H
HITCH
Гостин
Оф, тоа е ист `ко тие на #IslamMeans. Е, баш тој треба да се батали.Не можеш да им помогнеш,затоа батали ги.
btw, кој е @karlovic200?Ми пишал пред малку дека сме кајгана багра и спамери lol
Оф, тоа е ист `ко тие на #IslamMeans. Е, баш тој треба да се батали.Не можеш да им помогнеш,затоа батали ги.
btw, кој е @karlovic200?Ми пишал пред малку дека сме кајгана багра и спамери lol
Тие од тоа живеат, буквално....Отсекогаш биле исклучиво против Македонија.
Да ги праша човек зашто, нема да ти кажат, ама тоа е.
Со лаги, со подли работи..
Абе нема ни протест да има, глеаш некое дете отворило тема таму... така се правело протест..
Нема ни протест да има, а овие излажаа дека биле „антиалбански„
И тоа ти се кај нас медиумите..
Катастрофа...
ИВЗ сами си кажаа дека имаат проблеми со радикалните муслимани, кои се дојдени во Македонија од Босна преку Косово. Сега немаат образ да кажуваат кој, што и како е уапсен! Докази има од компјутерите кои МВР ги заплени пред некоја година од таа радикалната нво, со чии членови подоцна се формира и „Разбуду се“! ИВЗ сега нека гледа вести и нека си кути.Јас слушнавте ли изјавата на ИВЗ? директно се мешаат во истрагата, и вршат притисок кон МВР, а со тоа и директно се вмешуваат во протестот во петок, кој пред своето почнување ќе се организира во сите џамии по големите градови во Македонија, кои ќе бидат искористени како збирно место.
Многу е парадоксално нивното патешествие од џамија до протест (за осомничените за убиства)... Ако молитвата им дава енергија за следствените дејствија, јас се прашувам дали тие луѓе се молат или си го челичаат умот во самоизмама и гнев и неправда?!Јас слушнавте ли изјавата на ИВЗ? директно се мешаат во истрагата, и вршат притисок кон МВР, а со тоа и директно се вмешуваат во протестот во петок, кој пред своето почнување ќе се организира во сите џамии по големите градови во Македонија, кои ќе бидат искористени како збирно место.
И јасП.С. Само Еден_тип има поделено повеќе лајкови на темава од мене.
Се знаат џамиите во Македонија каде се практицира радикален ислам исто како што се знаат и оџите и муфтиите кои го „пеат“ на петочна молитва. Преку молитвата, која е извитоперено читање и толкување на Куранот, се спроведуваат туѓи идеи.Многу е парадоксално нивното патешествие од џамија до протест (за осомничените за убиства)... Ако молитвата им дава енергија за следствените дејствија, јас се прашувам дали тие луѓе се молат или си го челичаат умот во самоизмама и гнев и неправда?!
не биди наивна, молитвата им е збирно место, таму се организираат, инаку како би успеало да има протест организиран на нет, мора да има земјина база, а нивното молитвено собирање е повеке од идеално за настаниве кој што ги спремаатМногу е парадоксално нивното патешествие од џамија до протест (за осомничените за убиства)... Ако молитвата им дава енергија за следствените дејствија, јас се прашувам дали тие луѓе се молат или си го челичаат умот во самоизмама и гнев и неправда?!
Баш затоа и мислам дека овие „протести“ им се да испитат колку „војници“ би имале во случај на војна. Колку одзив би имале од лепотаните.не биди наивна, молитвата им е збирно место, таму се организираат, инаку како би успеало да има протест организиран на нет, мора да има земјина база, а нивното молитвено собирање е повеке од идеално за настаниве кој што ги спремаат
Изманипулирани верници чии вернички идеали имаа сеоправдани средства (на пример - убиства).Се знаат џамиите во Македонија каде се практицира радикален ислам исто како што се знаат и оџите и муфтиите кои го „пеат“ на петочна молитва. Преку молитвата, која е извитоперено читање и толкување на Куранот, се спроведуваат туѓи идеи.
Подобро прашање е: Зошто ниту еден странски амбасадор во Македонија не ги осуди протестите и не побара остро да се сузбие и санкционира радикалниот Ислам?
Изманипулирани верници чии вернички идеали имаа сеоправдани средства (на пример - убиства).Се знаат џамиите во Македонија каде се практицира радикален ислам исто како што се знаат и оџите и муфтиите кои го „пеат“ на петочна молитва. Преку молитвата, која е извитоперено читање и толкување на Куранот, се спроведуваат туѓи идеи.
Подобро прашање е: Зошто ниту еден странски амбасадор во Македонија не ги осуди протестите и не побара остро да се сузбие и санкционира радикалниот Ислам?
Точно, овие протести се за нивно пребројување. Затоа велам: НИЕ засега не одговараме на нивните ниски провокации, оставете ја полицијата да си ја работи работата.Баш затоа и мислам дека овие „протести“ им се да испитат колку „војници“ би имале во случај на војна. Колку одзив би имале од лепотаните.
Ќе видеме колку мирни ќе бидат во петок ..
Изманипулирани верници чии вернички идеали имаа сеоправдани средства (на пример - убиства).
Куранот не го познавам целосно, но тој еден поглед со кој површно сум го опфатила како религиски текст, мислам дека ја сфатив суштината, а тоа е дека верникот никако не се стреми, првенствено, кон земни идеали и цели, а секундарно, е посветен на принципите на добродетел, толеранција, култивирање на сите негативни мисли и чувства дури и кон непријателите. Таму некаде... во некоја нишка на ревноста за религиската „вистина“ скренале во погрешен правец, во погибелта на крвожедноста земајќи го местото на Бог како апсолутен Судија после сите времиња.Колку што ми е познато таквите извитоперувања и погрешни толкувања се прогласуваат за секти!!!!
А ова второто, за реакцијата на странските амбасади.... хм, малку ме загрижува нивниот молк. Тие се тука и ја доживуваат целата вистина, а избираат да молчат....
Прочитај поназад у темава што уствари се дискутира за овој најавен протест.