Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
И ние знаеме дека сакате да се најдат убијците, ама само да не се албанци.
Такви кукавици како вас немам сретнато. Барем еднаш да имавте м**а и да признавте.
Кога вие може да ги фатите убијците само да се Албанци (да се немало никаква критичност и несигурност упм), можеме и ние обратното :)

Коа Радишани излегоа да протестират , неколку од нив беа уапсени.

Клабда у 500 евра дека утре ниеден албанец нема да биде уапсен ?

Може ќе бидат и наградени со амнестија на убијците.

Не мора да значи дека чуваат оружје за да убиваат, ако има некој дрога дома значи ли тоа дека е наркоман, може ли да биде дилер? Да, и чим е најден цел арсенал сигурно нема да се правдаат и да објаснуваат што ќе им е, па и кај било кој да најдат толку многу оружје никој нема да чека да го уапсат

А да бидеш дилер е сосема легална работа а !?

Али тоа е, мене не ме чуди ништо повеќе у опкружувањево наше...

@Bезилка и mkdhandball:
Од дваесетте уапсени, 13 се ослободени безусловно.
Од 7 задржани, против 4 е поднесено обвинение за поседување на оружје. Ова е еден случај и нема никаква корелација со случајот кој го дискутираме на темава. Да имаше било каква поврзаност, ќе беше поднесена пријава за соучесништво. Значи овие минусирајте ги. Ќе лежат веројатно затвор за поседување на оружје и немаат никаква врска со случајот кај Смиљковското Езеро.
Само за тројца е поднесена пријава за тероризам, односно случајот кој го дискутираме. Тројца, според МВР, се директни извршители (луѓе што пукале). Кај се соучесниците?
Ништо од муабетов, џабе...

И кој е проблемот за протест? Невините ги пуштиле против виновниците се поднесени кривични пријави? Немој да ми кажеш дека ќе протестираш затоа што полицаецот ја држел госпожата за рака?

Инаку списокот не е затворен со пријавите. како ке се изнесуваат доказите на суд може некои од обвинетите ќе проба да си го спаси газето па ќе има уште лица кои ќе бидат посочени така да ништо од ова не е дефинитивно!

па од каде ти знаеш дека нема да биде докажано па сега предвреме да протестираш ?

Тоа им е нормално и навика .. мислам дека еден ден ќе видам како протестират оти ги фатило запек па не можат да вршат дефекација ..

па од каде ти знаеш дека нема да биде докажано па сега предвреме да протестираш ?
Јас ќе протестирам за тринаесетте безусловно ослободени, кои беа уапсени, лицата им беа прикажани во јавност нецензурирани односно вечно ќе се обележани демек биле замешани во вакво нешто... за нив ми е протестот, за невините и ослободените. За оние кои ги фатиле со оружје не ми е ич гајле, за монструмите пак најмалку.

Мене не ми е јасно каде се тие што ме просветлуваа дека убијцете се срби или грци за да е дестабилизираат државава? што е потрагично 50% од нив сеуште го веруваат истото

Ај пошо очигледно го оправдуваш утрешниот протест. Мојш да кажиш точно за ШТО се протестират?

За тоа дека тие биле жртвите во сета оваа каша што сами ја скуваа.

@Bезилка и mkdhandball:
Од дваесетте уапсени, 13 се ослободени безусловно.
Од 7 задржани, против 4 е поднесено обвинение за поседување на оружје. Ова е еден случај и нема никаква корелација со случајот кој го дискутираме на темава. Да имаше било каква поврзаност, ќе беше поднесена пријава за соучесништво. Значи овие минусирајте ги. Ќе лежат веројатно затвор за поседување на оружје и немаат никаква врска со случајот кај Смиљковското Езеро.
Само за тројца е поднесена пријава за тероризам, односно случајот кој го дискутираме. Тројца, според МВР, се директни извршители (луѓе што пукале). Кај се соучесниците?
Ништо од муабетов, џабе...
Aбе не лупетај,чекај првин на суд нека ги демонстрираат сите докази па ке видиме како стојат работите а не одма протести да правите за луге што чуваат цел арсенал дома ае пиштол ОК да имаш ама цел арсенал не јеби.
МВР чим вели дека има докази да почекаме до судењето да видиме што други докази ке се изложат.

Кога вие може да ги фатите убијците само да се Албанци (да се немало никаква критичност и несигурност упм), можеме и ние обратното :)

Зш сум некако сигурен дека никогаш полиција нема да ми влезе дома....хммммм:свиркам:

Ова е дефинитивно најглупиот пост на кајгана што сум го сретнал досега.

За оружјето-забрането е да се чува оружје во МК.Да сме САД ај ќе разберам оти има продавници каде се продава легално оружје,ама не и во Европа,а ние сме дел од Европа.За чување оружје одговараш пред закон за нелегално поседување оружје.И нема што да се правдаат кога имаат извршено кривично дело поседување оружје.

За дрогата-некој има дрога дома,не е важно дали дила или конзумира,ќе си одговара пред закон,ако те занима дрогата е секаде забранета,еве и во Холандија марата добива рестрикции се повеќе и повеќе..

А бе па и ти, кога полиција ќе ти дојде дома и ти најде дрога, прво културно те прашуваат, а бе ја користиш или продаваш? Ти онака им викаш за синуси ми е... и те пуштаат; cause that's how they roll.:cool:

Ако имало оружје, не било за пукање, онака чисто за колекција. Некој собира албум со сликички, некој собира оружје. Кој како си ја наредил. :vozbud:
Некој ако создаде домашна нуклеарка, таа чисто за изглед по дома ќе си ја чува.

Не чуваат оружје за да убиваат.:facepalm:
Ај еден пиштол да беше најден, ќе рече човек, може за лична заштита.
Тоа цела артилерија им најдоа... сваштарија од оружје и не било за убивање.
Не бе шо ти е, гарант за лов и риболов им е... Oh wait...:cenzura:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom