Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Јас имам Yamaha DT 80... не е нешто посебно, мада е нормално ендуро регистрирано на Мкд табли.Здраво. По интернетов најдов мотори т.е кросови што се прилично добри за возење за дете како мене од 13 години. 85cc не е многу според мене, ама овие знаат да бидат брзи. Инаку еве неколку модели на такви мотори кој се истакнати како најдобри.
Yamaha YZ-85
Suzuki RM 85
Honda CR 85 ( Најефтин од овие три и добар мотор)
Ајде кажете дали сте имале искуство и какво?
![]()
Woooow... по шо процени? Можам да ти донесам 14 годишно дете со 90 кг и 180 висина...не би рекол дека се добри за возење за деца од 13 години
И едно магаре шо ги вози... Не се до толку силни колку шо си ги замислуваш, мада не се ни APN 6.тие имаат по 30 и кусуро коњски сили
Јас имам возено... и освен шо немаат обртомер и имаат многу побавен пренос споредено со нормалните туринг ендура, нема ништо посебно. Со побавниот пренос се добива далеку поголема сила на забрзување (трга појќе, лесно се крева на 1 тркало), но и намалена крајна брзина.јас немам возено див крос, пишувам од то шо сум го слушнал и прочитал. иначе по огласнициве имаше 2-3 кавасакија KX85 еден знам дека беше од ресен... хонда, суза, и јамаха немам видено од овие модели кај нас.
Вози го уште 3 години. После барај друго.Имам APN. Знам да шалтам... a CTX-от и ATX-от се високи замене