Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Се изразувам со речникот на повеќето луѓе што го користат деновиве...

Инаку неколку факти кои што треба да се земат барем од наша страна со мирна глава:

1. Пред да се каже во јавноста за апсењето, на властодржците до толку им се држи власта што претходно искалкулирале кои термини треба да ги употребуваат за јавност и кои работи да се потенцираат. Еве, неколку луѓе досега што ги сретнав го пцуеја Бин Ладен. Просто неверојатно колку глуп народ има, особено во Америка што под таква режија направија серија војни...
Епа токму тоа сакав да кажам, класична СиЕнЕн пропаганда.

2. Самите семејства на уапсените категорично тврдат дека не се „радикални“ во своите религиски сфаќања.

3. Албанци се. А според снимките од МВР, кои сите можеме да ги видиме и на јутуб, поседуваат повеќе видови автоматско оружје и амблеми и постери на УЧК.
Оружјето ќе го најдеа во секоја втора куќа во Арачиново ако правеа претреси од врата до врата. И не е оружјето тоа кое треба да не воодушеви или наведе дека заради тоа ова мора да се убијците.

Се додека нивната вина не се докаже преку кредибилен судски процес тие не се виновни!
Во спротивно, многу би било лесно политичарите и полицијата да си наоѓаат жртви со кои би ја прикриле немоќта или несакањето да ги фатат и приведат вистинските сторители, или со други намери да ја злоупотребуваат власта.

Можеби има докази дека приведените се виновни за низа кривични дела, но не се јасни доказите дека се виновни за ова злосторство.
Во секој случај, она што е објавено не треба да се прифаќа како вистинито без доказите.

МВР ја „заврши“ својата работа, велат ние само ги донесовме осомничените, а сега Судот треба да ги валидира и оцени доказите и тој ќе одлучел.

Не ми мириса ова на арно.

4. Ниту „Разбуди се“, ниту било која партија или организација од албанската страна не излезе категорично да се огради од овие...НАКАЗИ...ниту пак да повика до останатата албанска јавност дека треба конечно да престанат да бидат манипулирани и замајувани и да го штитат криминалот на своите лидери кои го кријат под маската на некаква големоалбанска идеја и слични глупости кои на никој (особено на нив) ништо добро не му носи!

Се додека се резервирани во своите пораки - оставаат простор гневот да расте кај Македонците и останатите етнички групи, па после ќе биде дека ние не сме ги сакале и сме сакале во гасна комора да ги ставиме.

Конечно еднаш да им се долови и сликата на еманципираните албанци дека лицата кои останатите луѓе ги викаат Албанци се баш овие монструмиве. Не Принц, не Тони, не rymz. Туку овие гадови.
Зашто бе гадови и монструми, кога не е докажано сеуште ништо? И ти ја правиш истата грешка која самиот ја посочи во првата точка.

А да бидеме искрени, прошетај низ ФБ профилот на оној Исмаили и ќе најдеш класични анти-македонски содржини и коментари, линкувани албански медиуми во кои преовладува терминологија од типот на „Славо-Македонци“ и се’ е поврзано со Македонија.Типот бајаги полн со омраза кон Македонците!

Никакви религиозно радикални повици против христијаните.

Никој од Албанциве нема да ги осуди овие работи, но евентуално ако се докаже дека тие се “монструмите“ кои ги убиле децана, тогаш тоа не е во ред.

Втора работа што сакам тука да ја споделам со вас е следнава вест од Алсат:

http://alsat-m.tv/lajme/vendi/130159.html

За сите што не разбираат албански, гугл транслејт вика вака:

Што треба ова да значи? Ќе се тешиме дека монструмите кои носат амблеми на УЧК се уствари натерани од страна на српски тајни кругови да го направат тоа што го направиле??? И тоа само затоа што оваа греотава по случајност му се трефнала на тепка кажана реченица??
Види, сигурно не е само коинциденција, во никој случај не можеме да прејудицираме дека спрските тајни кругови се замешани во ова убиство како што наведува Алсат, само фактот дека информацијата од висока инстанца како предупредување до македонските власти дека можно е нешто лошо да се случи во Април, останало изигнорирано од нашите власти е она што повеќе треба да не стави во размислување.

Имаме ли ние тајни служби?

ВАКВИТЕ ТИВКИ ПРЕФРЛАЊА НА ВИНА МЕ КУРЧАТ, СЕРИОЗНО!

Машки треба да се каже бе! „Јеби га, нашите згрешија - ние сме првите што треба да ги осудиме и да не дозволиме во иднина да се повтори никогаш, за доброто на сите!“

Ама не бе...дај ако не да фатиме да се испотепаме до еден дур не остане!
Оп, стој! Вакво размислување не е дозволено, па ни на форумов, немој некој да не те обвини дека шириш „меѓуетнички тензии“ и дека ги наведуваш младите Македонци на насилие.

Мора да трпиш и да прифатиш безприговорно се’ што ќе ти каже власта, поучена од европско-атлантските вредности.

Биди добар и плаќај си данок, не збори премногу, не се ни осмелувај да подигнеш глас.

Пак ќе кажам: Во 21ви век, самата помисла дека живеат луѓе со вакви примитивни сфаќања ме наведува на тоа или да им ги искорнам очите, рацете, нозете и јазикот - или да си го соберам семејството и потомството и што подалеку од оваа вукојебина. Второво ми изгледа многу подобро бидејќи на првото ми се чини дека нема да му се види крајот...
Е да бе, уште ти ми фалиш после да глумиш патриот од странство, ако си горд Македонец мора да се одречеш од правото на пристоен живот и безбедна иднина.. во Македонија*.

*се чека владината комисија за национално помирување да достави ново решение кое би ги задоволило сите соседи и малцински групи.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Се ова ми смрди на нова војна што нормално ќе биде предизвикана од националистичко/ исламистички радикали кои веројатно се третина ако не и повеќе од албанското население во МК. Мислам ало, чим кај 60 годишна баба нашле све тоа, па замисли што има по друѓи куќи, дворови, визби, тајни бункери и подземни складови по селава ... Цело време македонските Албанци (македонци со албанска националност) се радикализираат од страна на косовари, вахабисти и арапски исламски милитанти, и сега веќе почнува да врие. Ќе има и други слични инциденти во блиска иднина (се надевам дека грешам) кои ќе бидат предизвикани од оние истите што правеа зулуми во 2001 и нивните исламистички другарчиња.
Рамковниот беше само делче од целата игра, да знаете дека нема мир да имаме од нив се додека не направат целосно исламска голема албанија. Сите причини за убиството се валидни, и етнички се и верски се. И ова убиство е само почеток, не заборавајте дека и 2001 почна со по некој инцидент ваму таму, па до кај стигна. Не би ме чудело и повторно да се случи слично убиство како одмазда за тоа што им уапсија нивни гомна.

Само што сега нема да ја имаат поддршката на Европа зш виде што лајна се. И нема да поминат како во 2001.

I

IBIZA SOUND

Гостин
decki ova e samo pocetok od monstrumite,trebe mvr malku povike da go procesla aracinovo zs tamu vrie od oruzje

i se slozuvam so mkdhandball,ako ne se mesa evropa ima da gi sramnime so zemja gadnite Albanci(ili islamisti kako gi vikaat):)

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Имам еден совет, за оние што го немаат поминато воениот рок, одете и завршете го! Ќе ви се најде во иднина, верувајте. И јас си правев бајрам на мозокот со пацифистички срања, ама се тоа било илузија. Оној психопатон Хитлер и неговата СС компанија ги спречија куршуми и бомби, а не топли зборови. Истото ќе важи и за овие исламски психопати, кои немаат ни грам грижа на совест, па убиваат се што ќе дофата (недолжни деца во случајов).

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Еј, ај да пробаме еден експеримент на темава, пробајте да зборите за убијците или осомничениве без употреба на следниве термини: Монструми, Гадови, Исламисти, Радикални Исламисти, Вахабисти, Муслимани....

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Еј, ај да пробаме еден експеримент на темава, пробајте да зборите за убијците или осомничениве без употреба на следниве термини: Монструми, Гадови, Исламисти, Радикални Исламисти, Вахабисти, Муслимани....
УЧКици?:pipi:

:)

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Епа извини ама позади секое убиство има и мотив, а позади ова убиство мотивот е монструмски, гаден, исламски, радикално исламски, вахабистички а ништо чудно и националистички...
Така да не ми екпериментирај многу, многу... и сам виде какви факти се изведоа на виделина!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Зашто бе гадови и монструми, кога не е докажано сеуште ништо? И ти ја правиш истата грешка која самиот ја посочи во првата точка.
Гад и монструм во случајов е секој оној примитивец кој што чува дома калашников со намера еден ден да удри против државниот поредок, а во меѓувреме деноноќно дрка на национал-шовинизам, УЧК и женски ликови од турски серии.

За останатото си за се во право...Дури мислам да се извинам за коментарот доколку владата го побара тоа од мене. Ма и да не побара, да ме погледне сао е доволно.

Член од
15 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
35
Се ова ми смрди на нова војна што нормално ќе биде предизвикана од националистичко/ исламистички радикали кои веројатно се третина ако не и повеќе од албанското население во МК. Мислам ало, чим кај 60 годишна баба нашле све тоа, па замисли што има по друѓи куќи, дворови, визби, тајни бункери и подземни складови по селава ... Цело време македонските Албанци (македонци со албанска националност) се радикализираат од страна на косовари, вахабисти и арапски исламски милитанти, и сега веќе почнува да врие. Ќе има и други слични инциденти во блиска иднина (се надевам дека грешам) кои ќе бидат предизвикани од оние истите што правеа зулуми во 2001 и нивните исламистички другарчиња.
Рамковниот беше само делче од целата игра, да знаете дека нема мир да имаме од нив се додека не направат целосно исламска голема албанија. Сите причини за
Nema da ima vojna od tipot ti sto ja mislis, po ulici tepanje so oruzje palenje kuci etnicki cistenja... Veke sme vo vojna protiv ovie mracni sili od koga stapnavme na Iransko i Avganistansko tlo, decko nie sme vo vojna protiv islamskite fanatici, koj na svojte zeni im secat delovi od teloto ako poglednat na drugo mesto ete so takvi si imame rabota. Vo Evropa vklucitelno i vo Makedonija ova ne moze da projde, imase i obid vo Bosna pa celi sela gi iscistija za edna nok. S e razbira NATO stoj pozadi vakvite akcii, a nie defakto sme vo NATO koj vodi vojna protiv islamskiot fanatizam. Vo Makedonija i regionot gi ima vakvi mnogu bidejki ja koristat siromastijata kaj muslimanskoto naselenie i gi zaveduvat prvin so pomos najcesto vo pari a podocna so ideologija za ubivanje i omraza na se sto ne e fanaticno islamizirano, stradat i muslimanite stradat i hristijanite od vakvi ideologii. Zata bato ova treba od koren da se cisti zaso ke si imame problemi ne samo nie Makedoncite tuku i site narodi i religii kaj koj se infiltrirani ovie.
Jsno e deka na Makedonija i se udri pikot uste mnogu porano a ubistvata na decinjata bese kulminacija sto treba da go iskrsi mrazot kaj umobolnive deka takvi dela proagat i deka treba sega zamav da se zeme vo izvrsuvanje na takvi kazni vrz "satanistickoto naselenie" koe ne pripaga na nivniot religiski krug. Znameto go zapali eden javno pa vidoa ne pismenive deka se mozelo i pocnaa da palt znaminja sekoj bozji den, nesto sto go pravat islamistite vo Avganistan,Irak,Iran i dr.zemji, toa e pocetokot palenje na znametoi simbolot na zemjata koja e omrazena, pa protesti protiv se sto moze da leta i odi, palenje na verski hramovi vo zemjite kaj sto e targetirano. Bese i toa. I na kraj primer za ostanatite kako treba da vojuva eden fanatik so ubivanje na pet ne dolzni deca ete taka ednostavno masakriraa pet deca sto kaj drugite ke predizvika zelba za dokazuvanje pred ostanatite i tie deka moze da go storat istoto i na kraj za kauzata idelogijata ide samozrtvuvanje so bombas samoubiec, toa im e nacinot na vojuvanje. Tepanje deca,civili ne vooruzeni nemokni luge t.e istrebuvanje na se sto ne e kako niv.Zata moze da ima se i sesto ama treba i mora MVR i ARM subjekti izgradeni po NATO standardi da reagirat brzo i da gi cistat vakvite grupi za da ne dojde do najlosite scenarija, mislam deka uste ke ima apsenja i priveduvanja mozda ne za ova ama vo idnina da, a isto taka i obidi na islamskite fanatici da ja desabilizirat zemjata.
RESPEKT za VORUZENITE SILI NA MAKEDONIJA, USTE EDNAS DOKAZAA DEKA SE EDNI OD NAJDOBRITE VO SVETOTPO PO SVOJATA OBUCENOST, LADNOKRVNOST I TAKTICNOST.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А како да зборуваме за убијците?
Срцки, души, месечинки, сонциња?
Убијците се гадови и монструми и не знам зашто треба да не се говори за нив за тоа какви се тие.

I

IBIZA SOUND

Гостин
do nekade si vo pravo
ama nemozime besot da go zadrzime vo sebe pa nekako na ovoj nacin go isfrluvame besot :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А како да зборуваме за убијците?
Срцки, души, месечинки, сонциња?
Убијците се гадови и монструми и не знам зашто треба да не се говори за нив за тоа какви се тие.
Не ме сфати.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 10:15 ---
do nekade si vo pravo
ama nemozime besot da go zadrzime vo sebe pa nekako na ovoj nacin go isfrluvame besot :)
Ниту ти ме сфати.

Ајде да почекаме до наредната пресконференција на Јанкуловска, можеби ќе и текнат и некои други имиња.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Кога ќе почнат и кај нас да рокаат бомбаши самоубици и бомби под коли, па тогаш ќе видиме како ќе ги викате...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Осомничените за петкратното убиство кај Смилковци добија 30-дневен притвор

На петтемина осомничени дека директно учествувале во убиството кај Смилковското езеро, истражен судија им одреди 30-дневен притвор.

Двајца од осомничените се во бегство, а во притвор во Битола се еден од осомничените дека се директните убијци, како и двајцата нивни помагачи кои им обезбедиле засолниште и им помогнале да избегаат на Косово.

Двајца од уапсените ја дале својата одбрана пред суд, додека еден се бранел со молчење.

За други четворица има барање за проширена истрага и тие ќе одговараат за поседување на оружје. На нив им е одреден 30-дневен притвор.
Шеесетгодишната жена од кумановско Отљаљ кај која беше најдено огормно количество оружје, пуштена е да се брани од слобода, а обврзана е да се јавува во судот и одземен и’ е пасошот.
За десет лица кои се осомничени, исто така, за кривично дело „тероризам“, одреден е краткотраен притвор во траење од 48 часа.

Министерството за внатрешни работи во вторникот поднесе кривични пријави за „тероризам“ против петте лица осомничени дека учествувале во масакрот којшто се случи на 12-ти април кај Смилковското езеро во близина на Скопје, кога беа убиени четири момчиња на возраст од 18 до 20 години и еден 45-годишен жител на село Црешево.
Според МВР се работи за група од Скопје, следбеници на радикалниот ислам, а дел од нив биле на боиштата во Авганистан и Пакистан и се бореле на страната на Талибаните.
http://kajgana.com/osomnichenite-za-petkratnoto-ubistvo-kaj-smilkovci-dobija-30-dneven-pritvor

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Гад и монструм во случајов е секој оној примитивец кој што чува дома калашников со намера еден ден да удри против државниот поредок, а во меѓувреме деноноќно дрка на национал-шовинизам, УЧК и женски ликови од турски серии.

За останатото си за се во право...Дури мислам да се извинам за коментарот доколку владата го побара тоа од мене. Ма и да не побара, да ме погледне сао е доволно.

Поради општо прифатениот мејнстрим, сега и мене ми е страв да ги наречам со вистинското име, зошто па ја да не се вклопувам во идиличната слика која ја создаваат сите етнички заедници во државава подеднакво, без разлика на верата или бојата на кожата, па еве и јас го осудувам Бин Ладен и радикалниот ислам кој претставува закана за сите христијански припадници или групи, Христијани... и припадници на Исламот, или групи, муслимани, следбеници на Исламот.

За крај еве и јас да ја поздравам успешната полициска акција „Монструм“ против радикалните исламисти.... со профили на Фејсбук.

Фак... ќе мора да подзачистам малце на мојот фејс, знаете оние рандом “радикал“ свит фотки, нешо као демек сум Македонец хихи :X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom