На крај се испостави дека човекот делел само исто име и презиме со терористот Ел Масри. Ама еве и во тоа некој гледа полициска монтировка против Албанците во Македонија.Не е точно ни едното ни другото. Ел Масри беше огромно „недорабирање“. Врска немаше со никаков тероризам, ама пак беше легитимно притворен.... не го мешајте тој случај со овој, нема ама баш никаква допирна точка..
Јасно ни е нас, ним не им е. Гледаш уште се жалат дека Грујо кур не го болел за нив. А им ги амнестираа оние што вршеа злосторства врз цивили во 2001ва.Дали некој не примети или се прави луд, дека Јанкуловска неколкупати ги окарактеризира убијците како исламистички радикалисти, а НЕ како Албанци. Тоа нели ви кажува дека МВР, а воедно и државата не сака да ги стави на наковална Албанците за конкретниов случај. Откога се случија апсењата цело време се бутка таа терминологија - иако сликите со „хероите“ од УЧК вриштат на видеото од апсењето. Што е толку тешко да се сфати дека државата пробува со сите сили да го заштити албанскиот етникум во државава во овој случај?
...IQ too low to understand?
Брзаш момче брзаш. Сам кажа за војната во 2001 пред неколку постови, позадината и така натака. И пак паѓаш на слична провокација.Teroristi koji vojuvale vo Pakistan i Avganistan !!!!! pred samitot na NATO !!!! Nikoj od Nato ne ja pozdravii akcijata ,samo rekoa deka vnimatelno ke se sledi !!! neli malce cudno?? segde se pozdravuvat vakvite akcii,se dodeluvat nagradi za borba protiv terorizmot !! ne znam, stvarno cudno izgleda ..pozz
чекај сега ме збуни за македонците збораш или за обесправените??Aj kazi mi koga imalo porano takvi izvici po sportski stadioni , tepanje po autobusi , po ulici duri i so maski , vleguvanje po civilni kuki (nerezi) itn ?
Jas tuka slusam za toj protest , ne pisuva nikade po albanskite mediumi, i ne sum utre na protesti .
Ne mislev samo za Makedoncite tuku voopsto .. Jas mislam taka , moze i da gresam .чекај сега ме збуни за македонците збораш или за обесправените??
можеби не гледам вести секој ден и не пратам толку политика ама
само за споредба колку цркви се оскрнавени и за што. колку џамии од друга страна??
колкав е процентот на криминал во западна македонија во споредба со другите делови.
мислам дека е беспредметно да се расправаме за овие работи.
но за едно си во право, морам да ти признаам.
од како косоварите ви го исцрнија образот и го закопаја соживотот кој колку толку опстојувал на овие простори, незнам зошто си толку зачуден дека има реакции и од другата страна. па немате само вие екслузивно право да скандирате по стадиони, да палите знамиња, да тепате по автобуси и тн и тн. тоа е основен закон во физиката. на секоја акција има и реакција.
но зошто и кога почнале таквите појави. сигурно порано не биле редовна појава. под порано не мислам на пред 100 години туку знаеш и сам.
Внимателно ќе се следи НАТО да се огласи ? Тоа беше Волов кај нас само, какво НАТО?Teroristi koji vojuvale vo Pakistan i Avganistan !!!!! pred samitot na NATO !!!! Nikoj od Nato ne ja pozdravii akcijata ,samo rekoa deka vnimatelno ke se sledi !!! neli malce cudno?? segde se pozdravuvat vakvite akcii,se dodeluvat nagradi za borba protiv terorizmot !! ne znam, stvarno cudno izgleda ..pozz
Леле овие паНекој праша, што мислат Бугарите за ситуацијава... па еве тие со што се занимаваат и каков осет имаат за пласирање на нивната пропаганда:
"Трибунал": Един от убитите в Македонија е б'лгарин
http://tv7.bg/news/incidents/8773662.html
А каде има изјава цитирана од Поглаварот на ИВЗ?Внимателно ќе се следи НАТО да се огласи ? Тоа беше Волов кај нас само, какво НАТО?
Поглаварот на ИВЗ лаже ли?Не ми одговори?
А каде има изјава цитирана од Поглаварот на ИВЗ?