Ограда од 1.000.000 евра

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Само колку за илустрација, со 2.2 милиони евра се купуа трамвај - ракета. Само кој ли да му мисли бе.
Немора трамвај...иако ни е премногу потребен (барем во главниот град) со тие пари знаеш ли колку работни места можат да се отворат,или да не претерам 4 до 5 дома за бездомници да се отворат...или да купат некоја медицинска опрема,реконструираат патишта..ама убаво рече..кој да му ја мисли.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Озбилно мислите дека оградата стварно ќе чини милион и кусур евра !? Ќе ја купат оградата за 200.000, остатокот ќе го исперат, како и се до сеа...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Бев многу за коа излезе проектот Скопје 2014 а и сега го поддржувам ама ова што се случува во позадина е катастрофално. Да одат со реални цени и место 1м да платат 10к-20к евра ќе се сложам и ќе ги поддржам, ама да ме ебат во здарв мозок НЕ!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Бев многу за коа излезе проектот Скопје 2014 а и сега го поддржувам ама ова што се случува во позадина е катастрофално. Да одат со реални цени и место 1м да платат 10к-20к евра ќе се сложам и ќе ги поддржам, ама да ме ебат во здарв мозок НЕ!
Исто. Бев за али ова е претерано.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Сеедно Грците ќе пукнат од мака немаат пари во буџет, а ние акаме огради од 1 000 000 евра..:vozbud:

После ќе кукаме како нив.. :/ Се е убаво додека трае.. ЈБГ!

I

Iblis

Гостин
Кој курац, километар автопат може да се направи за тие пари(до душа само едната лента) :mad:
--- надополнето: 9 мај 2012 во 21:09 ---
Сеедно Грците ќе пукнат од мака немаат пари во буџет, а ние акаме огради од 1 000 000 евра..:vozbud:

После ќе кукаме како нив.. :/ Се е убаво додека трае.. ЈБГ!
Дај боже да е златна,кога ќе ја гребам со клучевите, ќе знам дека сум ќар!!!

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Дај боже да е златна,кога ќе ја гребам со клучевите, ќе знам дека сум ќар!!!
Чекај и камери и обезбедување ќе има на нејзе.. :D И за тоа плус мани од буџет!

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
„Вработените од Охис втор ден по ред се собраа на протест, овојпат блокирајќи го влезот во фабриката. Гневни и разочарани што сe уште немаат плата, неколку часа не дозволуваа никој од раководството да влезе во Охис. Директорите не се појавија, а од Владата веќе им кажаа дека нема пари за нивните плати. Тие за утре најавуваат нов протест пред Владата.

- Побаравме од премиерот 30 милиони денари кои се доволни да се исплатат декемвриска, јануарска и февруарска плата.“

Со милион еура (60 милиони денари) можат да се исплатат 6 цели плати за фирма од 1000+ вработени.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Марк Зукенберг за Е! изјави дека својата нова вила која ќе ја купи со парите кои ќе ги заработи со излезот на Фејсбук на берза ќе ја украси со ограда од ни помалце ни повеќе туку 1 МИЛИОН евра!

Ах грешка...

Новата ограда на мостот кај „Холидеј Ин“ ќе ја платиме еден милион евра!

Да да...
Со тие пари нека си го огради(заштити) фејсбукот да не му го бутнат. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom