Осаменоста боли :(

• Креатор на темата Креатор на темата zippyyy
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се свиѓа размислувањето на Dacho i PIRATIC но, бате не е еден ден да испаднеш да шеташ по излозите башка од мал град сум за пол саат ке го заобиколиш целиот, каде и да одеш тоа па тоа нема нови средини, и џабе е све коа немам тема, значи сеа кога и ке застанам со женска, незнаам муабет да направам, да ја насмеам ,тие тоа сакаат а јас само озбилен муабет и тоа :(
--- надополнето: 3 мај 2012 во 21:19 ---
Имам неколку прашања за тебе зипи. Со што се занимаваш во слободно време? .Дали спортуваш, гледаш тв, сурфаш на интернет, читаш книги, одиш на журки ?..Значи ме интересира што ти се занимациите?
Второ прашање ми е кога последен пат си се видел со некој некаде и што обично правите со другари кога се гледате?
--- надополнето: 3 мај 2012 во 21:11 ---

Ми требаат одговори за да пробам да ти помогнам.
Слободно време, се јавам на некој од оние демек другари и одам кај некој од нив.и цел ден низ чаршија натам навам,без веза лутаме.Се видов вчера бевме на излет, кога се гледаме најчесто се дроксаме :confused:

Нов сум на форумов, имам нешто што сакам да го кажам а немам на кого,па затоа решив овде да се регистрирам и да се испразнам..се надевам дека некој ке го прочита оваа и ке помогне..Не знаев каде да пишам во кој пост.па нема да биде грешно и тука.. Имам 21 година...а се осекам и се понашам како да имам 40-50..Осекам како луѓето што се околу мене другари,роднини во последно време ме одбегнуваат,со кого и да застанам јас незнаам да се нашалам и да се насмеам од срце,значи секогаш е онака со сила.Пред 3-4 години имав женска во секое време, сеа од пред 1-2 години се се смени, ништо траѓично не ми се случило за да патам по тоа.Немам со кого да испаднам до чаршија да прошетам,никој од другарите не ми се јавува за да ме повика да испаднеме,само доколку и се јавам тогаш ме повикаат,или само доколку имаат некоја корист од мене,сеа за мај се договаравме за излет ми се јавуваат и ме прашуваат дали можеме да одеме со мојта кола,само јас и уште еден имаме коли.Порано не е било така,секогаш бев во тек, ми се јавуваа доваѓаа сеа никој никаде,кога се собереме и збореме различ.теми никогаш не ми обрнуваат внимание на мене.едноставно никој не ме следи.Сеа се разубавува времето,сакам да испаднам да шетам,но немам со кого немам брат ни сестра.Седам дома и се нервирам, мислам дека и веке ептен нервно оболев,целиот се тресам,немам мира во себе рацете и нозете ме тераат да ги тресам, ме тера на плачење.Веке 1 година не сум имал девојка,и си мислам дека кога би фатил девојка би го решил оваа.Но ете нема со кого да испаднам и да запознаам некоја!! Што да направам ??!?! Совет ````

колку што те разбрав сакаш да се промениш, имам напишано еден текст за тоа мислам дека барем од малку ќе ти помогне. Прочитај го http://nikolawish.blog.mk/2011/08/23/how-to-change-envolve-yourself/

Мое мислење е дека твојата Самодоверба отишла во минус. Треба да поработиш на неа ти го препорачувам книгичево
"Самодоверба" од Барбара де Анџелис

http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=E6CBF331A6289F439E7C89D499CEB6A8.

Исто така книга која мене многу ме мотивирала и ми ја смени насоката во животот, ми ги отворила очите и светот..
Почувствувајте го стравот и соочетете се со него - Сузан Џеферс (во матица мислам ја има) или во библиотека 100%.
Нека не те лаже насловот, книгата е како да се справиш со животот.. да го гледаш како предизвик не како борба.

ИИ.. најважното гледам сакаш да ги подобриш способностите за комуникација и да сфатиш како одат работите ( билдање атракција-привлечност а со тоа и голема самодоверба) со женските .. Епа за тоа имам нешто што ќе ти го смени животот за 180, само со голема желба, воља, дејство и акција се ќе биде.
Пиши ми private за да ти ја пратам книгата (на англиски е но просто напишана се надевам ќе се снајдеш).

Дечко се ти е на дофат, доколку навистина не ти се допаѓа ситуацијата во која што си тогаш... преземи нешто, сето ова што ти набројав искористи го, прочитај го, употреби го.

Значи мал заклучок: Имаш 21 година, другарите те одбегнуваат, бараш женска мислејќи дека ќе ја промени ситуацијата во која се наоѓаш, ништо не ти е интересно, досадно ти е, сакаш да се дружиш но немаш со кој.
Донекаде сум иста како тебе само што јас си имам причина за тоа како и да е.
Кога едно дете ќе се качи на дрво после тоа се чуди како да се симне истото е и со тебе ти си пандал во депресија и сега се чудиш како да излезеш, а сето тоа е пошто не знаеш да кажеш не и немаш авторитет па затоа и така ти прават другарите. Откачи ги не ти требаат такви луѓе. Најди си некое хоби или откриј во што си најдобар и посвети се на тоа па со текот на времето ќе почнеш да го менуваш мислењето. Женска сега не ти треба имаш 21 година уживај малку, а и да најдеш сигурно таа нема да те смени тебе ниту па ситуацијата. Во врска со шетањето остави го малку на страна, прво запознај луѓе кои делат исто мислење со тебе, ако не можеш во живо преку интернет, не е ниту страшно ниту опасно. :) После тоа живеј го животот. :D Ако ти треба нешто совет, рамо за плачење било што пиши ми слободно колку можам ќе ти помогнам пошто знам како ти е и како се чуствуваш.

Епа овака. Со другари коа ќе се видите треба да имате некоја заедничка цел, да правите нешто заедно. На пример можете да одите во кино и после тоа на кафе или пиво и да го коментирате филмот. Можете да играте баскет, фудбал, до возите точкови и оп ете ти тема за муабет. Спорт. Ем тие интересни тебе ем ти интересен ним.И плус со спортот подобро ќе изгледаш и имаш повеќе шанси кај некоја потенцијална идна девојка. ;)
Ако немате ништо заедничко со другари ќе се сретнете еднаш двапати трипати, ќе молчите, ќе немате тема за разговор и ќе се заборавите со се помалку контакти. Ќе ви е досадно и ќе се избегнувате. Но тоа не значи дека е нешто погрешно со тебе. Тоа значи дека едноставно не иде разговорот.
После дваесеттата година поминуваат оние тинејџерски денови кога можеш цел ден да седиш у маало и да правиш муабет за се и сешто. Јас им се чудам на тинејџерите кога ќе видам си викам како не ги болат усните од толку дебати.
Од постовите гледам дека некои контакти сепак имаш. Значи еве договорете се утре е петок одете во некој кафиќ таму можеби ако имаш среќа ќе упознаеш некоја.
Е сега колку што гледам проблем е тоа што они не те викаат тебе. Па знаеш како е ти викни ги трипати да речеме другарите и ако после трипати они не те побараат тоа најверојатно значи дека немате нешто многу зёаедничко и треба со други луѓе да контактираш.И најважно од се не одбивај покани.
Нови луѓе истотака можеш да упознаеш на некои курсеви
Е така се надевам ти помогнав. А ако се работи за депресија овде не можеме да ти помогнеме тоа може само некој што е за тоа стручен и обучен.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 21:43 ---
И уште нешто. Верувај не сакаат сите некој што цело време тропа зелени и се смее како зелен. По некој виц е ок ама не цело време да е тоа. На многу луѓе повеќе им прија посериозно друштво.
А тема за краток разговор при упознавање може да ти биде се. На пример може да се разговара за времето, птиците, новите дрва во паркот, натпреварот вчера кој го гледале скоро сите на тв па судијатоа лошо судел па ова па она...
И кога си во друштво не мој да ќутиш и да се кријаш во ќош. Кажи нешто, прокоментирај, прашај макар ти се чинело и дека е најголема глупост.

Нов сум на форумов, имам нешто што сакам да го кажам а немам на кого,па затоа решив овде да се регистрирам и да се испразнам..се надевам дека некој ке го прочита оваа и ке помогне..Не знаев каде да пишам во кој пост.па нема да биде грешно и тука.. Имам 21 година...а се осекам и се понашам како да имам 40-50..Осекам како луѓето што се околу мене другари,роднини во последно време ме одбегнуваат,со кого и да застанам јас незнаам да се нашалам и да се насмеам од срце,значи секогаш е онака со сила.Пред 3-4 години имав женска во секое време, сеа од пред 1-2 години се се смени, ништо траѓично не ми се случило за да патам по тоа.Немам со кого да испаднам до чаршија да прошетам,никој од другарите не ми се јавува за да ме повика да испаднеме,само доколку и се јавам тогаш ме повикаат,или само доколку имаат некоја корист од мене,сеа за мај се договаравме за излет ми се јавуваат и ме прашуваат дали можеме да одеме со мојта кола,само јас и уште еден имаме коли.Порано не е било така,секогаш бев во тек, ми се јавуваа доваѓаа сеа никој никаде,кога се собереме и збореме различ.теми никогаш не ми обрнуваат внимание на мене.едноставно никој не ме следи.Сеа се разубавува времето,сакам да испаднам да шетам,но немам со кого немам брат ни сестра.Седам дома и се нервирам, мислам дека и веке ептен нервно оболев,целиот се тресам,немам мира во себе рацете и нозете ме тераат да ги тресам, ме тера на плачење. Веке 1 година не сум имал девојка,и си мислам дека кога би фатил девојка би го решил оваа.Но ете нема со кого да испаднам и да запознаам некоја!! Што да направам ??!?! Совет ````

Другарче, ти ова си го зел толку за озбилно што мислиш дека крај на светот е...Како прво такви другари што ќе ти ги...? Нив кога ќе им текне да те викаат...? Батали ги, не им се јавувај...Зар мора некој да ти е ептен добар другар за да излезеш...? Договори се со некој братучед, комшија, обичен познајник...Оди напиј се едно кафе негде...Ако имаш некое хоби, посвети се на тоа...
И ќе ти кажам за мене лично...Па и јас немам брат и сестра...Ете ни дечко немам периодов...Најдобрата другарка ми е во Србија, а и другарите исто (имам тука пишувано за тоа на некои теми...) И многу ми е криво што тука немам оформено такво јако другарство со никој...Последен пат другарка ми ја видов лани, бевме во Белград заедно...И треба ли во депресија да паѓам...? Не гледам причина за тоа...Баш за вакви ситуации имам едно мото (значи истото важи и за другарство и за дечко/девојка...) - Подобро викендот ќе го поминам сама со себе, ќе си гледам филмови, ќе правам фотки, ќе слушам музика...отколку со некој колку само да ми помине времето, да речам - еве и јас излегов, се дружам и битно фатив дечко, да не се разликувам од другите... -Нон сенсе...Поарно квалитетно сама, отколку некој негативни вибрации да ми шири...
Подобро немај друштво еден период дур не запознаеш нови луѓе, отколку да ти глумат некои и лице да ти прават...
Мораш себе си убаво да се запознаеш најпрво, да видиш што сакаш, што не, во што уживаш...И сам на себе да научиш да си бидеш доволен...Зар други ќе чекаш да ти внесат позитивни промени во животот?

Ми се свиѓа размислувањето на Dacho i PIRATIC но, бате не е еден ден да испаднеш да шеташ по излозите башка од мал град сум за пол саат ке го заобиколиш целиот, каде и да одеш тоа па тоа нема нови средини, и џабе е све коа немам тема, значи сеа кога и ке застанам со женска, незнаам муабет да направам, да ја насмеам ,тие тоа сакаат а јас само озбилен муабет и тоа :(
--- надополнето: 3 мај 2012 во 21:19 ---

Слободно време, се јавам на некој од оние демек другари и одам кај некој од нив.и цел ден низ чаршија натам навам,без веза лутаме.Се видов вчера бевме на излет, кога се гледаме најчесто се дроксаме :confused:

А што мислиш ти дека на другите им е лесно, дека другите не се осамени, нервозни одвреме-навреме и.т.н.
Мислиш дека на другите во секое време им се лепат другари, другарки, девојки и.т.н. и ги молат за дружба, абе батали ги тие работи, батали ги тие твои ’’другари‘‘, биди свој човек да му се сневиди не си мал веќе 21 год. си, почни да работиш нешто, па така ќе имаш секојдневна обврска и занимација и мислиш дека секој еден што ќе влезе во полнолетство обавезно има девојка ?! Еве јас ќе ти кажам 26 год. сум и немам девојка веќе едно 4-5 години, а и тоа со една пред тоа повеќе беше другарство отколку нешто друго, така да не си единствен и мисли попозитивно, не е крај на светот да му се сневиди ............ па луѓе губат здравје, губат глава(живот), губат најблиски, банкротираат, губат работа, се разведуваат... какви не лоши работи се случуваат, а ти млад-здрав-прав си се разочарал дека си немал со кого да прошеташ(те откачиле ’’другарите‘‘) и дека сеуште си немал девојка(а 21 год. си) !

Оладете со психијатар тролови....

Дечко потребно ти е само време,сам ќе ја согледаш ситуацијата,и спонтано работите ќе се одвиваат и се ќе се смени. Во овој случај ништо нема што да изгубиш,можно е да се одалечиш со "другарите" со текот на времето,но ќе се отворе нова шанса и нешто ќе се промене,а со тоа само можеш да добиваш бидејќи сам кажа дека не е тоа-тоа што треба да биде во друштво.
Може да се запишеш во теретана (никој не ти треба за таму),патем не мора да се билдаш,едноставно вади ја нервозата,губи време,плус здраво е,а ништо не знаеш кој и што ќе сретнеш таму (y)

п.с. не е ова мотивационо писмо или мачкање очи туку сум го поминал ова срање,и уште го "лечам" сакам да ти помогнам.

Еве бидејќи го видов твојот пост сваќам како е бидејќи и мене ми се има истото... раскинав со девојката изгубив некои пријатели но еве сепак сеуште сум жив... секојдневно возам точак... некогаш и со некој другар или пак ако најдам некој на фб ... инаку еве ако имаш нешто точак ако си од Скопје:D да се договориме и да те фати воздух ( Инаку не сум педер ) :D пиши ...
--- надополнето: 4 мај 2012 во 01:25 ---
Еве бидејќи го видов твојот пост сваќам како е бидејќи и мене ми се има истото... раскинав со девојката изгубив некои пријатели но еве сепак сеуште сум жив... секојдневно возам точак... некогаш и со некој другар или пак ако најдам некој на фб ... инаку еве ако имаш нешто точак ако си од Скопје:D да се договориме и да те фати воздух ( Инаку не сум педер ) :D пиши ...
А инку не сум психијатар но ... сепак мислам дека си некако премногу емотивна личност на која и треба повеќе внимание од други личности... Инаку не мора да излезеш со некој ... мора некогаш малце и да бидеш сам со себе си ... малце да одмориш земи малце трчај или пак ако имаш ролери - Точак оди и врти го градот земи си слушалките и слушај музиче ( Позитивно музиче ) Инаку знаеш како викам јас за секое лошо иде добро или пак после дожд секогаш доаѓа сонце... И еве до сите кои се во ваква ситуација ...
Постојат моменти кога светот се руши, самодовербата и храброста се на најниско ниво, сè е облачно и тажно. Но, секое лошо е за добро, секоја тага носи нова среќа. Кренете ја главата и продолжете понатаму. Не дозволувајте моменталните неуспеси и разочарувања да ве депримираат. Ниедна тага не е вечна. Секогаш бидете тоа што сте. Никогаш не обидувајте се да сокриете кои сте. Најголемиот срам во животот е да имате срам. Секогаш стојте зад она во коешто верувате. Не жалете за минатото, тоа е само губење време. Сè се случува со причина, секоја грешка, секој момент на слабост, секој страв со кој се соочувате се начини на кои растете и созревате. Единствен начин да стекнете туѓа почит е да покажете дека самите се почитувате. И најважно од сè, никогаш не барајте извинување за тоа што сте.

Другарче, ти ова си го зел толку за озбилно што мислиш дека крај на светот е...Како прво такви другари што ќе ти ги...? Нив кога ќе им текне да те викаат...? Батали ги, не им се јавувај...Зар мора некој да ти е ептен добар другар за да излезеш...? Договори се со некој братучед, комшија, обичен познајник...Оди напиј се едно кафе негде...Ако имаш некое хоби, посвети се на тоа...
И ќе ти кажам за мене лично...Па и јас немам брат и сестра...Ете ни дечко немам периодов...Најдобрата другарка ми е во Србија, а и другарите исто (имам тука пишувано за тоа на некои теми...) И многу ми е криво што тука немам оформено такво јако другарство со никој...Последен пат другарка ми ја видов лани, бевме во Белград заедно...И треба ли во депресија да паѓам...? Не гледам причина за тоа...Баш за вакви ситуации имам едно мото (значи истото важи и за другарство и за дечко/девојка...) - Подобро викендот ќе го поминам сама со себе, ќе си гледам филмови, ќе правам фотки, ќе слушам музика...отколку со некој колку само да ми помине времето, да речам - еве и јас излегов, се дружам и битно фатив дечко, да не се разликувам од другите... -Нон сенсе...Поарно квалитетно сама, отколку некој негативни вибрации да ми шири...
Подобро немај друштво еден период дур не запознаеш нови луѓе, отколку да ти глумат некои и лице да ти прават...
Мораш себе си убаво да се запознаеш најпрво, да видиш што сакаш, што не, во што уживаш...И сам на себе да научиш да си бидеш доволен...Зар други ќе чекаш да ти внесат позитивни промени во животот?
aj se druzime togas :)

Ако возите точак еве и ја ќе ви правам друштво секако доколку може. :)

Што велите да се собереме од форумов и да возиме точак по кеј (само за осамени луѓе) кој сака нека пише....:ROFLMAO:

Дојдете со мене еден ден ќе ве направам мажишта :).Шала на страна осаменоста е фактор голем што секој се снесува и пробува да го премине тоа и едноставно да зрачи со својата самодоверба и енергија.Медитација и вежбање многу помага,така да пробајте да се пронајдете себе во нешто што го сакате и среќата ќе ве следи.Примерно јас сакам да спортувам,излагам.
Песнава е за вас најдете смисла во животот и среќата ќе ве следи.

Moze sekako :D samo rabotata e sto sum od Skopje :D Inaku koj e za vo nedela za na Vodno neka mi pise vo poraka. inaku 06.05.2012 :D kje se dogovorime :ROFLMAO: ili add me na fb kje se dogovorime utre http://www.facebook.com/Tanturr
--- надополнето: 4 мај 2012 во 22:00 ---
Што велите да се собереме од форумов и да возиме точак по кеј (само за осамени луѓе) кој сака нека пише.... ili add me na fb kje se dogovorime utre http://www.facebook.com/Tanturr :ROFLMAO:
Ako si od Skopje za 06.05.2012 za na vodno so tocak pisi vo poraka :ROFLMAO: rado bi sakal da zapoznaam novi licnosti posebno koi sakaat velosipedizam :love: ili add me na fb kje se dogovorime utre http://www.facebook.com/Tanturr
--- надополнето: 4 мај 2012 во 22:01 ---
Јас сум за :D точак не одбивам :D
Ajde poveli vo nedela t.e ovaa 06.05.2012 :D pisi kje se dogovorime :D ili add me na fb kje se dogovorime utre http://www.facebook.com/Tanturr

Нов сум на форумов, имам нешто што сакам да го кажам а немам на кого,па затоа решив овде да се регистрирам и да се испразнам..се надевам дека некој ке го прочита оваа и ке помогне..Не знаев каде да пишам во кој пост.па нема да биде грешно и тука.. Имам 21 година...а се осекам и се понашам како да имам 40-50..Осекам како луѓето што се околу мене другари,роднини во последно време ме одбегнуваат,со кого и да застанам јас незнаам да се нашалам и да се насмеам од срце,значи секогаш е онака со сила.Пред 3-4 години имав женска во секое време, сеа од пред 1-2 години се се смени, ништо траѓично не ми се случило за да патам по тоа.Немам со кого да испаднам до чаршија да прошетам,никој од другарите не ми се јавува за да ме повика да испаднеме,само доколку и се јавам тогаш ме повикаат,или само доколку имаат некоја корист од мене,сеа за мај се договаравме за излет ми се јавуваат и ме прашуваат дали можеме да одеме со мојта кола,само јас и уште еден имаме коли.Порано не е било така,секогаш бев во тек, ми се јавуваа доваѓаа сеа никој никаде,кога се собереме и збореме различ.теми никогаш не ми обрнуваат внимание на мене.едноставно никој не ме следи.Сеа се разубавува времето,сакам да испаднам да шетам,но немам со кого немам брат ни сестра.Седам дома и се нервирам, мислам дека и веке ептен нервно оболев,целиот се тресам,немам мира во себе рацете и нозете ме тераат да ги тресам, ме тера на плачење.Веке 1 година не сум имал девојка,и си мислам дека кога би фатил девојка би го решил оваа.Но ете нема со кого да испаднам и да запознаам некоја!! Што да направам ??!?! Совет ````
zippyyy потруди се да бидеш во тек со настаните брат,на пример јави му се некој ден предложи му да одите да пецате риби или на одмор 2-3 дена,види што ги интерсира,на пример ако зборуваат за коли прави се дека и тебе тоа те интерсира не ги навредувај и што е најважно биди си нормален,не се срами да кажеш нешто,одговарај им искрено кога ќе те прашаат нешто и така или најлесно најди си нови другари.се надевам дека ти помогнав,поздрав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom