Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Генти прочитав дека не сте мирни бидејки не сте виделе докази, па чекајте малку мајку му стара, не може одма на улица да ви излезат судиите и да ви ги шљакнат доказите, има некоја процедура, доказите се прикажуваат пред суд не на бит пазар.
Откако ке почне судењето сигурно ке се прикажат и доказите, и ние сакаме вистинските луѓе да ги уапсат.
Јас нејкам некоја жена од некое село да биде успсена само затоа што е албанка, што корист од тоа, сите ние сакаме правда, а стварно не разбирам зошто толку брзате да протестирате кога воопшто не е ни почнато судењето.
Тие 20ина луѓе беа приведени во станица бидејки мвр имало некакви сознанија дека се умешани. Што не дојдат мене или тебе да те уапсат онака од чиста мира?
Штом ги привеле значи имале некакви информации докази за нив, и единствено што ние треба да правиме е да чекаме да ни бидат презентирани доказите а не да урламе низ градови како некое диво племе.
Еве сега Албаниците пак ке протестираат за ослободување на притворените, македонците од друга стране ке бидат лути ако виновниците се пуштат на слобода и они ке рипнат, и што правиме тогаш, за да не дојде до конфликт треба некој да попушти, кој ке попушти?
Ако не ја бидува со добро, сите зимаме оружје у рака па кому иде, ке гледаме реприза од босна 1991, ке се кољаат деца, мајки, мажи.. и на крај никој нема да победи, ке умрат многу луѓе, и можеби тие мртвите ке се спасат на некој начин , пошто после тоа живите ке треба да живеат меѓу себе, ке треба пак на исти тезги да купуваме во исти продавници, ресторани и тн. а како ке се случува тоа, стварно не знам.
Сте размислиле ли за тоа?
Ја стварно не ве разбирам како може толку празноглаво да се летате по протести, а реално статистички да правиме муабет, ние македонците по бројност сме 4-5 пати повеќе од вас албанците, дали ти мислиш дека ако ние рипнеме ако се побуни цел македонски народ од прв до последен македонец дека ке преживее еден албанец?
Можеш да замислиш што ке биде тоа, колку грди искуства ке бидат тоа за секој од нас?
Пази, кај нас е и воената опрема, тенкови хеликоптери, армија и тн и замисли со полна снага да се активираат тие единици, против вас Албанците (што е против правно, бидејки тоа би било геноцид) знаеш што има да биде? -Партали ке летаат, ама финтата е да не дојде до тоа, некако да се разбереме, пошто крај краева сите сме луѓе.

Е сега не ви одговарало ова не ви одговарало она, па и на мене не ми одговараат многу работи, пример, што во државни институции вработуваат све албанци.Македонец мора да има јаки врски за да влезе во некоја државна служба. Мислиш дека мене таа неправда не ми смета, и што треба сега да правам, да земам оружје и да убивам невини албански деца, што немаат никаква врска со мојот проблем, така?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Извинете што ќе се умешам, читам на Твитер дека Чаир и Топанско вриело оклопни возила и полиција. Има некој инфо што е работата?
Не се слуша пукање, коли поминуваат редовно, така да добро е до сега.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Извинете што ќе се умешам, читам на Твитер дека Чаир и Топанско вриело оклопни возила и полиција. Има некој инфо што е работата?
Јас мислам дека тоа е поради посочувањето со прст од страна на полтронот на Мијалков Гордана Јанкуловска кон Исламот.Очекувам допрва ситуацијата да стане уште полоша.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
A-ha , pa zatoa nie imame "poveke" prava od vas , sto i ne smeeme da pisneme i togas koga cel svet se smee so ovie Statui .
I zatoa stanavme bogati , zar ne gleas po kontonjeri kolku ima zainteresirani posledno vreme :)
--- надополнето: 9 мај 2012 во 00:12 ---

Neam gledano/slusnato , pred oci mi se i svee e mirno .
Генти, сиромаштијата го јаде и македонецот и албанецот. Исто е и со радикалниот исламизам. На никој не му требаат и двете работи.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Јас мислам дека тоа е поради посочувањето со прст од страна на полтронот на Мијалков Гордана Јанкуловска кон Исламот.Очекувам допрва ситуацијата да стане уште полоша.
На кој начин посочи со прст према исламот ? Што уапси 20-тина осомничени за тероризам .... ах бе партиски војничиња бе....идите зимајте парталите и мрш да неве гледам во мојава татковина , цела држава ја заебавте.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
@jamajka+@darmon
Vi gi citav vasite mislenja , sega moram da isklucam PC ako mozam utre ke ve repliciram ..
Vi Blagodaram za razgovorot .

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Полоша во која смисла?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Hide your children, hide your wives - SuicideMessiah is back.

Inaku imam loso cuvstvo za situacijata vo MK. Od edna strana se nadevam deka Grujo i bagra nema da gi povtorat greskite na LjuBco i Trajkovski, od druga strana mislam deka Albancite naumile da ja pravat golema rabotava, a ne veruvam deka nie sme podgotveni na novi otstapki (a sto poveke da im dademe?). Neznam kako na drug nacin da go opisam kolektivnoto ludilo kaj niv i branenjeto na seuste neosudeni osomniceni lica. Ili stvarno se tolku glupi i kleti ili imaat cel poradi koja go pravat istoto.

D

dystopian

Гостин
Пред училиштата имаше специјалци до пред неколку дена, сега само обични полицајци, немам видено оклопно возило ама полициските патроли се ептен зачестени. Но не би рекол дека "врие" од цајкани. Се приметува разлика зошто пред масакрот ретко гледав полицајци низ маало, алфи во ленд ровери и голфови ќе поминеа од време на време и тоа беше тоа...

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Полоша во која смисла?

Според најавите од плакатите објавени на социјалните мрежи протестот против акцијата Монструм треба да започне по петочната молитва во седум македонски градови каде што живеат значителен број на Албанци, а контра протестот дел од групите првично го закажаа во петок во исто време, но денеска го променија терминот за во сабота во 13 часот. Организаторите и на македонските протести се непознати. Тие најавуваат дека протестот ќе биде со барање за спречување на ширењето на радикалниот ислам во Македонија и ги повикаа сите учесници да не прават никакви инциденти.​
П.С. Знаете ли што значи паролата против радикалниот Исламизам?Тоа значи дека ние сме против оние со исламска вероисповест а онај цреп од министер Јанкуловска ги подгрева меѓуетничките тензии токму со таа изјава за радикален исламизам во Македонија кој никогаш го немало.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

П.С. Знаете ли што значи паролата против радикалниот Исламизам?Тоа значи дека ние сме против оние со исламска вероисповест а онај цреп од министер Јанкуловска ги подгрева меѓуетничките тензии токму со таа изјава за радикален исламизам во Македонија кој никогаш го немало.
Значи оние 1500 души што шетаа со Џихад знамиња по улица се фиктивни?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Човек, ај малку образувај се, па дојди и дискутирај со нас.

Муслиман е една работа, исламизам е посебна друга работа, а пак радикален исламизам е сосема трета работа.

И каква врска има радикалниот исламизам со меѓу-етничките односи. Етнос е една работа, религија е друга работа. Радикални исламисти можат да бидат и американци.

Разбираш што е џихад и што значи тоа?Што значи политичко барање за исламистички калифат, носење знамиња на џихадот итн.?

На протестите во Скопје не учествуваше ниту еден албанец рисјанин па да протестот биде од етничка природа...

Јас ќе кажам само едно нешто: БРАВО ЗА ГОЦА ЈАНКУЛОВСКА и нејзиниот тим!

Сличен случај како нашиов имаше и во Франција пред некое време, кога џихадист радикален исламист убиваше со моторче евреи.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
во врска со протестите имам само една работа да кажам - мислам дека сите ке се согласите со мене... еве гледам има најавено протести и од македонска и од албанска страна... секој оној што ке проба да прави нереди да крши да тепа и слично предлагам џандарите и рацете и нозете да му ги искршат без разлика дали бил македонец дали албанец дали е машко женско воопшто не е битно.. треба да се знае дека во оваа држава има ред и треба да се почитува тој ред !!!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
во врска со протестите имам само една работа да кажам - мислам дека сите ке се согласите со мене... еве гледам има најавено протести и од македонска и од албанска страна... секој оној што ке проба да прави нереди да крши да тепа и слично предлагам џандарите и рацете и нозете да му ги искршат без разлика дали бил македонец дали албанец дали е машко женско воопшто не е битно.. треба да се знае дека во оваа држава има ред и треба да се почитува тој ред !!!
Лепотаните нема да ги допрат , додека наште случајно да шутнат некое каменче ќе бидат тагирани ко хулигани , ахархисти , дивљаци итн .. Историјата се само повторува ..

Член од
9 април 2012
Мислења
17
Поени од реакции
17
Зарем со целиот памет помисли дека во оваа држава има ред? :eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom