Не се секирај, ќе ти се исплати Кај мене моментално е 12мбпс брзина, a според договор требаше 8Леле уште не ми пуштиле 8Mbps, абе ќе ги операм послем!
Не се секирај, ќе ти се исплати Кај мене моментално е 12мбпс брзина, a според договор требаше 8Леле уште не ми пуштиле 8Mbps, абе ќе ги операм послем!
И мене ми беше така... Го тргнав рутерот од кабел и го ставив пак, го ресетирав и ми се среди. Сеа имам 12мбМене требаше до вчера да ми го пуштат, и сеа глеам пак е ~5Mbps. И се јавив и тетката ми вика дека ми е пуштен вчера, нешто кај мене кабли курци палци може да е проблем, па каков антивирус користам бла бла бла...
Дај кажете ми озбилно, дали е можно од тоа да е, или пак ме ребраат мене овие, па повторно да и се јавам да ги отерам у 3 пм.
Од кој кабел?И мене ми беше така... Го тргнав рутерот од кабел и го ставив пак, го ресетирав и ми се среди. Сеа имам 12мб
Кој пакет го имаш, колку од тоа имаш download speed и колку ресивери имаш приклучено?И мене ми беше така... Го тргнав рутерот од кабел и го ставив пак, го ресетирав и ми се среди. Сеа имам 12мб
Користам 3макс старт,и имам еден ресивер приклучен.Кој пакет го имаш, колку од тоа имаш download speed и колку ресивери имаш приклучено?
Само ти е синхронизирано на 12МБ каде дел е за телевизија. Ти за интернет ќе си имаш 8МБ. Кај мене па е синхронизирано на 14MBИ мене ми беше така... Го тргнав рутерот од кабел и го ставив пак, го ресетирав и ми се среди. Сеа имам 12мб
Потполно си во право. Кај мене е така.Абе и мене ми е 12Mbps во рутерот (или поточно 11561 kbps current data rate). Е сега од овие 6Mbps ми се пуштени на интернет, останатите 6 на 2 ресивери за ТВ. Во пакетот за 3Max Start пишува дека 8Mbps одпаѓаат на интернет, но јас добивам само 6Mbps.
Значи треба да ми го качат вкупниот проток до рутер до 14Mbps од кои 8Mbps ќе ми бидат за интернет а останатите 6Mbps за ТВ ресиверите. Добро калкулирам или грешам?
Батка синхронизирано ти е на 12288, а 17432 ти држи линијата што значи може да ти биде синхронизирано до 17432. Ти по ова што гледам имаш интернет без тв затоа ти дава 10 на speedtest.net, резултат од 14:06.
Уклучен ми е телевизорот позади, а со исклучен ми дава 11.8мбБатка синхронизирано ти е на 12288, а 17432 ти држи линијата што значи може да ти биде синхронизирано до 17432. Ти по ова што гледам имаш интернет без тв затоа ти дава 10 на speedtest.net, резултат од 14:06.
И кај мене беше 5.12 Mbps и батката ме убедуваше дека ми е пуштено 12 Mbps.По некое време му текна и го ресетираше системот и сега имам 8MbpsЏабе не мрда од 5.3Mbps, изгледа ќе морам пак да се јавувам.
Иначе имаш тестирано на speedtest.net?
И да биде исклучен неможеш да ја користиш брзината од тв за интернет, значи пак треба да ти биде до 8, ама може кај тебе се десило нешто чудно. Ќути си дупи си тогаш!Уклучен ми е телевизорот позади, а со исклучен ми дава 11.8мб