Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Тебе Принц дефинитивно ти фали некоја даска у тоа глаата.
Пет млади луѓе, од кои 4 деца, беа крвнички убиени. И покрај овој монструозен чин, Македонците успеаа да останат со ладни глави и сочекаа полицијата да си ја заврши работата. И сега кога тоа се случи, ти ќе одиш да протестираш за да им дадеш поддршка на осомничените!? Демек, нема шанси да се тие, пошо едниот бил фризер, а имало и 60- годишна жена?!:facepalm:

Како бе Принц не ми кажа порано за ова, да знаев дека е така, и ја ќе се запишев у Влахов, па после ќе праев што ми душа сака. А ако ме уапсеа евентуално, ти ќе протестираше во моја одбрана, пошо нели сите знаеме дека фризерите имаат ореол над глава и нема шанси да го прекршат законот. Али нема веза, ќе чекам да напунам 60 години и после мука неам, закон не ме фаќа, нели Принц?

Ја стварно не знам дали си ти нормален. Ќе протестирал зашто им бил нарушен угледот на притворените...Пет луѓе беа грозоморно убиени, а тебе ти е дојдено до угледот на некоја багра, и тоа само затоа што таа багра е од иста националност како и ти. Абе ако некој убие 5 души има да одговара за тоа, макар и роден брат да ми е! Ќе наведнам глава и ќе си ќутам, а не да одам уште да протестирам. И немој да ми почнуваш со тие innocent until proven guilty мантри, си има суд што ќе одлучи кој е виновен, а кој не, нема ти што да протестираш и да создаваш тензии. А и онака сите знаеме дека е тоа само претстава која има за цел повторно да ги прикаже Албанците како јадни и обесправени. Кутрите Албанци, наместо Принц и Дарданиа да им судат, они треба да излезат пред вистински суд...

Наместо да се секираш за угледот на банда криминалци, си помислил ли барем за миг како им е на семејствата на тие убиени деца?! Ма ти чуе тебе за нив, и онака не се Албанци...
Ја повикував на разум и сталоженост, тврдев дека нема потреба да се одмаздуваме на невини Албанци, али да си ми пред очи, стварно нема да одговарам за постапките! Не си свесен колку иритираш со глупостиве што ги тресеш!
Шо ќе му чуе .. важно да се протестира .. жалните они , фаците на убијците ги имало на по нет .. лелеле , викнете го и Вујко Сем и жалите се у Стразбур , нарушени ви се човечките права .. а 5-те убиени кој ги ебе , они се Македонци ..

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
братот на избеганиот Демири бил сослушан на суд и пуштен. Сега на Алсат плаче го пцуеле од ЕБР му се заканувале а демек попил и по некој бокс пред да влезе на суд . А за брат му ништо не кажува. Он ништо не знаел...немал фејсбук изгледа?

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Протест? Сериозно? o_O
Добро бе може ли еднаш да се има малце трпение во државава и да се чека да си оди процедурата, да се изведат на суд, да се видат доказите па после да изиграваме „паметњаковичи“ тука по форумиве и пошироко?
Дали се тие или не се, ќе си излезе на виделина, верувајте!
Од што потреба се сега протестиве? Да креваат тензии? Ко што се бараат докази дали се тие сторителите (а само треба да се сочека, ќе излезат и тие) нека дадат и организаториве на протестов докази дека случајов е монтиран.
И се прашувам дали да беа притворениве осомничени од друга националност (било која друга) дали ќе имаше протести за монтирања енд стаф?

Ситуацијава во земјава- потоп!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Да беа синови на Албанци кур што ќе протестираше Принц ако на Македонци би им бил нарушен угледот. Лицемерие до бескрај. Би се срамел бе тоа да го праем еј, треба тебе син да ти убијат Принц па да видиме после што ќе праеш со себе :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не лажи немаат они оружје....2 чешела.пегла за коса x 3.ножици 2 пара и една за ретчење :D
Сигурно фризерот само Македонци ретчел.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Gleajte ALFA ako ne veruvate u ALSAT , sega mi e sumnjivo i mene seto ova..

R

Rigel Kent

Гостин
Во 13:30 се тргнува од Јајапашината џамија. Ти благодарам на интересот и се надевам на твоето присуство.
Ти нормален си што пишуваш?! Ако се појавиш таму треба да си го бришеш профилот од овде!!
Оди протестирај за бабата што чува оружје дома и заштитува ЛАДНОКРВНИ МОНСТРУМИ кои убија МАТУРАНТИ!!!

Оди да протестираш и воопшто да не криеш дека си дел од тоа гето затупено со национализам!

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Според ова можам да претпоставам дека МВР всушност нема (силни) докази, туку се надева на признание. Традиционална и добро позната фора. Многу Албанци имаат лежено затвор на тој начин, а некои уште се затворени. Се надевам овојпат нема да упали истиот трик.
Неќам да си ја тупам глаава со овој ама морам уште ова да кажам зашо е комедија... и повеќе неможам со темава да губам време...

Прво претпоставува нешто за што врска нема дали е така или не е, дава некои небитни информации без врска со темата, па после со своја потврда за својата претпоставка завршува...

Кој те учел да презентираш аргументирани изјави нека ти ги врати парите...а башка немаш ни извор ни доказ за "аргумењтот" ете со вакви си ги тупите глаите, не дозволувајте да ве вовлечат во нивната кружна (не)логика!

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Според ова можам да претпоставам дека МВР всушност нема (силни) докази, туку се надева на признание. Традиционална и добро позната фора. Многу Албанци имаат лежено затвор на тој начин, а некои уште се затворени. Се надевам овојпат нема да упали истиот трик.
Ти „М“ од МВР си немаш , да видиме утре дали ќе го подржат протестот оние кои ги предадоја вашите браќа и сестри ... само тоа го сакам , да ја докажите вашата лицемерност по којзнае кој пат :facepalm:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ај се кладиме дека утре ќе има само 15 дечишта и по некој продавач со тезга на битпазар, кои имаат вкупно IQ од бројот на кондурите...

Ко прво не сфаќам, како може да викаат дека е монтирано ова од МВР а во самото МВР врие албанци? Или и тие се монтирани, холограми се?

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.641
Поени од реакции
35.182

Сограѓаниве и мирен протест поими што никако неможеш да ги споиш:facepalm:

Па добро бе, дали има некој нормален, некој со 1 грам мозок кај овие што ‘‘сакаат соживот‘‘, или слепо мора да се следи што ќе каже оџата?
Да протестираат пред да бидат изведени пред лицето на правдата, 20 невини кутри душички што располагале со ситна роба по некое пиштолче, а МВР тврди дека има цврсти докази дека 3 лица се сторители на убиството, а останатите на ваков или онаков начин помагачи, логистика.
Ќе протестираат - зошто прво не видат со какви докази МРВ располага, врз основа на што им се товари тероризам, нели сакаат да се најдат вистинските убијци и најстрого да се казнат?
Принц, што ако МВР ти докаже дека баш тие се убијците, а ти веќе си протестирал, со кој аргумент ќе се појавиш после???Нели веруваш во нивната невиност, што кога ќе се покаже дека се виновни??

П.С. Брејквик изјави дека после 100 години ќе сфатиме зошто го направил делото за кое е обвинет, почнувам да го сфаќам човечето:cautious:

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ослободените од притвор се по се изгледа роднини на петорката која останува во притвор...и што сега Принц ќе протестира? Па мојот брат да е грозоморен убиец ќе преќутам еден ден во притвор и пцуења, ќе се срамам да се појавам во јавност после со таков брат. Ама не овие интервјуа даваат на ТВ како биле малтретирани и како биле невини нивните браќа. Гнаси.

21 годишната сестра на Демири попладнево пристигна од притвор во домот во Арачиново. Се пожали дека не спиела, немала храна 48 часа и била удрена во главата- полицијата и барала признание.
„Ми викаа признај призјан и само прашања ми поставуваа, но јас знам дека не е брат ми“- изјави сестрата на Алил Демири.
Зборувале со братот пред да отпатува, ден два по убиството.

Kajgana Shop

На врв Bottom