Колку сте високи колку сте тешки? Проблеми, ситуации?

• Креатор на темата Креатор на темата Solider
  • Време на започнување Време на започнување
Има посебни вежби за растење. Сергеј бубка ги има правено а и јас сум правел некои и во принцип се базираат на истегнување. Има теорија и дека правилен тренинг со тегови може да стимулира раст но ти го кажувам само како информација.

Побарај на нет но битно е да знаеш дека можеш со тренинг да пораснеш повеќе отколку што ти е генетски предодредено но тоа се прави додека сеуште растеш и нормално со човек што знае.

Друг начин да идеш на кошарка :).

A jas pak imam procitano na net deka zdravata ishrana igra golema uloga pri rastot na pr: jajca,riba,mleko i taka na tamu

Tocno deka proteinite igraat golema uloga pri rastot za vreme na pubertet (biologija sredno skolo mislam), ama genite se nad se.

A jas pak imam procitano na net deka zdravata ishrana igra golema uloga pri rastot na pr: jajca,riba,mleko i taka na tamu

Колку сакаш јади, без посебни вежби за раст ќе си пораснеш колку што ти е пишано, види пост над мене.

190 висина 140 тежина 63 ширина

.sto se zamarate so nesta koi ne zavisat od vas....visinata i tezinata ne se presudni za uspesen i srecen zivot...

Висок сум негде 174 тежок 72 кила.. се здебелив зимава 5 кила ќе иам малце работа летово :oops:

Ја сум висок негде 172-173 цм а тежок околу 60 кг

Висок сум негде 174 тежок 72 кила.. се здебелив зимава 5 кила ќе иам малце работа летово :oops:
таман си е! Треба да си баш толку!
--- надополнето: 6 мај 2012 во 13:08 ---
Ја сум висок негде 172-173 цм а тежок околу 60 кг
а ти треба да придадеш барем 6-7 килограми! :D

таман си е! Треба да си баш толку!
--- надополнето: 6 мај 2012 во 13:08 ---

а ти треба да придадеш барем 6-7 килограми! :D
16 години сум, и да тоа што викаш ми требаат уште 5-6 кг да накачам:D

16 години сум, и да тоа што викаш ми требаат уште 5-6 кг да накачам:D
Да,ама мускулна маса! јади повеќе протеини (млеко повеќе) таман ти уште растеш ќе ти помогне и повеќе да се извисиш! :D
--- надополнето: 6 мај 2012 во 13:18 ---
......Имам тешки коски......SHUT UP!
Ама ипак е многу ...
Имаш ли многу сало ?? околу стомак најпрвин??
Ако немаш сало а си толку тешок ондак во ред но ако имаш сало спаѓаш во онаа група на загрозени каде секој момент ризикуваш од срцев удар да не добиеш! сеа баш и кажав на мајка ми(нутриционист)вели и да има тешки коски до 120 килограми можеби ама 140 пак е тежина.Ако си заинтересиран пиши да ти пратам еден режим да ослабиш малце! подобро за тебе ! :D (без навреда со најдобри намери пишувам) :D
--- надополнето: 6 мај 2012 во 13:18 ---
......Имам тешки коски......SHUT UP!
Ама ипак е многу ...
Имаш ли многу сало ?? околу стомак најпрвин??
Ако немаш сало а си толку тешок ондак во ред но ако имаш сало спаѓаш во онаа група на загрозени каде секој момент ризикуваш од срцев удар да не добиеш! сеа баш и кажав на мајка ми(нутриционист)вели и да има тешки коски до 120 килограми можеби ама 140 пак е тежина.Ако си заинтересиран пиши да ти пратам еден режим да ослабиш малце! подобро за тебе ! :D (без навреда со најдобри намери пишувам) :D

Да,ама мускулна маса! јади повеќе протеини (млеко повеќе) таман ти уште растеш ќе ти помогне и повеќе да се извисиш! :D

знам тоа јадам такви работи млеко,месо риба протеини ЈХ се тоа и вежбам дома + идам на пливање па ке качам уште 5-6кг мускулна маса :D

знам тоа јадам такви работи млеко,месо риба протеини ЈХ се тоа и вежбам дома + идам на пливање па ке качам уште 5-6кг мускулна маса :D
Супер! Но не заборавај и на јагелхидратите! тие го хранат мускулот ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom