Предлог за серии и кратки рецензии

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Одамна сакам некаде да ја начекам Џејн од Breaking Bad, и ете ја, во нова серија. До сега е излезена една епизода и онака, колку од 20 минути вкупно, не можам да кажам многу. Само дека првата епизода беше добра и замислата им е интересна, па ќе видиме понатаму. Серијата се вика Don't Trust the B**** in Apartment 23.
Глуми и во Missing.
Драма:)eek:), според ИМДБ. Има и доста акција во неа. Серијава е нова, доста е интересна(бар за мене), во која Ашли Џад и Шон Бин се CIA married couple и имаат син. Филмот почнува со сцена околу 2002 година, се случува екплозија во која наводно умира Paul Winstone(Шон Бин). После серијата се префла 10 години подоцна, во денешно време. Синот кој е израснат оди во Рим на студии, каде е киднапиран. Becca Winstone(Ешли Џад) оди во Рим да го бара својот син откако нема да може да го одбие една недела. Што и како се дешава понатаму, симнете ја и видете. До сега се излезени 5 епизоди. Дејствието се случува најмногу низ Европа, како Рим, Париз, Прага итн.
Премиера имаше четврток навечер, но некои од епизодите се појави по торенти неколку дена порано од предвидената премиера.
„Џејн“ во серијава има улога на CIA агент кој оперира низ Европа.

Во серијава, покрај неа се и Ешли Џад, Шон Бин, Клиф К'ртис(ваљда вака е), Адријано Џанини(некој Италијанец), Кит Карадин(Френк Ленди - Декстер) и тако даље.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
^ Ја видов серијата на АXN ама не знаев дека глуми таму. Серијата се' уште не сум ја гледал бидејќи во последно време ми се собраа само мистерии.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Потикнат после гледање True Blood

Ангел
http://www.imdb.com/title/tt0162065/

Серијава се случува околу згодите и незгодите на вампирот со душа кој после неколку вековно дивеење и крвополевање фрлена му е клетва од Цига....Ром заради убиство на најубавата ќерка од кланот на Ѓуптинот. Тој се обидува да се искупи за гревовите постигнати со цел за да стане човек. Основа детективска фирма во Лос Анџелес со цел да помогне на беспомошните а после станува директор (не прашувајте) на адвокатска фирма а еден од вработените му е зелен демон кој преку пеење на луѓето им ги открива намерите(реков да не прашувате).

За тие што не ги изгубив кај детективската фирма и кои продолжија да читаат, серијава во целина не е ремек дело во никој случај(иако има одредени епизоди за кои би се изјаснил дека се) но тоа го надокнадува со тоа што е феноменално забавна. Ликовите се така добро создадени и ''кроени'' низ целата серија што лесно ке се поврзете со нив, кога нешто лошо ке им се случи и вие ке сочуствувате со нив што е ретко за една fantasy серија(поправо беше до пред едно 6 години ретко, nevermind). Жанрот варира од епизода до епизода, некогаш е комедија друг пат трагедија, од готички хорор лесно доаѓа до мистерија за на крај да заврши со vampire boning. 5 сезони се, доколку се гледа препорачувам од 3 до 5 да се почне па првите две да се гледаат отпосле затоа што се подосадни во однос на другите па може да направи ефект да не ви се догледа. Но доколку сакате со ликовите да се запознаете поубаво од 1 почнете. 4-та сезона ја вадам како нешто подобро што е прикажано на малите екрани.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Дајте предлог серии слични на Dexter, Kommisar Rex, CSI Miami/New York, Criminal Minds и 24 :)

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Missing (2012) ми се допаѓа. Си ја сакам Ешли Џад :love:, иако е овде како Чак Норис, ама ако, пак ми е кеф да ја гледам серијата.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Во краток период изгледав доста серии како на пр. The Wire (all 5 seasons) Weeds (all 7 seasons) Spartacus (all 2 seasons) Game of Thrones (season 1) That 70's Show ( мислам дека сите сезони) ... и сега ми треба предлог серија. Па пукајте.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Во краток период изгледав доста серии како на пр. The Wire (all 5 seasons) Weeds (all 7 seasons) Spartacus (all 2 seasons) Game of Thrones (season 1) That 70's Show ( мислам дека сите сезони) ... и сега ми треба предлог серија. Па пукајте.
Sherlock! Мораш да ја гледаш:)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

Roar со Heath Ledger на млади години. Heath глуми млад Ирски принц кој собира rag tag група за да направи отпор на надоаѓачката Римска сила. Прилично забавна .... поправо многу забавна авантуристичка серија :) каква што веќе нема шанса да се прави . Откажана е после 13 епизоди, ги има на Јутјуб ке поставам првиот дел од првата епизода па после на Јутјуб или торент барајте доколку ви се допаѓа. Кратка е а вреди да се гледа. A и голем мерак ми се направи и Heath го гледам во нешто, за мене нешто ново. Enjoy.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Ги изгледав првите две сезони од Шерлок. Има трета сезона по торенти ?
И чекам нов предлог за серија :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ги изгледав првите две сезони од Шерлок. Има трета сезона по торенти ?
И чекам нов предлог за серија :D
Не, не трета сезона ќе се прикажува тек 2013 година.

Што тип на серија сакаш да гледаш?:)

Kajgana Shop

На врв Bottom