеш ли дека сеуште не започнало она што се вика исплата на проектов? Коа ќе започне, врати се и кажи ми како ќе изгледа животов тука. Ама наскоро ќе биде. А кога ќе биде, ќе се случи неизбежното. Се` само поради неколку споменици. неколку градби со сомнителен квалитет на 10000 м2.

Изгледа ти само си се фатил за Скопје2014. Само тоа ти е проблем?
И пак ќе се повторам, за СЕ ќе имаше пари, да не се направеа ОДРЕДЕНИ непотребни работи, во никој случај не мислам дека целиот проект е промашај. Одделни негови делови - да.
И јас пре би ги искористила парите за лобирање, отколку за возови, автопати итн.
Различно гледаме на работите. И очигледно, различни приоритети имаме.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
од најефтина земале, Македонците заслужууваат од 30.000.000 евра ограда а не некоја фушерајска од 1.000.000
И повеке! Милијарда нека бидат, зошто да не!
Патриотска раса е ова или што! Нека се знае чија раса јаде мрсно, ова, милионско железо де.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Да се надеваме дека еден ден ќе има ревизија од некоја друга власт на потрошените пари и се надевам дека ќе го применат методот "спектакуларно апсење"

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Да се надеваме дека еден ден ќе има ревизија од некоја друга власт на потрошените пари и се надевам дека ќе го применат методот "спектакуларно апсење"
Џабе, ‘патриотите‘ ќе избегаат во Благоевград.
П.С. Потсети ме кога станавме ФИРОМ?!
Ах, да... Грците криви ни беа. Секогаш некој друг ни е крив, таман работа некад сами да сме си криви.
Потсети ме како ФИРОМ ни го наруши идентитетот?
А, да, кога и да отидеш во странство те нарекуваат поранешна југословенска македонка. :tapp:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464
Изгледа ти само си се фатил за Скопје2014. Само тоа ти е проблем?
И пак ќе се повторам, за СЕ ќе имаше пари, да не се направеа ОДРЕДЕНИ непотребни работи, во никој случај не мислам дека целиот проект е промашај. Одделни негови делови - да.
И јас пре би ги искористила парите за лобирање, отколку за возови, автопати итн.
Различно гледаме на работите. И очигледно, различни приоритети имаме.
Лобирање? дообро. Прв пример ти е грчка. Ама тоа е. Коа сакаме да имитираме нек имитираме до крај.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Џабе, ‘патриотите‘ ќе избегаат во Благоевград.

Потсети ме како ФИРОМ ни го наруши идентитетот?
А, да, кога и да отидеш во странство те нарекуваат поранешна југословенска македонка. :tapp:
Ај иди плачи во штаб. Што да ти кажам друго?
Кога разговарам со лик што нема проблем со ФИРОМ... и јас будала.

Kajgana Shop

На врв Bottom