Кросови до 85cc. Ги има ли кај нас?

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. По интернетов најдов мотори т.е кросови што се прилично добри за возење за дете како мене од 13 години. 85cc не е многу според мене, ама овие знаат да бидат брзи. Инаку еве неколку модели на такви мотори кој се истакнати како најдобри.
Yamaha YZ-85
Suzuki RM 85
Honda CR 85 ( Најефтин од овие три и добар мотор)
Ајде кажете дали сте имале искуство и какво?
:)
Јас имам Yamaha DT 80... не е нешто посебно, мада е нормално ендуро регистрирано на Мкд табли.

не би рекол дека се добри за возење за деца од 13 години
Woooow... по шо процени? Можам да ти донесам 14 годишно дете со 90 кг и 180 висина...

тие имаат по 30 и кусуро коњски сили
И едно магаре шо ги вози... Не се до толку силни колку шо си ги замислуваш, мада не се ни APN 6.

јас немам возено див крос, пишувам од то шо сум го слушнал и прочитал. иначе по огласнициве имаше 2-3 кавасакија KX85 еден знам дека беше од ресен... хонда, суза, и јамаха немам видено од овие модели кај нас.
Јас имам возено... и освен шо немаат обртомер и имаат многу побавен пренос споредено со нормалните туринг ендура, нема ништо посебно. Со побавниот пренос се добива далеку поголема сила на забрзување (трга појќе, лесно се крева на 1 тркало), но и намалена крајна брзина.

Имам APN. Знам да шалтам... a CTX-от и ATX-от се високи замене
Вози го уште 3 години. После барај друго.

А нешто друго,на изглед барем за нешто подобар да е ? иам пиаџо нрг,2011 годиште,и глупо е да се избацам со вакво...ако ме разбираш :D
Абе знам како е, а што ти сакаш професионално да возиш или ? Поарно вози си го енерџито, па после префрли се на 125 брзинска што има врска, брзините не се ништо, 1 ден ти е доволно да ги уходаш.

Јас имам Yamaha DT 80... не е нешто посебно, мада е нормално ендуро регистрирано на Мкд табли.

Woooow... по шо процени? Можам да ти донесам 14 годишно дете со 90 кг и 180 висина...

И едно магаре шо ги вози... Не се до толку силни колку шо си ги замислуваш, мада не се ни APN 6.

Јас имам возено... и освен шо немаат обртомер и имаат многу побавен пренос споредено со нормалните туринг ендура, нема ништо посебно. Со побавниот пренос се добива далеку поголема сила на забрзување (трга појќе, лесно се крева на 1 тркало), но и намалена крајна брзина.

Вози го уште 3 години. После барај друго.
аа брат не споредуј DT 80 и YZ-85.... YZ 85 ти е понов и поквалитетен мотор.

Абе знам како е, а што ти сакаш професионално да возиш или ? Поарно вози си го енерџито, па после префрли се на 125 брзинска што има врска, брзините не се ништо, 1 ден ти е доволно да ги уходаш.

Не бе професионално...за низ Скопјево,и до Охрид ако отидам,не подалеку...

за брзините ми е најмногу,да ги уходам...за брзината не би ми било проблем,обожавам брзина...

аа брат не споредуј DT 80 и YZ-85.... YZ 85 ти е понов и поквалитетен мотор.
Ja ти го...

scaled.php

Нити едниот чини, нити другиот чини ( ако сакаш мое мислење)... Поарни се од чајна шит рајдер, дефинитивно, ама Yamaha како марка е катастрофа.

Ja ти го...

scaled.php

Нити едниот чини, нити другиот чини ( ако сакаш мое мислење)... Поарни се од чајна шит рајдер, дефинитивно, ама Yamaha како марка е катастрофа.
Да али YZ-85 е мал мотор. Нема волку голема висина, а има добра машина. Stock мотор yz85 оди 130-140.

Да али YZ-85 е мал мотор. Нема волку голема висина, а има добра машина. Stock мотор yz85 оди 130-140.
Зависи шо подразбираш под добра машина... А и то одењето е многу дискутабилно...

Еве конкретно јас ќе ти кажам. Имав каџива од 1987, ја зедов со ~45.000 км поминати, машината беше 125 цц со 6 брзини менувач неотворена. Поминав уште 15.000 км, освен два пати свеќица, ламели и ланец, јас друго на моторот не гибнав. 160 беше графиран, 160 одеше во секој момент. Најди една јамаха со 50.000 шо можи то да го помини (без генерално) па ќе прајме муабет. За одење не ни станува збор, било која 125-ка произведена до 2000-та можеше само чад да гледа.

Него друго јас да те прашам... шо ќе ти е крос ко неможиш да го возиш по пат?

Зависи шо подразбираш под добра машина... А и то одењето е многу дискутабилно...

Еве конкретно јас ќе ти кажам. Имав каџива од 1987, ја зедов со ~45.000 км поминати, машината беше 125 цц со 6 брзини менувач неотворена. Поминав уште 15.000 км, освен два пати свеќица, ламели и ланец, јас друго на моторот не гибнав. 160 беше графиран, 160 одеше во секој момент. Најди една јамаха со 50.000 шо можи то да го помини (без генерално) па ќе прајме муабет. За одење не ни станува збор, било која 125-ка произведена до 2000-та можеше само чад да гледа.

Него друго јас да те прашам... шо ќе ти е крос ко неможиш да го возиш по пат?
Незнам и ја. Изгледа до годините ќе да е. 13 Години иам и сакам да се курчам пред другари ама мислам дека стварно подобро ќе ми биде да си зеам скутерче. Ај ако сакате препорачајте ми нешто ко за почетник. Да си зеам еден JohnWay?

Незнам и ја. Изгледа до годините ќе да е.
:) Бар си признаваш

13 Години иам и сакам да се курчам пред другари ама мислам дека стварно подобро ќе ми биде да си зеам скутерче. Ај ако сакате препорачајте ми нешто ко за почетник. Да си зеам еден JohnWay?
А шо му фали на АПН? Мислиш дека кинезот ќе те вози појќе од 6-ката?

Инаку ако имаш пари за фрлање, барај Gillera DNA 50

:) Бар си признаваш

А шо му фали на АПН? Мислиш дека кинезот ќе те вози појќе од 6-ката?

Инаку ако имаш пари за фрлање, барај Gillera DNA 50
Не не... Ке го намолам тато да купи едно скутерчне па после на поголемо ќе идеме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom