Саладин, никаде не одобрив огради од милион денари, ниту златни коњи. Така што, нема да ти дозволам, ни тебе, ни никому да ми извртува зборови. Вашата реалност не е сечија реалност. Реалноста на просјакот не е иста со твојата реалност. Реалноста на БЦ и НГ очигледно се разликуваат.
Кажувајте си што сакате, и јас ќе го правам истото. Пак ќе повторам - идентитетот ми е пред се, и пред моите лични придобивки. Не терам никого да мисли како мене, ниту да се согласува со мене.
Во двете можни опции кои ги имаме за гласање, за жал, најголемиот дел од луѓето се обични паразити. Таму се не за да сработат нешто, туку заради да ќарат нешто за себе. Од такви ликови се оградувам и немам ништо со нив.
И да, сум била повеќе од еднаш во странство. Само не се лажи дека ,,во странство,, ружи цветаат. Цветаа, вистина. Повеќе на просечниот Словенец малку му се 1200 евра плата (просечна е толку). Животот секаде поскапе. И немој да не споредуваш со ,,странство,,. Додека во странство градеа држави, ние се боревме против Турци, Срби, Бугари.
И за 20 години, се што направија, направија од немање поим како да водат држава, и едните, и другите.
Само толку ние си ја водиме државата, до пред 20 години, некако, поинаку беше.
И нема НИКОЈ да ми каже како јас да се чувствувам према име или идентитет кое е значаен дел од мојот ЛИЧЕН идентитет и од мојата ЛИЧНА слика за себе. Јас сум Пума, Македонка, а потоа сум се друго. И директорка, и социјален случај, и мајка, и сестра, и братучедка, и сопруга....
И на крајот, ако бараш да не ја коментирам твојата реалност, немој ни ти мојата. Не знаеш што ме довело до ставови какви што имам, до определба каква што имам, и до надеж каква што имам.
Секој има право на глас и посакувам секој да си го искористи најдобро што знае.
Јас го правам тоа, без да се мешам во ставовите или гласањето на другите.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:20 ---
Коњи, бродови, волови, крави и шахисти ич не требаа.
Да ги немаше нив (и уште неколку глупости) се ќе беше супер.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:24 ---
Изгледа и тебе, јбг
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:25 ---
Богами, за ликови како тебе, не
, треба вц во неокласичен стил, со доста длабока јама. Иначе нема да те собере.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 14:28 ---
Како ќе успеат да ме вработат онаму кај што јас сакам, не знам. Мора да се многу влијателни