се воздржувам од пишување подолго време на темава зошто уште на почетокот сум скрос разочаран и неможам да бидам повеќе. Ај од државата и полицијата.. но од народот..
Ни убија 4 деца 200 души не излегоа на протест СИТЕ КО ПИЧКИ ОД ДОМА ЈАДЕА ГОМНА, без памет биле, вакви биле такви биле.
Нив им ги затворија УБИЈЦИТЕ 10 000 излегоа..
Едно исто цело време го трубам, но залудно.
ми се гади!
Важно им се смеат на Албанците, прости, криви очи, носови, ги омаловажуваат. Да такви се ама тие, какви што се, меѓудругото диви, испечени од сонце, од улица, деца на овчари, криминалци, дрвари, земјоделци, научени на тежок живот, на тешка работа, не мамини и татини мази (да не ми се мачи детето, да го запослам на столица да седне, па партиски член да го правам), е тие гледаш ќе соберат народ и нема да чекаат од ниту една влада, партија...
Не се они дегенерираните, ние сме дегенерираните. По едно по две деца, разгалени, надуени, улежани.......Нашите пра-дедовци, пра-баби живееле мачно, работеле тешко, по пет деца и тие раѓале, па затоа имало и комити и борци и гемиџии.Ја уништија провинцијата, пред се селата, поставија нови не-„морални“ вредности, ја собраа и понатаму ја собираат цела Македонија во Скопје, пиши пропало. За 40 години тие без војна ќе ја освојат Македонија.
Од Албанците треба и да се учи.
ПС. А да, и не сме ние ниту Израел, а не се они ни Палестиците, па ние да влегуваме во филм дека ќе го решиме проблемот на израелски начин. Кој се занесува со тоа, нека прво го проучи еврејско израелскиот менталитет.